It-forensiker till Konkurrensverket

Rekryterare
Konkurrensverket
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 16 maj 2018
Stängs
den 6 juni 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi söker en it-forensiker till en nyinrättad tjänst. Du kommer att tillhöra it-funktionen på Administrativa avdelningen och ha ett tätt samarbete med andra avdelningar på myndigheten. It-funktionen, som nu består av fyra personer, ger support och stöd till samtliga avdelningar och enheter på Konkurrensverket. Funktionen ansvarar för drift, underhåll och utveckling av Konkurrensverkets it-miljö samt för it-forensik.

Dina arbetsuppgifter
Du arbetar med och ansvarar för utvecklingen av forensiska metoder i olika skeden av Konkurrensverkets tillsynsutredningar. Detta innefattar bl.a. internetbaserat utredningsarbete vid spaningsinsatser och förstudier och analyser av stora datamängder. Du deltar i s.k. gryningsräder hos företag i syfte att säkra bevis. Det innebär forensisk insamling av digitalt material i datorer, mobiltelefoner och annan lagringsmedia. Resor förekommer alltså i arbetet. I ditt samarbete med andra avdelningar kommer du att förklara och berätta om it-forensik.  

Du kommer att samarbeta i forensiska frågor med andra myndigheter både internationellt och nationellt.  Du kommer också att arbeta operativt med it-säkerhetsarbetet i samarbete med driftstekniker. Andra uppgifter kan också förekomma.  

Din bakgrund 

Vi ser gärna att du är högskoleutbildad och har en utbildning inom it-forensik och informationssäkerhet, eller Polishögskolans it-forensiska grundutbildning Etapp 1 och 2. 
Alternativt har du motsvarande kunskaper genom kvalificerat arbete med it-forensiska verktyg och arbetsmetoder. Du är vad vid att arbeta i operativsystemen Mac OS och Windows och har goda kunskaper i it-forensiska verktyg och metodiker.  

Personliga egenskaper
Din analytiska förmåga är mycket viktig. Du har ett stort intresse för it-forensik och ett brett intresse för ny teknik och för att hitta lösningar på oväntade problemställningar. Du tycker om att förklara och berätta för andra om ditt kompetensområde och har en pedagogisk förmåga. Du är uthållig i ditt arbete och du kan hantera konfidentiell information på ett ansvarsfullt sätt. Du är strukturerad och stabil och har gott omdöme och respektfullt bemötande. Du kan arbeta självständigt och i grupp. Du har förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.  

Det är meriterande om du har akademisk utbildning inom området, om du har kunskaper inom nätverkssäkerhet och nätverkskommunikation och inhämtning av information via öppna källor (OSINT) samt har arbetat inom en statlig myndighet tidigare.

Upplysningar
Anställningen är tillsvidare på heltid och inleds med sex månaders provanställning. Konkurrensverket tillämpar individuell lönesättning. I enlighet med säkerhetsskyddslagen kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras före anställning, då tjänsten är placerad i säkerhetsklass, vilket innebär att du måste ha svenskt medborgarskap.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med Experis IT. För frågor kring tjänsten kontakta ansvarig rekryteringskonsult Lena Wassén, tel. 08-508 859 02.

Då vi arbetar med löpande urval vill vi ha din ansökan så snart som möjlighet. Bifoga ditt CV samt ett ansökningsbrev där du förklarar hur du matchar dig mot utannonserad tjänst.

Välkommen med din ansökan!

Fackliga företrädare:
Håkan Carlsson (SACO), tfn 08-700 16 00
Åsa Lövström (ST), tfn 08-700 16 00

Konkurrensverket är en myndighet med uppdrag att arbeta för en effektiv konkurrens i privat och offentlig verksamhet till nytta för konsumenterna samt en effektiv offentlig upphandling till nytta för det allmänna och marknadens aktörer. 

Liknande jobb

Liknande jobb