Drifttekniker till FordonsData i Lund

Plats
Skåne län, Lund
Lön
Fast lön
Annonserat
den 13 juni 2018
Stängs
den 26 juni 2018
Ref:
70713C4F-5D11-4066-9F28-F75B265BD3A6
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Brinner du för problemlösning och har ett stort effektivitetsfokus? Ansök till tjänsten som Drifttekniker till FordonsData!

Till Fordonsdata i Lund söker vi nu en Drifttekniker som kommer att trivas i en roll där du får arbeta med komplexa problem inom bland annat system, drift och nätverk.
Vi söker dig som har något eller några års erfarenhet inom IT-support i en roll som tekniker, service desk-/helpdesk agent eller motsvarande och som är redo att utvecklas vidare i sin yrkesroll. Varmt välkommen in med din ansökan!

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Som Drifttekniker kommer du att arbeta i en föränderlig miljö med teknisk problemlösning och konsultation med inslag av kundkontakt. Du kommer få vara en del av ett stabilt företag som präglas av att ha högt i tak och gott samarbete över avdelningsgränser.

Du kommer att tillhöra vår IT-avdelning där vi arbetar i två parallella spår - drift och leverans. Vi jobbar aktivt med utbildning inom nya och befintliga områden för att bredda medarbetarnas kompetens. Under din första tid på FordonsData kommer du få en gedigen introduktion både i IT-miljö och system men även i företaget som helhet och hur du i din roll bidrar till helheten.

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

I din roll som Drifttekniker kommer du hantera en rad olika ärenden/incidenter som antingen eskaleras från 1st-line alternativt direkt klassificeras som ett mer komplext ärende av 2nd-line karaktär. Ärendena kan vara av väldigt olika karaktär med allt ifrån användarsupport till drift- och nätverksproblem. Som Drifttekniker behöver du ha en djupgående teknisk förståelse och problemlösningsförmåga då du kommer att arbeta med komplexa system där du kör VMware och Citrix i Windowsmiljö och driftar en virtualiserad AIX/Unixmiljö. Du kommer att få möjlighet att arbeta i samråd med dina kollegor på 3rd line och tillsammans arbeta mot en långsiktig lösning snarare en "quickfix".

Exempel på framtida arbetsuppgifter kan vara:

  • Underhåll och utveckling av interna såväl som externa tekniska lösningar.
  • Konsultation och support på våra ASP- och private Cloud lösningar samt nätverksrelaterade frågor kring dessa tjänster.
  • Driftsättning av kundlösningar via installationsprojekt.
  • Driftövervakning och insats vid driftlarm.
  • Dokumentation av systemförändringar och rutinbeskrivningar.

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

Utöver din roll i driften kommer du även vara delaktig i olika typer av projekt som kan röra exempelvis prestandaoptimering. Tjänsten är en heltidstjänst och är placerad på vårt kontor i nyrenoverade fräscha lokaler vid World Trade Center i Lund.

Vi erbjuder vårt affärssystem och säljstödsapplikationer som ASP-lösningar till kund där vi i externt datacenter själv förvaltar våra system på två olika virtualiseringsplattformar; IBM PowerVM samt VMware. FordonsData har även utvecklat en heltäckande driftplattform baserad på Citrix som vi erbjuder våra kunder som en private cloud-lösning. Driftplattformen innefattar idag Microsoft Exchange Server och Officeprogram samt kundunika applikationer.

VEM ÄR DU?

Vi söker dig som är en problemlösare med en god förmåga att bryta ner problem i sina beståndsdelar. Du ser sammanhang och prioriterar rätt frågor för att hitta den bästa lösningen. Du är ansvarstagande och är noga med att följa upp frågor, uppgifter och felaktigheter som behöver kontrolleras. Du tycker att det motiverande att arbeta i en team-orienterad miljö, där du får möjlighet att dela med dig av din kunskap och kompetens samt lära dig av dina kollegor. Slutligen så tror vi att du även har en affärsmässig sida där du visar en förståelse för hur olika aktiviteter bidrar till helheten och det ekonomiska resultatet.

För att trivas i rollen ser vi gärna att du har:

  • Baskompetens från en teknisk IT-utbildning t. ex. någon av YH-utbildningarna Certifierad system- och nätverkstekniker eller IT-infrastrukturspecialist
  • Arbetat 2-5 år som system- eller nätverkstekniker huvudsakligen i MS miljö.
  • Kunskap inom Windows och Citrix och även viss förståelse inom Unix.

Som person behöver du inte kunna eller känna till alla våra teknikplattformar men det är viktigt att du är nyfiken på att lära dig tekniska lösningar du inte behärskar idag.

INTRESSERAD?

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med TNG som sköter hela rekryteringsprocessen på ett fördomsfritt och kompetensbaserat sätt. Är du intresserad av tjänsten, ansök snarast! Urvalet sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi tar inte emot ansökningar via email, vänligen sök via vårt ansökningsformulär. Du kan endast bifoga ditt CV, så skicka inget personligt brev då vi inte läser dem. Motivera istället kort i ansökningsformuläret varför du söker jobbet. Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare.

FordonsData är det lilla företaget som håller på att bli stort. På bara tre år har vi nästan fördubblat antalet anställda och tillsatt en mängd nya nyckelroller. Samtidigt har vi en lång historia och är ett IT-företag som har fyllt 25 år. Vi utvecklar affärssystem för fordonsbranschen i nära samarbete med stora bilmärken och söker alltid efter engagerade systemutvecklare, testare, applikationskonsulter med mera till vår utveckling i Lund. En medarbetare på FordonsData drivs av utmaningar. Om något inte fungerar som du tycker att det borde, ser du möjligheter istället för problem. Väljer du oss kan vi lova dig en spännande resa.

Liknande jobb

Liknande jobb