Erfaren IT-revisor till Riksrevisionen

Rekryterare
Riksrevisionen
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 4 juni 2018
Stängs
den 24 juni 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Riksrevisionen är en oberoende myndighet med uppdrag att granska statens verksamhet. Vår uppgift är att bedöma resultatet av statliga insatser, om skattepengar använts effektivt och om myndigheter redovisat sin verksamhet på ett rättvisande sätt. Resultaten av våra granskningar får ofta stor uppmärksamhet och ligger till grund för debatt och beslut om förändringar i viktiga samhällsfrågor. Vi har även ett internationellt utvecklingssamarbete med flera revisionsmyndigheter runtom i världen.

Inom Riksrevisionen pågår just nu uppbyggnad av vår IT-revisionsfunktion för att svara mot de behov som finns inom revisionen av de svenska förvaltningsmyndigheterna. Vi söker nu en erfarenhet IT-revisor för att leda det fortsatta utvecklingsarbetet.

Som IT-revisor hos oss får du en unik möjlighet till inblick i verksamheter hos Sveriges största arbetsgivare – svenska staten och dess 300 myndigheter och statliga bolag. Bland våra uppdrag finns Försvarsmakten, Polisen, Försäkringskassan, Skatteverket och Trafikverket. Hos dessa liksom övriga myndigheter finns ofta omfattande och avancerad IT-användning som skall granskas av Riksrevisionen. Dessutom genomförs just nu stora migrerings- och utvecklingsprojekt på många myndigheter. Denna roll innebär därför att du får vara med om en utvecklande och spännande resa att bygga upp och utveckla IT-revision i staten.

 

Arbetsuppgifter

Som kvalificerad IT-revisor inom den årliga revisionen på Riksrevisionen leder och driver du uppbyggnaden och utvecklingen av vår IT-revision av de statliga svenska myndigheterna. I uppdraget ligger att fortsätta vidareutveckla metodiken för IT-revision samt tillse att denna operationaliseras i revisionsuppdragen. Uppdraget innebär ansvar för att leda såväl utveckling och implementering som utbildning och samordning inom IT-revisionsområdet.

Du leder IT-revisionsfunktionen som idag består av tre IT-revisorer samt ett nätverk av finansiella revisorer. Vi befinner oss i ett utvecklingsskede och som ledare kommer du att ha stor möjlighet att påverka både framtida inriktning och omfattning av IT-revisionen på Riksrevisionen. Funktionen ligger i dagsläget organisatoriskt som en del av en stabsenhet inom avdelningen för årlig revision. På enheten finns också andra IT-relaterade utvecklingsuppdrag såsom dataanalys av transaktionsdata från myndigheterna.

 

Vi söker

Vi söker dig som har universitets- eller högskoleexamen, företrädesvis inom IT-området eller civilekonom/civilingenjör. Om du har akademisk examen inom ekonomi är det bra om du har kompletterat med minst något års eftergymnasiala studier inom IT-området. Det är meriterande om du är certifierad som CISA eller motsvarande, men det är inget krav.

Vi tror att du idag jobbar med revision inriktad mot IT-system i en ledande position på revisionsbyrå, konsultföretag eller inom internrevision i en större organisation med komplexa ekonomiska flöden. Vi vill att du har minst 8 – 10  års erfarenhet inom området. Erfarenhet från extern revision och offentlig verksamhet är meriterande.

Hos oss behöver du ha en stark integritet och en god förmåga att se helheter och samband. Eftersom arbetet innebär många kontakter behöver du som person ha hög social kompetens samt vara kommunikativ och utåtriktad. Du ska kunna uttrycka dig väl på svenska både i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

 

Om anställningen

För oss är det en självklarhet att medarbetarna ska ges förutsättningar för balans mellan arbetsliv och privatliv. Denna tjänst innebär förtroendearbetstid. Vid intresse finns det också möjlighet att delta i internationella utvecklingsprojekt som handlar om att stödja utvecklingsländer i uppbyggnad av bl.a. IT-revision.  

Anställningen är tillsvidare, på heltid och tillträde sker enligt överenskommelse. Placeringsort är Stockholm men du har hela landet som arbetsfält då myndigheterna vi granskar är placerade över hela Sverige. Anställningen är placerad i säkerhetsklass. Säkerhetsprövning görs av Riksrevisionen och en förutsättning för anställning är att denna prövning med registerkontroll är godkänd samt svenskt medborgarskap enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagstiftningen.

 

Kontaktperson

I denna rekryteringsprocess samarbetar Riksrevisionen med Experis. Du söker tjänsten via ansökningslänken nedan:

http://web103.reachmee.com/ext/I007/983/job?site=6&lang=SE&validator=5143733fbc2434783130a666ec3fcbec&job_id=175

Vänligen bifoga både CV och personligt brev. Skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 24 juni 2018. Genom att skicka in din ansökan ger du ditt medgivande till hantering av dina personuppgifter i rekryteringen. Om du vill veta mer om rollen eller om rekryteringsprocessen är du välkommen att höra av dig till ansvarig rekryteringskonsult Therese Thunström på 0730-62 33 72 alternativt therese.thunstrom@se.experis.com.

 

Fackliga representanter

Per Dackenberg, Saco-S/Riksrevisionen, 08-517 142 72
Ingvar Önnhage, ST/Riksrevisionen, 08-517 140 97

 

Varmt välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb