Forskningsingenjör AI

Rekryterare
FOI
Plats
Kista, Stockholm
Annonserat
den 4 juni 2018
Stängs
den 18 juni 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Har du specialisering inom maskininlärning och djupinlärning? Vill du arbeta med att utveckla metoder, algoritmer och verktyg för beslutsstöd och analys av stora mängder data? Då ska du söka tjänsten som forskningsingenjör inom AI hos oss!

Enheten Beslutsstödssystem

Vid enheten bedriver vi forskning inom beslutsstöds- och cyberområdet med fokus inom bl a forskningsområdena informationshantering och artificiell intelligens (AI) samt beteendemodellering med tillämpningar inom övriga verksamhetsområden både inom och utom enheten. Målet är att utveckla nya metoder och tekniska system som kan ge stöd till beslutsfattare då de ska fatta svåra beslut i pressade situationer. Det underlag vi arbetar med består av allt från mindre till stora mängder data och information från t ex sensorer, webben och databaser, inklusive textbaserat material.

Våra största kunder är Försvarsmakten med stödmyndigheter, men också andra myndigheter. Vi bedriver också forskning inom EU:s civila säkerhetsforskningsprogram som stöd för forskningen åt våra huvuduppdragsgivare.

FOI söker nu en junior forskningsingenjör med intresse för områdena maskininlärning inklusive djupinlärning, förstärkt inlärning och evolutionära algoritmer.

Arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att bestå i att utveckla metoder och teknik (algoritmer och verktyg) för beslutsstöd och analys av stora mängder heterogen data genom informationsfusion och olika AI-tekniker, främst djupinlärning och andra maskininlärningstekniker. Detta arbete kommer att utföras tillsammans med mer seniora forskare och systemutvecklare. Du kommer också att delta i utveckling och användartestning av programvarusystem för demonstrationer, användarförsök och annan överföring av forskningsresultat till kund.

Arbetet sker i projektform, vilket gör att du måste kunna arbeta både självständigt och i grupp.

Din profil:

  • Du har kompetens motsvarande civilingenjör, med specialisering inom maskininlärning generellt och djupinlärning i synnerhet.
  • Du har studerat och är bekant med utvecklingen inom djupinlärning, evolutionära algoritmer, maskininlärning och förstärkt inlärning.
  • Du har god programmeringsvana med kunskaper om utveckling av programvara i Java, Python och C/C++.
  • Du har god problemlösande analytisk förmåga.
  • Du är självständig, tar egna initiativ, är självgående och är flexibel.
  • Du trivs med att arbeta i grupp och har god samarbetsförmåga.
  • Du kan kommunicera effektivt och har god förmåga att kommunicera klart och tydligt både i tal och skrift på såväl svenska som engelska.

Erfarenhet av försvarsrelaterad forskning avseende att implementera, testa och utvärdera maskininlärningstekniker inom försvarssektorn är meriterande.

I urvalsprocessen kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och ditt intresse för området.

Vi erbjuder

På FOI drivs vi av att få bidra till samhällsnyttan genom att bedriva forskning inom försvar och säkerhet för våra uppdragsgivare. Här finns en inspirerande och kreativ miljö fylld av kompetens, nyfikenhet, mod och nytänkande. Då vi arbetar med forskning och kunskapsutveckling ger det dig en möjlighet att utveckla din egen kompetens. FOI strävar efter mångfald där medarbetarnas bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar verksamheten. Vi arbetar medvetet för att vår arbetsplats ska ha en god arbetsmiljö och vara jämställd. Vi underlättar för våra medarbetare och chefer att kombinera arbetet med föräldraskap. Anställningen är tillsvidare och inleds med 6 månaders provanställning. Vårt kontor är beläget i Kista med bra kommunikationer och ett stort utbud av service och handel.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen.

Har vi lyckats fånga Ditt intresse?

Du är välkommen med frågor till Neda Tooloutalaie, t f enhetschef för enheten Beslutsstödssystem. Fackliga kontaktpersoner är Staffan Lindgren för SACO-föreningen och Krister Söderberg för OFR/S – ST-föreningen vid FOI. Samtliga nås på telefon 08-5550 30 00.

Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast 2018-06-18.  I ansökan ska du sedan bifoga ett komplett CV och ett personligt brev.

Liknande jobb

Liknande jobb