Förvaltningsledare IT

Rekryterare
Riksbyggen
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 7 juni 2018
Stängs
den 8 juli 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar hållbara boendemiljöer med bostadsrätt. Vi är samtidigt en av Sveriges största fastighetsförvaltare med såväl bostadsrättsföreningar och företag som offentliga fastighetsägare som kunder. Vår verksamhet finns över hela landet och i dag är vi cirka 2 400 medarbetare. Riksbyggen är en attraktiv arbetsgivare som erbjuder medarbetarna möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande. Välkommen!

Vår IT-enhet består idag av ca 40 kompetenta tekniker, utvecklare, systemansvariga och förvaltningsledare fördelade på 2 grupper, Infrastruktur och Systemförvaltning.

Vi söker en förvaltningsledare och systemansvarig till vårt systemförvaltingsteam i Stockholm med ansvar för de av våra system (förvaltningsobjekt) som stödjer vår nyproduktions- och ombyggnads-affär.

Vad ska du göra?
Som förvaltningsledare och systemansvarig leder du arbetet för dina förvaltningsobjekt i samverkan med processansvarig eller motsvarande representant från vår verksamhet. 

•Du ansvarar för planering, styrning och uppföljning av utvecklingsarbetet för dina förvaltningsobjekt. 
•Du ansvarar för kontakten med externa leverantörer av IT-system
•Du sitter med i processgrupper och du bistår ansvarig från verksamheten att utreda förändringars påverkan på andra förvaltningsobjekt.
•Du tar fram förvaltningsplaner och budget i samverkan med processansvarig. Du prioriterar, tidsuppskattar, planerar och följer upp IT-aktiviteter inom ramen för förvaltningsplanen. 
•Du samordnar och resursplanerar IT-resurser, främst utvecklare, tekniker och konsulter. 
•Du ansvarar för att tester genomförs och du bereder ärenden till vårt Teknikråd
•Du ansvarar för att designförslag och kostnadsuppskattningar tas fram vid ändringar av IT-komponenter, samt för dialog med vår Release manager och testledare om den övergripande planeringen för produktionssättning.

Vem är du?
Vi söker främst dig som har en god förståelse och erfarenhet av bostadsutveckling. Vi tror att du har allmän kunskap inom ekonomisk uppföljning, kvalitetsarbete och systemstöd inom stora byggprojekt. Du har även kunskaper om processer vid försäljning nyproduktion av bostadsrätter. Kanske har du arbetat eller arbetar idag inom andra roller i branschen där du skaffat dig god branschkunskap och du söker nu nya utmaningar.

Har du erfarenhet av digitalisering, automatisering och effektivisering av processer är det klart meriterande. Troligen är du intresserad av BIM (och vet vad det står för). 

Vi ser gärna att du har erfarenhet av projektledning och förändringsledning.

Du ska ha:
•Akademisk examen eller motsvarande inom relevant område
•Goda kunskaper inom bostadsutveckling
•Grundläggande ekonomiska kunskaper
•Kunskap om förvaltningsstyrningsmodeller såsom ITIL eller PM3.

Stor vikt kommer läggas vid dina personliga egenskaper. 
•Du är trygg i dig själv och initiativrik. Du kan både vara diplomat och en pådrivare
•För att lyckas och trivas i rollen behöver du vara kommunikativ, ha en god samarbetsförmåga samt kunna arbeta självständigt
•Du är bra på att få personer att arbeta tillsammans och kan prata med alla nivåer inom företaget.
•Du är duktig på att formulera dig, både i tal och skrift

Riksbyggen strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka.

Din ansökan skickar du till oss senast den 8 juli 2018. Urval sker löpande och tillsättning av tjänsten kan ske innan ansökningstiden har gått ut.

Har du frågor om tjänsten kontakta systemförvaltningschef Frederic von Arnold, tele 0725257245.

Till rekryteringskonsulter, annonssäljare etc. Vi har redan beslutat vilka vi samarbetar med vid rekryteringar samt var vi vill synas. Vi undanber oss därför kontakt från försäljare i dessa frågor.

Liknande jobb

Liknande jobb