Scania

Lead Engineer / Software Architect

Rekryterare
Scania
Plats
Södertälje
Annonserat
den 26 juni 2018
Stängs
den 1 augusti 2018
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Scania genomgår en omvandling från renodlad lastbilstillverkare till att erbjuda hållbara och kompletta transportlösningar. Transformationsprocesser, självkörande lastbilskonvojer och logistiklösningar är grundpelare i en framtid som bara börjat. En fascinerande utveckling som till stora delar är IT-driven. Där inget kommer att vara som det är. Där vi ska vara världsledande. Och det börjar med dig.

Vi söker en Lead Engineer / Software Architect till SCADA/Automation. Gruppen som hör till Order to Delivery IT stödjer Scanias produktionsenheter med design, utveckling och drift av ett antal automationssystem i Sverige och utomlands. Teamet består av 15 personer fördelade i Oskarshamn och Södertälje. 

Du är en drivande kraft bakom digitaliseringen av Scanias fabriker och arbetet med att ta fram moderna och innovativa automationslösningar att använda runt om i världen. Du kommer vara gruppens representant i många av de stora förändringsprojekt som Scania nu genomför samtidigt som du bidrar till ständiga förbättringar av våra befintliga system. 

Din profil

Du har flera års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och har stor kunskap om olika verktyg och tekniker som används såsom t.ex. Siemens WinCC, TIA Portal, Wonderware, Ignition och annat.

Som person är du serviceinriktad och trivs i en rörlig miljö där du stödjer flera projekt samtidigt. Du har lätt att samarbeta med nya bekantskaper och vad vid att arbete mot flera olika kontaktytor. Rollen kräver ett stort tekniskt kunnande, strategiskt tänkande samt förmåga att beskriva såväl problem som lösningar för din omgivning.

Då vi är ett globalt företag är engelska ett krav i både tal och skrift.

Vi erbjuder

Som anställd på Scania erbjuder vi karriär- och utvecklingsmöjligheter men även andra förmåner som t ex personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Job Express.

Ansökan

Kontakta Tobias Viklund (Scania Rekryteringscenter), tfn 08-553 703 90 eller Christian Fahlén (Gruppchef SCADA/Automation) tfn 08-553 513 35. Ansök med ett personligt brev och CV. Urval sker löpande under ansökningstiden. Sista ansökningsdag 23 juni.  

 

Liknande jobb

Liknande jobb