SYSTEMTEKNIKER TILL NYCKELFÖRSÖRJNINGSSEKTIONEN VID MUST

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 12 juni 2018
Stängs
den 30 juni 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

OM TJÄNSTEN

Som Systemtekniker kommer du i samband med införandet av vårt framtida nyckelproduktionssystem att tillsammans med vårt förvaltningsteam ansvara för uppbyggandet och utformningen av rutiner kring drift och övervakning. Dessutom ska du ha ansvaret för att systemet har hög tillgänglighet genom administration och managering utav systemets alla ingående komponenter. Detta ställer höga krav på kommunikativ förmåga, integritet, strukturerat arbetssätt, noggrannhet och ett analytiskt förhållningssätt som innefattar hela vår säkerhetskritiska miljö.

Hos oss kommer du få en djuplodande kunskap i hela livscykeln för kryptonyckelförsörjning, från utveckling av delkomponenter till beställning, produktion, samt förvaltning av nyckelproduktionssystemen.

Vi lägger mycket stor vikt vid att utbilda vår personal och vid att bedriva en kontinuerlig och systematisk omvärldsbevakning. 
 

Personliga egenskaper

Du har arbetat med kvalificerad systemdrift och vill utveckla dig ytterligare inom området med säkerhet i fokus. Dina kunskaper och erfarenheter förmedlar du enkelt och gärna till andra. Du är  strukturerad och har en väl utvecklad problemlösningsförmåga.

En förutsättning för goda resultat är att du är bra på att samarbeta och att du tar ansvar för ditt eget arbete. Du är prestigelös, strukturerad, resultatinriktad och noggrann. Du förstår vikten av kvalitet.
 

Kvalifikationer

Du har gedigen erfarenhet från administration av Windowsbaserade system i klient- och servermiljöer samt mycket goda kunskaper om databasteknik och då främst MS SQL.

Du har goda kunskaper vad avser serverhårdvara och mjukvara samt mycket god vana vid säkerhetsrutiner, både i Windows och angränsande system. Du läser vetenskaplig litteratur och teknisk dokumentation och är van vid att dokumentera ditt arbete.
 

Meriterande

Erfarenhet av inbyggda system eller kritiska industriella IT-miljöer baserade på Microsoftprogramvara är starkt meriterande.Det är en fördel om du har erfarenhet från system med Försvarsmaktens krav när det gäller säkerhet.

Har du jobbat i en ITIL-baserad förvaltningsorganisation eller liknande, så kommer du känna igen dig i våra strukturerade arbetsprocesser.
 

Vårt erbjudande

Vi ger dig möjlighet att utvecklas inom IT-säkerhetsområdet. Vi erbjuder goda möjligheter till kompetensutveckling och friskvård, samt möjlighet att anpassa arbetet utifrån din rådande familjesituation.
 

Övrigt

Vid urval kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper.

Frågor, kontakta Sektionschef Cem Göcgören, 0732 - 31 70 85

Fackliga företrädare, Katarina Kruse OFR/S, Anders Markow SACO, Roger Ericsson OFR/O, 08-788 75 00 (vxl)


Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (MUST) är en del av Försvarsmaktens högkvarter i Stockholm. MUST bedriver försvarsunderrättelseverksamhet till stöd för svensk utrikes-, försvars- och säkerhetspolitik och kartlägger yttre hot mot Sverige. MUST bedriver även militär säkerhetstjänst för att skydda Försvarsmaktens värden och har ansvar för totalförsvarets signalskydd. MUST är en kunskapsorganisation och erbjuder både spännande och för nationen angelägna arbetsuppgifter. I organisationen arbetar civila som är experter inom olika områden (t.ex. statsvetare, ekonomer, tekniker, matematiker, HR-specialister) och officerare.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra. 

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar. 

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb