IT-Projektledare/ Kravanalytiker

Plats
Örebro (Stad)
Annonserat
den 20 juni 2018
Stängs
den 19 augusti 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

SCB framställer och förmedlar statistik om Sverige för både nationell och internationell användning. Vi producerar objektiv och tillförlitlig statistik med hög kvalitet - att ligga långt framme inom metod och teknik är en del av vårt varumärke. Hos oss får du möjlighet att utvecklas i en god arbetsmiljö som kännetecknas av respekt för allas lika värde. Vi är ca 1400 medarbetare som arbetar i Stockholm, Örebro och som intervjuare runt om i Sverige. 


SCB erbjuder 
•intressanta och samhällsnyttiga arbetsuppgifter 
•arbetsuppgifter vars resultat ofta uppmärksammas i media 
•ett bra arbetsklimat och en god arbetsmiljö 
•möjligheter att kombinera privatliv och arbetsliv 
•goda förutsättningar till kompetensutveckling 
•möjligheter till utlandsarbete

 

Arbetsbeskrivning
Hos oss får du som IT-projektledare jobba med spännande och utmanande uppdrag där driv, engagemang och prestigelöshet är framgångsfaktorerna. Som IT-projektledare arbetar du med att leda och ansvara för IT-leveransen i större projekt eller i projekt som är tekniskt komplexa. Du ska ha erfarenhet av operativ ledning av projektdeltagare samt ansvar för projektbudget, fördelning och prioritering av resurser och arbete. Som IT-projektledare ansvarar du för att ta fram projektplaner, projektmål, kostnader samt tids-, aktivitets- och resurs/bemanningsplaner. 

Rollen som IT-projektledare kombineras med kravanalys. Som kravanalytiker ansvarar du för att samla in, strukturera, dokumentera, kvalitetssäkra och förmedla verksamhetens krav och behov enligt SCB:s kravprocess. Uppdragen kan sträcka sig från mer övergripande behovsinsamling av typen verksamhetsanalys eller förstudiearbete, till detaljerad kravställning mot ett/flera utvecklingsteam. Arbetet utförs ofta i samarbete med verksamhetsarkitekt och IT-arkitekt.

Som person är du lösningsorienterad och har stor vilja att leverera. Du har lätt för att samarbeta eftersom rollen innebär kommunikation med användare, beställare, styrgrupper och kollegor. Du har goda kunskaper i vad det innebär att bedriva systemutvecklingsarbete där verksamhets- och IT-arkitekter samt arkitekturprinciper finns att förhålla sig till.

 

Kvalifikationer
Vi söker dig med högskoleexamen inom systemvetenskap eller motsvarande. Du har arbetat med att planera, leda, ansvara för och samordna framtagning av krav på system för systemutveckling.

Du bör även ha erfarenhet av planering och uppföljning samt agila arbetssätt.


Om anställningen
Tjänsten är tillsvidare men inleds med sex (6) månaders provanställning. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Denna tjänst har placeringsort Örebro.


Ansökan
Välkommen att skicka din ansökan senast: 2018-08-19, märkt med dnr 2018/883. För att söka tjänsten registrerar du personligt brev och CV i en databas via ansökningsknappen nedan.

Varmt välkommen med din ansökan.


Mer information om tjänsten
Vill du veta mer om tjänsten kontakta enhetschef Annukka Eriksson tel 010-479 40 00.

Fackliga företrädare

Maya Mizyed , Saco-S föreningen vid SCB, tel 010-479 40 00.

Jan Hammarström, ST inom SCB, tel 010-479 40 00.


Övrigt
Då avdelningen har övervägande manliga medarbetare ser vi gärna kvinnliga sökanden till tjänsten.

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen.