Nyfiken och engagerad junior systemutvecklare, Visby

Rekryterare
Skatteverket
Plats
Visby, Gotland
Annonserat
den 21 juni 2018
Stängs
den 15 augusti 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Ref 15056-203 237199-18

Det vi gör på Skatteverket har betydelse för företagaren, individen, andra myndigheter, samhällsfunktioner och Sverige. Vi ska skapa förutsättningar i kundens vardag och underlätta med digitala tjänster. Vår övergripande ambition är att Skatteverket ska fortsätta att ligga i framkant och vara ett föredöme inom svensk statsförvaltning. Framtiden är inget som ska upptäckas utan något vi gemensamt, tillsammans med andra, är med och skapar. Vi har stora möjligheter att göra skillnad.

Skatteverket har stora ambitioner med målet att bidra till den digitala transformationen som sker i Sverige. Omställningen ställer många och stora krav på vår it avseende kortare utvecklingstider, tätare leveranser och ett tydligare tjänsteperspektiv för att nämna några. Vi behöver därför kontinuerligt utveckla våra arbetssätt, vår tekniska miljö och våra it-system. För att lyckas behöver vi bli fler som bidrar i vår förändring.

Vi utökar vår applikationsutveckling i Visby och söker dig som är engagerad, nyfiken och vill ta chansen att bli en av våra vassa systemutvecklare.

Dina arbetsuppgifter som utvecklare på it-avdelningen i Visby innebär att du kommer att arbeta som systemutvecklare i de uppdrag som kontoret i Visby ansvarar för. Vår it-avdelning är en av Sveriges största där varje it-regionalkontor har ansvar för delar av Skatteverkets systemportfölj. Arbete i uppdrag som andra kontor arbetar med kan förekomma.

Vi tror att ditt tekniska intresse är mycket stort och att du inspireras av att bryta ned komplexa system och hitta lösningar på problem i systemen med agil metodik som angreppssätt. Då du kommer jobba i team är din samarbetsförmåga och sociala egenskaper av stor vikt, du är framåt och positiv som person.

Du får också chans att bli bra på den senaste tekniken, på både bredden och djupet.

Som juniorutvecklare hos oss, stöttar vi dig särskilt i vissa avseenden. Det handlar bl.a. om en inledande introduktion/utbildning och mentorskap där du får råd och stöttning av erfarna utvecklare.

it-avdelningen finns på sex orter i landet och består av ca 800 medarbetare. Vill du läsa mer om it-avdelningen?

Vår tekniska miljö är i huvudsak RHEL med Oracles databaser. Våra verktyg och programspråk är bland andra: Clear Case, GIT, Jenkins, Eclipse, Maven, Java/JEE, REST/JSON, Oracle WLS, Javascript, Struts2, AngularJS, XML, HTML, CSS och SQL

Vi erbjuder dig en arbetsplats

 • med samhällsviktiga, intressanta och utvecklande arbetsuppgifter
 • som är till nytta för medborgare och företag
 • med öppenhet, respekt, gott bemötande och mångfald
 • som stimulerar till kreativitet, lärande och utveckling
 • med en god balans mellan arbete och fritid.

Vi söker dig som

 • nyligen har avslutat, eller håller på att avsluta, en akademisk utbildning inom datateknik, systemvetenskap eller något annat område som är relevant för tjänsten, om minst 180hp och söker ditt första eller andra jobb inom systemutveckling.
 • har erfarenhet av att programmera, gärna i Java eller C#
 • är nyfiken, drivande och vill utvecklas
 • är analytisk och har en god förmåga att lösa problem
 • arbetar strukturerat
 • både kan arbeta självständigt och samarbeta med andra
 • har mycket god kommunikationsförmåga, i tal och skrift.

Det är meriterande om du har erfarenhet av uppdrag vid sidan av din utbildning, t.ex. inom någon förening eller organisation.

Du ska också uppfylla kriterierna i Skattverkets medarbetarpolicy.

När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper, förmågor och engagemang.

Placeringsort är Visby. Anställningen är tillsvidare. Provanställning om sex månader kan komma att tillämpas.

Du måste vara svensk medborgare eftersom arbetsuppgifterna inom anställningen är placerade i säkerhetsklass. Säkerhetsprövning kommer att göras enligt Säkerhetsskyddslagen (1996:627).

Välkommen med din ansökan till oss!

Vill du veta mer om Skatteverkets rekryteringsprocess?

Intervjuer kommer att äga rum efter ansökningstiden gått ut, vecka 36 eller 37 i Visby.

Skatteverket använder det statliga ramavtalet för annonsförmedling. Inom detta väljer vi vilka kanaler vi ska använda för att nå intresserade med vår annonsering. Vi undanber oss därför vänligen samtal från annonsförmedlare eller -försäljare.

 

Kontaktpersoner
Lena Johansson
Sektionschef
010-575 82 12


Jeanette Forsgren
facklig kontaktperson ST
jeanette.forsgren@skatteverket.se


Sonja Öhrbecker
facklig kontaktperson Saco
010-574 88 46

 

Annsofi Ericsson Lehman
Rekryterare
annsofi.ericsson.lehman@skatteverket.se


Ansök senast 2018-08-15.