Polismyndigheten

It-tekniker till it-avdelningen, med placering på Polishögskolan Sörentorp/Solna

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Solna (Stad), Stockholm
Annonserat
den 25 juni 2018
Stängs
den 8 augusti 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi bygger inga virtuella världar eller pokerbord – det vi utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att brottsligheten ska minska och för att alla i Sverige ska känna sig trygga.


Arbetsplatsbeskrivning
Som anställd på Polisens it-avdelning är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden.

Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Polisens it-avdelning har cirka 750 medarbetare och ansvarar för all it som används av myndighetens cirka 30 000 medarbetare. Enheten för Leverans och support representeras genom lokala regionala servicekontor i Nord/Mitt, Stockholm/Bergslagen, och Syd/Öst/Väst. Servicekontoren sköter bland annat införande, leverans och service av ny teknik, inklusive koordinering och samordning av större leveranser.


Arbetsbeskrivning
Som it-tekniker inom leverans och support kommer du huvudsakligen arbeta med att ge andra linjens it-support på plats till våra slutanvändare inom Polismyndigheten, samt att arbeta med installationer av teknik i olika uppdrag. Administration av vår utrustning är även en viktig del av arbetet. Mer ingående kommer du att arbeta med användarutrustning så som PC och skrivare, samt med audio- och videokonferensutrustning, mobiltelefoni och Rakel.       

Din hemvistplacering kommer att vara Polishögskolan, Sörentorp/Solna, dock kommer ditt arbetsområde innefatta hela region Stockholm med undantag för Polismyndighetens arbetsplatser belägna i kvarteret Kronoberg, Kungsholmen. Arbetet kommer således innebära frekventa resor inom hela regionen. Beredskaps- och dispatcherarbete kommer även att ingå i tjänsten, därtill kan det i rollen förekomma tyngre lyft och obekväma arbetsställningar.

Som it-tekniker inom leverans och support kommer du att stöta på en varierande arbetsvardag och få möjlighet att arbeta med modern teknik. Samt möta många olika slutanvändare i en intressant arbetsmiljö. Våra kärnvärden präglas av – agila principer och förhållningssätt med inriktning på helheten, och där vi i vårt uppdrag fokuserar på lösningar inte problem. Vi värdesätter medarbetardriv, där god servicekänsla, samverkan och stöttning av varandra står i centrum.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • gymnasial- eller eftergymnasial utbildning alternativt motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt
 • minst ett års arbetslivserfarenhet av arbete som it-tekniker/supporttekniker
 • goda kunskaper gällande PC, skrivare, kringutrustning och nätverkskommunikationsutrustning
 • mycket stor servicekänsla och fokus på att hjälpa våra kunder med tyngd på bra resultat och kvalité
 • goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift
 • B-körkort och vana att köra bil


Meriterande
Det är meriterande om du har:

 • vana vid att hantera ärendehanteringssystem, Remedy ARS eller motsvarande system
 • kunskap om kommunikationsradiosystem, Rakel, samt kringutrustning för kommunikationsradio
 • kunskap om telefoni/mobiltelefoni samt audio/video
 • kunskap om AD (Active Directory)
 • baskunskaper av att arbeta administrativt med konfiguration/policyhantering med servrar och NätOS
   

Personliga Egenskaper
Personliga egenskaper är lika viktigt som teknisk kompetens för en grupps utveckling- och dynamik. Vi tror framförallt att du:   

 • har en positiv inställning till människor och arbete, samt förmåga att vara engagerad och pålitlig
 • har ordningssinne, samt ett strukturerat och effektivt arbetssätt
 • tycker om att lära dig nya saker och vill gärna dela med dig av vad du kan till andra
 • tycker om att lösa problem, samt är flexibel och har förmåga att se möjligheter
 • har en god samarbetsförmåga samt är ansvarstagande, noggrann och ser till helheten
 • kan arbeta självständigt och ta egna initiativ
 • ser att ge god service som en självklarhet 

 Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet


Kontaktpersoner
Vill du veta mer? Välkommen att kontakta gruppchef, Laila Mowafi, tfn 072-586 69 80


Fackliga företrädare
Facklig information lämnas av: Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 21; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92 Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27


Övrig information
Placeringsort: Polishögskolan, Sörentorp/Solna   

Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Dagtid, flextid tillämpas

Tillträde: Enligt överenskommelse

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet.  Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) genomförs före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap. 

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen. 

Vi erbjuder en arbetsplats med många intressanta arbetsuppgifter och yrkesgrupper i en mycket lärande organisation. Vi bedriver vår verksamhet med det engagemang, den tillgänglighet och den effektivitet som vårt uppdrag kräver. Polisen arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald och strävar efter att skapa en arbetsplats där skiftande erfarenhet och bakgrund tas till vara. Våra anställda har tillgång till ett friskvårdsutbud med goda träningsmöjligheter.


Ansökan,

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg). Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format. Du söker tjänsten genom att skicka din ansökan till jobb.na@polisen.se och anger diarienummer: A324.645/2018 i ämnesraden.

Sista ansökningsdag är den 8 augusti 2018

Genom din ansökan samtycker du till att dina personuppgifter behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen. Din ansökan är även en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, ta kontakt med hr.support@polisen.se

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post

Liknande jobb

Liknande jobb