eHälsomyndigheten

Informationsarkitekt till eHälsomyndigheten

Plats
Kalmar (Stad)
Annonserat
den 25 juni 2018
Stängs
den 9 augusti 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Är du informationsarkitekt eller verksamhetsarkitekt och vill vara med och påverka hälsan för Sveriges invånare?

Motiveras du av att analysera, organisera och integrera information och informationsflöden?

Som medarbetare hos oss får du vara med och driva ett av de intressantaste utvecklingsområdena i det svenska samhället: e-hälsa. För dig innebär det en möjlighet att kombinera din kompetens inom informationsarkitektur med ett samhällsengagemang och en vilja att skapa nytta för Sveriges invånare.

Vi söker nu en informationsarkitekt till enheten arkitektur och säkerhet. Du kommer att ingå i en grupp med omkring 15 personer där de flesta arbetar som arkitekter.


Om tjänsten
I dina arbetsuppgifter ingår att styra och stödja arbetet med information inom myndigheten. Som informationsarkitekt kommer du vara drivande i att utveckla och förvalta myndighetens begreppsmodell, informationsmodell och informationsarkitektur.

Du kommer också strukturera och visualisera verksamhetens informationsbehov med hjälp av modeller och beskrivningar. Vidare ingår att säkerställa och dokumentera att den information som hanteras i olika system harmoniserar med beslutande standarder och rekommendationer.

I din roll som arkitekt kommer du utveckla och förankra metoder, riktlinjer, principer och arbetssätt inom ansvarområdet, bland annat livscykelshantering av information och masterdatahantering, med ambitionen att skapa ett holistiskt ramverk för informationshantering för myndigheten.

I rollen som informationsarkitekt ingår också att delta i samverkansforum med användare av myndighetens produkter. Du kommer även delta i nationella och internationella samverkans- och standardiseringsforum inom offentlig sektor och specifikt vård, hälsa och omsorg.

Vi ser gärna att du som informationsarkitekt bidrar till verksamhetsutveckling och strategiskt arbete med din kompetens inom följande områden:Integration och interoperabilitet, informationsklassning,metadata, referens och masterdata,öppna data, data warehouse och BI 

Vi söker dig som har:

 • Akademisk utbildning som civilingenjör, systemvetare eller motsvarande
 • Minst tre års erfarenhet av begrepp- och informationshantering
 • God kunskap och erfarenhet av att driva workshopar med fokus på begrepps och informationsmodeller
 • Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska

För att trivas och lyckas i tjänsten är du kommunikativ, strategisk, självgående och duktig på att samarbeta. Du gillar att ta egna initiativ och drivs av att uppnå mål och resultat.

Meriterande för tjänsten är

 • Akademisk utbildning i medicinsk teknik, medicinsk informatik eller motsvarande
 • Erfarenhet från medicinska informationsmodeller och ontologier
 • Erfarenhet från arbete inom eller kopplat till offentlig/läkemedelssektorn eller vård-,hälsa- och omsorgssektorn
 • Kunskap om olika modelleringsnotationer t.ex Archimate och Unified Modeling Language (UML)
 • Kunskap om relevanta internationella standarder från ISO HL7 och openEHR
 • Kunskap om kodverk och klassifikationerna inom vård, hälsa och omsorg som tillexempel SNOMED och ICD
 • Kunskap om Socialstyrelsens modeller för information om kodverk – Nationell Informationsstruktur och Nationellt fackspråk
 • Erfarenhet av verktyget Sparx Enterprise Architect

Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi
Vi erbjuder en stor möjlighet att vara med och skapa samhällsnytta i dagens och framtidens system inom e-hälsa. Vi arbetar med stora och transaktionskritiska system som påverkar samhället. Du kommer att omges av trevliga arbetskamrater och ha kul på jobbet. Du får självklart förmåner som t.ex. friskvårdsbidrag och vi har förtroendearbetstid med flexibla arbetstider.

Anställningen är tillsvidare. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Placering för anställning är Kalmar eller Stockholm, arbetet kan innebära tjänsteresor, företrädesvis till Stockholm eller Kalmar.

eHälsomyndigheten vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och en etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten

Är du intresserad?
Frågor angående tjänsten besvaras av rekryterande chef , Johan Palmqvist, enhetschef på arkitektur och säkerhet, tel 010-106 07 26, HR- specialist Anna Bornäs, tel 010-106 07 15, Emmeli Gross, saco tel 010-458 63 04 och Ingela Gångfeldt, ST, tel 010-458 62 90.

Välkommen att skicka in din ansökan via vårt rekryteringssystem med cv och personligt brev senast den 9 juli 2018!

Liknande jobb

Liknande jobb