eHälsomyndigheten

Testspecialist inriktning testautomation till eHälsomyndigheten

Plats
Kalmar (Län)
Annonserat
den 4 juli 2018
Stängs
den 13 augusti 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Brinner du för att utveckla automatiska tester? Älskar du att diskutera kontinuerliga integrations flöden? Nu söker vi två testspecialister hos oss på eHälsomyndigheten med inriktning mot testautomation. Ni kommer ingå i ett agilt team som har fokus på skriva automatiska tester för webbtjänster och webbklienter. 

Vi erbjuder en stor möjlighet att vara med och skapa samhällsnytta i dagens och framtidens system inom e-hälsa. Vi arbetar med stora och transaktionskritiska system som påverkar samhället. Du kommer att omges av trevliga arbetskamrater som har kul på jobbet.

 

Om tjänsten
Du kommer att jobba med att skapa, förbättra och underhålla automatiska tester som exekveras i vårt kontinuerliga integrationsflöde. Tester kommer skrivas för webbtjänster (REST/SOAP) och GUI-baserade tester för webbklienter. 

Tekniker och verktyg vi arbetar med är Groovy, GIT, Jenkins, Linux, SQL, Docker och ReadyApi. Vi står inför nya utmaningar och kommer bygga upp nya kunskaper inom testning av webklienter t.ex. med Cucumber och Selenium. De nya utvecklingsmijöerna kommer bygga på containerbaserade plattformer med Minishift.

Ser du det som en spännande utmaning att vara med och bygga upp någonting nytt? Gillar du att påverka hur du och ditt team ska jobba? Då är detta en helt unik möjlighet för dig.

 

Vi söker dig som har:

  • Relevant akademisk examen inom data/it eller likvärdig utbildning eller genom arbete förvärvad kunskap.
  • Erfarenhet av testutveckling i någon form av programmerings- eller skriptspråk.  

För att trivas och lyckas i tjänsten ser vi att du har hög analytisk förmåga, är serviceinriktad och kan arbeta självgående. Du har god förmåga att uttrycka dig i svenska och engelska både i tal och skrift. Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

 

Meriterande för tjänsten är:

  • Erfarenhet från att jobbat med testautomatisering
  • Erfarenhet av att testa webbklienter med t.ex. Selenium
  • Erfarenhet av att testa webbtjänster (baserade på REST/SOAP) med hjälp av verktyg som ReadyApi.
  • ISTQB-certifierad.

   
Vad erbjuder vi
Som medarbetare hos oss får du vara med och driva ett av de intressantaste utvecklingsområdena i det svenska samhället: e-hälsa. För dig innebär det en möjlighet att kombinera din kompetens med ett samhällsengagemang och en vilja att skapa nytta för Sveriges invånare. Du får självklart förmåner som t.ex. friskvårdsbidrag och vi har förtroendearbetstid med flexibla arbetstider och möjligheter att arbeta från andra platser än kontoret.

Anställningarna är tillsvidare med tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Placering för anställning är i Kalmar, arbetet kan innebära tjänsteresor, företrädesvis till Stockholm.

eHälsomyndigheten vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och en etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

 

Är du intresserad?
Frågor angående tjänsten besvaras av rekryterande chef, Pontus Ahl, enhetschef på leverans och innovation, tel 010-458 62 08, HR-specialist Carolin Gullberg, tel 010-10 60 718, Emmeli Gross, Saco, tel 010-458 63 04 och Ingela Gångfeldt, ST, tel 010-458 62 90.  

Välkommen att skicka in din ansökan via vårt rekryteringssystem med cv och personligt brev senast den 13 augusti 2018!