Systemutvecklare som vill bidra till FI:s analysförmåga

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 5 juli 2018
Stängs
den 10 augusti 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Som systemutvecklare på Finansinspektionen (FI) kommer du att driva framtagandet av lösningsarkitektur i ett nytt prioriterat utvecklingsprojekt. Målet är att tillgängliggöra data för tillsyn och analys på ett enhetligt sätt. FI:s kunskap och kapacitet om analys och tillsyn har ökat i takt med kraven, större databehov kräver enhetlig hantering av data.

Du kommer att arbeta med att ta fram en FI-gemensam nomenklatur. Det betyder att all data ska sorteras och märkas upp på ett gemensamt sätt för att skapa bättre och effektivare tillsyn och analys. Du kommer tillsammans med ditt team utveckla och förvalta It-lösningar på vår .Netplattform.

Vi söker ett antal utvecklare, både back-end och front-end som ska ingå i ett team att ta fram den nya lösningen för datahantering och senare förvalta och vidareutveckla densamma.

Tjänsten innebär ett tätt samarbete med verksamhetskunniga, kravställare och andra systemutvecklare på FI.

Vi söker dig som har akademisk examen med inriktning IT, data, teknik eller motsvarande kunskap förvärvad på annat sätt. Du har flerårig arbetslivserfarenhet som systemutvecklare inom Microsoft .Net. C#. Erfarenheter av programmering och utveckling i HTML, Java-script och CSS Data är en förutsättning för att lyckas i rollen.

Har du tidigare arbetat med komplexa utvecklingsprojekt på teknisk nivå, gärna som tech lead, är det en fördel. Du har troligtvis provat på att arbeta agilt i Scrum eller Kanban samt med automatiserad bygghantering och testdriven utveckling. Erfarenhet av MVC, WCF, SQL, SSIS, systemförvaltning eller arbete i finansbranschen är meriterande.

Som person är du analytisk, självständig och initiativtagande. Du är serviceinriktad och bidrar med gott samarbete genom att relatera till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Att lyfta blicken, se helheten och tänka långsiktigt har du fallenhet för. Arbetet på FI förutsätter hög integritet och att du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift.

För ytterligare information är du välkommen att kontakta Martin Knutsson, bitr. avdelningschef, på 08-408 982 37. Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning.

Välkommen med din ansökan med cv, personligt brev, examensbevis och relevanta betyg senast den 10 augusti 2018. Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

Liknande jobb

Liknande jobb