Tjänsteansvarig data/telekommunikation till digitaliseringsenheten

Rekryterare
Nacka kommun
Plats
Nacka (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 6 juli 2018
Stängs
den 31 augusti 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

bild förnyelseenheten chef Nacka kommun, digitaliseringsenheten

Digitaliseringsenheten har tre huvuduppdrag: arbeta för en stabil och säker drift av system, förvalta system och att driva på den digitala utvecklingen. Eftersom enhetens medarbetare arbetar inom alla tre uppdragen utvecklar vi kontinuerligt vår kompetens både vad gäller tekniska förutsättningar och verksamheters, användares och medborgares behov och förväntningar. Vi jobbar också aktivt med kunskapsöverföring för att snabbt och korrekt kunna lösa nya behov och problem.

Nu har du chansen att vara med och digitalisera Nacka kommun genom teknik i framkant! Vi söker dig som vill ta ett helhetsansvar som tjänsteansvarig för området data/telekommunikation.


Arbetsbeskrivning
I rollen som tjänsteansvarig får du ett taktiskt och strategiskt helhetsansvar för data- och telekommunikation i en expansiv kommun. Kommunens IT-infrastruktur är till stor del outsourcad där våra upphandlade leverantörer levererar drifttjänst på till exempel nätverk och system. Du leder och har ett övergripande ansvar för leveransen av kommunens data/telekommunikationstjänst. Du kommer att ansvara för att tillhandahålla funktionella, ändamålsenliga, stabila IT-tjänster med hög kvalitet, omfattande fasta, mobila och trådlösa kommunikationstjänster såsom exempelvis; LAN och Wifi, WAN, mobila nätverk och nättjänster för data, mobila abonnemang för bastelefoni, surf och SMS samt för central nätinfrastruktur och nätsäkerhet.

Du behöver förstå verksamhetsbehov och hur olika tillämpningar ställer krav på de olika nättjänsterna och nätverksarkitekturen; såsom till exempel verksamhetssystem, kontaktcenter-applikationer, kameralösningar, TV/AppleTV, print, passersystem, trygghetslarm/wearables etc.

Nacka kommun strävar efter att hålla sig ajour och ta tillvara på tekniska framsteg, så för att trivas i rollen behöver du tycka om ny teknologi och förstå hur nya tekniska möjligheter kan ge funktionella lösningar för Nackas verksamheter, användare och invånare. Vi ser bland annat att nya teknologier som WifiCalling, VoLTE, NFC, IoT, SD Wan mm kan komma att bli aktuella framöver för Nacka.

Inom dina ansvarsområden ingår leverantörsstyrning, leveransuppföljning samt avtalsuppföljning för hela data/telekomområdet. Vidare driver du kontinuerlig behovsanalys och ställer krav på tjänsten hos leverantören utifrån verksamhetsbehov, arkitektur och säkerhet, samt följer upp kundnöjdhet. Du ansvarar också för framtagande och genomförande av förvaltningsplan, budget för tjänsten samt ekonomisk uppföljning.


Kvalifikationer

  • Vi ser gärna att du har eftergymnasial utbildning.
  • Erfarenhet av tjänsteleverans inom data/telekomområdet inom en stor  organisation. 
  • Du har lång erfarenhet av att har arbetat med data/telekom, LAN, wifi, etc, gärna på en övergripande nivå med nätverksarkitektur och/eller nätsäkerhet.
  • Du har mycket god kunskap om leverantörstyrning, leverans- och avtalsuppföljning, gärna erfarenhet från outsourcing-miljö.
  • Du är processorienterad och har god kunskap om ITIL.
  • Du har en mycket god kommunikativ förmåga i både tal och skrift på svenska och engelska.

Vidare har du ledaregenskaper, får saker att hända, tar tag i det som behöver göras och tar ansvar för uppgiften. Det är naturligt för dig att bygga relationer och samarbeta i team, och du har både intresse och förmåga att hjälpa andra och leverera bra lösningar till Nackas verksamheter. Du tar ett tydligt ansvar för mål, leveranser, tidplan och budget. Du är strukturerad och har analytisk förmåga.


Vi erbjuder 
Hos oss har du tillgång till motionslokal i Nacka stadshus, friskvårdstimme och friskvårdsersättning samt växling av semesterersättning mot fler semesterdagar.


Anställning 
Tjänsten är tillsvidare och på heltid. Tillträde sker enligt överenskommelse. Sista ansökningsdatum är den 31 aug.


Information  
Brita Rösblad, Teknisk chef, 08-718 94 73

Inför rekryteringsarbetet har vi på Nacka kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.

Nacka växer och bygger stad. Vi är en öppen, enkel och smart kommun som präglas av valfrihet, effektivt resursutnyttjande och dialog med medborgarna. Mångfald och öppenhet är viktiga ledstjärnor i kommunen där stadens puls möter hav och skog och där människor kan förverkliga sina drömmar. Vi ska vara bäst på att vara kommun och behöver de bästa medarbetarna för att tillsammans uppnå den ambitionen. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse.
Löneform Månadslön.
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Nacka
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2018/365
Publicerat 2018-07-06
Sista ansökningsdag 2018-08-31

Liknande jobb

Liknande jobb