Riksgälden söker enhetschef till IT Service

Rekryterare
Riksgälden
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 26 juli 2018
Stängs
den 19 september 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Lockas du av att jobba med utvecklande arbetsuppgifter och teknik i framkant i en viktig samhällsfunktion för Sverige? Riksgälden ansvarar för statens finansförvaltning där en central funktion i verksamheten är att se till driften och utvecklingen av våra IT-system.

Riksgälden erbjuder en arbetsplats där egna initiativ och idéer uppmuntras och där ett gott samarbete med kollegor är en självklarhet. Möjligheten att påverka är stor och vi ställer höga krav på kvalitet, samtidigt som vi värnar balansen mellan privatliv och arbetsliv för individens välmående.

Arbetsbeskrivning

Vår IT-avdelning består av, förutom IT Chefen, fyra enheter: IT Infrastruktur, IT Service, IT Utveckling och IT Stab. Avdelningen omfattas av totalt cirka 50 medarbetare. Arbetet sker i mindre verksamhets- och enhetsöverskridande team där beslut fattas snabbt, kunskapsnivån är hög och varje individ är viktig. IT Avdelningens fokus är att skapa verksamhetsnytta med hjälp av IT.

Enheten IT Service ansvarar för klientplattformen samt klientsupport för interna användare, larmhantering, systemövervakning, mobiltelefoni, E-post och faxhantering. Kontinuerligt samarbete med IT Utveckling, IT Infrastruktur och arkitekter är en framgångsfaktor för att säkerställa att leveranserna driver verksamheten mot IT Avdelningens uppsatta mål. Inom enheten finns en bred kompetens i form av systemtekniker. På IT-avdelningen finns dessutom arkitekter, kravanalytiker, testare, projektledare samt utvecklare.

Som enhetschef för IT Service ansvarar du för att sätta och följa upp mål och uppdrag/aktivitetsplaner. Ditt fokus är på service för klientplattformen för slutanvändare med en helhetssyn på IT-avdelningen inom Riksgäldens uppdrag.

Du arbetar både med ett kortsiktigt och långsiktigt tidsperspektiv. Genom tydlig kommunikation, coachande förhållningssätt och gott ledarskap planerar du och klargör förväntningarna och målen för dina medarbetare samt följer upp målen inom gruppen.

I rollen som enhetschef rapporterar du till IT-chefen och kommer att ingå i IT-avdelningens ledningsgrupp. 

Tjänsten innebär:

  • Personalansvar och ansvar för medarbetares kompetensutveckling
  • Leda och planera arbetet gemensamt med medarbetarna på enheten
  • Samarbetsansvar med arkitekter, kravanalytiker, testledare, projektledare, tekniker samt utvecklar.
  • Ansvar för IT Service aktivitets- och leveransplan, samt tids- och resursplanering.
  • Ansvara för verksamhetsplanering, utveckling och målstyrning på en strategisk nivå i samsyn med IT Chef och övriga enhetschefer
  • Samordning gemensamt med IT-chef och övriga enhetschefer
  • Kontinuitetsplanering
  • Omvärldsbevakning

Kompetensprofil och personliga egenskaper

Vi söker dig som har högskoleutbildning med relevant inriktning eller motsvarande kunskap förvärvad genom arbetslivserfarenhet med minst 5 års dokumenterad erfarenhet av chef och ledarskap inom IT-service.

Du är prestigelös och mogen i ditt ledarskap och har lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du har också god förmåga att skapa samsyn, främja samarbete och upprätthålla effektiva arbetsrelationer. Du har god teknisk kompetens samt erfarenhet av att leda en support- och/eller serviceorganisation. Du är drivande, uthållig, initiativrik och har en helhetssyn liksom förstår att resultat skapas genom delaktighet.

I din roll som chef känner du dig trygg och har värdegrunderna naturligt med dig i ditt dagliga arbete. Riksgälden är en statlig myndighet och det är av stor vikt att du har ett etiskt förhållningssätt och att du kan leda med en hög etisk och moralisk kompass.

Som chef har du erfarenhet av att leda och verka för utveckling av medarbetarna. Det är av stor viktigt att du är lyhörd och respektfull i både relationer och sätt att kommunicera och att du kan anpassa dig till målgruppens behov.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper. För att lyckas i rollen som enhetschef för IT Service hos oss behöver du ha ett mycket gott omdöme, vara driven, självgående, strukturerad och lyhörd med hög integritet. Du arbetar lika bra i grupp som individuellt och har en god social och kommunikativ förmåga. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Tjänsten är säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap är därför ett krav.

Kontakt

Om du har frågor är du välkommen att ringa Ingela Rindå, avdelningschef IT, 08-613 47 25. 

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning. Arbetspsykologiska tester och arbetsprover kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

Ansökan

Välkommen med din ansökan via www.riksgalden.se/jobb senast den 19 Augusti 2018. Bifoga CV, personligt brev och betyg. Ange referens RG 2017/1122.

Urvalet av kandidater sker löpande

Om Riksgälden

Vi erbjuder dig en arbetsplats med samhällsviktiga, intressanta och utvecklande arbetsuppgifter. Riksgälden spelar en viktig roll i samhällsekonomin och på den svenska finansmarknaden. Vi bidrar till att statens pengar och finansiering hanteras effektivt och att det finansiella systemet är stabilt. I uppdraget ingår att vara statens internbank, förvalta statsskulden och ge statliga garantier och lån. Riksgälden ansvarar också för statens bankkrishantering och insättningsgarantin. Vårt kontor finns i centrala Stockholm. Vår vision är att tillsammans göra Riksgälden till en förebild både i Sverige och internationellt. Våra värderingar präglas av öppenhet, trygghet och professionalitet i utförande av vårt arbete. Riksgälden strävar efter att vara en hållbar och attraktiv arbetsgivare, där mångfald, olika erfarenheter, kompetens och bakgrunder tas tillvara.

 

 

Liknande jobb

Liknande jobb