Systemspecialist Java till Svenska kraftnät

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 8 augusti 2018
Stängs
den 28 augusti 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Just nu händer det väldigt mycket hos oss. Svenska kraftnät befinner sig i en spännande utvecklingsfas med stort fokus på IT-styrning och nyttoeffekter för vår kärnverksamhet. Vill du arbeta i en utvecklande miljö där du är en viktig länk för att möta framtidens energibehov?


Svenska kraftnät söker nu en systemspecialist med Java-kompetens som vill arbeta med ett nytt system för vår Balansverksamhet. Du kommer att jobba agilt med den senaste teknologin inom förvaltning för utveckling, test och konfigurationsstyrning.


Dina arbetsuppgifter

Du kommer att tillhöra enheten Kontrollrumssystem och vårt övergripande ansvar är vidareutveckling, drift och förvaltning av samhällsviktiga applikationer och system hos Svenska kraftnät. Du kommer att ingå i en grupp med 12 engagerade kollegor som drivs av utveckling och tar stort ansvar för sitt uppdrag.

I rollen som systemspecialist kommer du främst att ansvara för att applikationen uppfyller krav från verksamheten avseende t.ex. tillgänglighet och vidareutveckling. Du kommer att arbeta med utveckling och anpassning av rutiner och arbetssätt för detta. Rollen innebär också att du är teknisk motpart för verksamheten vid krav- och lösningsorienterade frågor och att du tillsammans med leverantör utvecklar funktionalitet i systemet baserat på inkomna krav. Du ansvarar också för att felsöka, åtgärda och dokumentera systemtekniska incidenter och problem. Tillsammans med Systemansvarig-IT tar du fram och upprätthåller förvaltningsdokumentation för systemet, så som t.ex. SLA och systemsäkerhetsplan.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid och är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg. I tjänsten kan schemalagd beredskap ingå.


Din bakgrund

Vi söker dig som har en akademisk utbildning inom systemvetenskap/data eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt.

Du har också:

  • minst två års erfarenhet av Oracle/PL SQL och Java
  • erfarenhet av krav och test samt systemförvaltning
  • mycket goda kunskaper i engelska i tal och skrift
  • behärska svenska flytande i tal och skrift

Det är meriterande om du har erfarenhet av:

  • JBossFuse
  • ITIL och PM3
  • Jira
  • Confluence

 

Dina personliga egenskaper

Då rollen innebär många kontaktytor i organisationen är det viktigt att du kan se din insats i ett helhetsperspektiv samt har ett intresse av arkitektur.

Du arbetar strukturerat, tar gärna initiativ, löser problem och dokumenterar vad du gör. Att behålla motivationen även vid motgångar och avsluta det du påbörjar är något du ser som en självklarhet. Du klarar av att behålla fokus under stress då arbetet innebär leverans av ny funktionalitet till verksamheten.

Samarbete med kollegor och leverantörer är en självklar del av ditt arbete och du har lätt för att skapa förtroende och bygga goda relationer. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.


Utvecklingsmöjligheter
Du får möjlighet att påverka och arbeta med långsiktigt utvecklingsarbete samt samarbeta med engagerade och kompetenta personer i en IT-miljö som du aldrig får tillgång till annars. Svenska kraftnät har som mål att bli en av Sveriges attraktivaste arbetsgivare med stort fokus på samarbete och effektivitet för att uppnå vår vision om att bli ledande. Det innebär att du som medarbetare ges möjlighet till egen utveckling, balans i arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer som du kommer upptäcka vid kontakt med oss.

Eftersom vi arbetar med viktiga systemlösningar i samhället så är våra tjänster säkerhetsklassade varför svenskt medborgarskap och säkerhetsprövning är ett krav.


Vill du veta mer, kontakta gärna tf enhetschef Cumhur Sel, tel. nr. 010-475 82 14 alternativt HR-specialist Sofie Westerberg, tel. nr. 010-475 86 15. Fackliga representanter är Maria Bergqvist, SACO, tel. 010-475 82 90 och Stefan Ekberg, ST, tel. 010-475 82 91. Du når oss också via e-post: fornamn.efternamn@svk.se.

Välkommen med din ansökan senast den 28 augusti 2018.

Liknande jobb

Liknande jobb