Teststrateger till testteamet

Rekryterare
Folksam
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 14 augusti 2018
Stängs
den 4 november 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du arbeta både praktiskt och strategiskt med att utveckla Sveriges största försäkringsbolag inom continuous testing, continuous delivery och teknisk test? Är du innovativ, nyfiken och har ett brett genuint intresse för modern testning? 

Test-teamet ska stärka IT:s samlade förmåga inom teststrategi, testdatahantering, testmiljösamordning och teknisk test och verkar som en behovsdriven expertgrupp. Teamet stödjer hela koncernen och behöver vara nyfikna på och testa olika modeller, tekniker och arbetssätt för att stödja de olika verksamheterna på bästa sätt.

Det här gör du som teststrateg på Folksam
I din roll har du stora möjligheter att påverka hur arbetet inom testområdet ska utformas och vilka verktyg och metoder som vi inför eller avvecklar. Här kommer ditt teknik- och testintresse, din nyfikenhet och din innovation att få utrymme att frodas!

Du är med och ansvarar för att:

  • leda och initiera teststrategiska initiativ inom testautomatisering
  • etablering och stöd vid förvaltning av testverktyg inom teknisk test och continuous delivery
  • stötta leveransteamens arbete inom teknisk test och continuous delivery
  • utveckla koncernövergripande strategi för teknisk test och continuous delivery.

Är du den vi söker? 
Du brinner för att möjliggöra innovativ utveckling och testning och är väl insatt i moderna tekniker och agila arbetssätt. Du har examen från universitet/högskola inom IT eller jämförbar erfarenhet. Vidare har du ett stort tekniskt intresse, bred erfarenhet av mjukvaruutveckling och teknisktest. 

Meriterande är:

  • ISTQB-certifiering
  • erfarenhet från införande av continuous delivery och intresse av att driva införandet
  • bred förståelse för komplex IT-miljö med flera systemmiljöer, tekniker och plattformar
  • goda kunskaper och erfarenheter av teknisktest, testautomation och teknisk teststrategi koncernövergripande.

Som person är du nyfiken, initiativtagande, självgående och lösningsfokuserad och samarbetar bra med andra. Vi ser det som en självklarhet att du håller dig uppdaterad inom området och tycker om att dela med dig av dina kunskaper.

Vi söker dig som är rätt person och vi värderar ditt engagemang, vilja att utvecklas samt dina personliga egenskaper högre än antal års erfarenhet.

Hos oss gör du karriär i ett ansvarstagande företag   
Vi är ett stort kundägt företag med kontor på flera håll i landet. Här finns många spännande yrkesroller och goda chanser till karriär på olika sätt. Vi stöttar medarbetarnas utveckling och har bra anställningsförmåner. För att stimulera samarbete och kreativitet jobbar vi aktivitetsbaserat. Här kan du se filmen om hur det är att jobba på Folksam, www.folksam.se/att-jobba-har.

Så söker du jobbet
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev redan idag, men senast 4 november 2018. Intervjuer sker löpande under ansökningstiden så skicka in din ansökan så snart som möjligt.

För mer information om tjänsterna är du välkommen att kontakta gruppchef Mattias Sahlström, 070-831 63 26

Fackliga företrädare: FTF Leif Blomqvist 08-772 70 10, Akademikerföreningen Per Hansson 08-772 60 81 och Handels Mikael A Carlsson 0708-31 51 32. 

Liknande jobb

Liknande jobb