Telenor Inpli

Presale Networking and Security till Telenor Inpli

Rekryterare
Telenor Inpli
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 15 augusti 2018
Stängs
den 15 september 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Telenor Inpli är resultatet av en fusion mellan norska Datametrix och svenska Network Services. På Telenor Inpli arbetar 400 högkvalificerade medarbetare som är fördelade på kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Oslo, Bergen, Stavanger, Ålesund, Trondheim och Singapore.

Från den 26 februari 2018 har vi ett nytt gemensamt varumärke och namn, Telenor Inpli. Vi har fortsatt starkt fokus på nätverk, IT-säkerhet och kommunikation.

Telenor Inpli går en spännande framtid till mötes med skapandet av ett nytt skandinaviskt varumärke som ska fyllas med en stark företagskultur, ett tydligt värde för våra kunder och fortsatt tillväxt. Vårt mål är också att alla som arbetar hos oss ska må bra och ha kul tillsammans. Hoppas du vill vara med på vår resa!

Vi växer och söker erfarna personer inom våra kärnområden nätverk och säkerhet. Tyngdpunkten i denna roll ligger på senioritet inom affärsmannaskap och IT-säkerhet. Att fungera som affärsstöd med roll inom konceptuell och teknisk framställning av Inplis tjänster inom säkerhet i första hand och nätverk i andra hand. Resultatet av leveransen inom rollen avgörs av kundens tillfredsställelse gällande verksamhet, IT och inköp. Du utgår från vårt Stockholmskontor, men rollen är nationell och en del resor kommer förekomma i tjänsten.

Arbetsuppgifter

I rollen som Presale kommer du att arbeta proaktivt inom ditt ansvarsområde nära kund, sälj och teknik. Du kommer att ansvara för utvalda affärsmöjligheter genom att bidra med affärsstöd, teknisk behovsanalys, design och arkitektur och framtagning av lösningar för mellanstora och stora företag samt organisationer.

I rollen ingår även bland annat att:

 • Agera teknisk presale och säljstöd vid nykundsbearbetning samt utveckling av befintliga kunder.
 • Genomföra företagsövergripande och strategiska behovsanalyser hos kund.
 • Delta som designarkitekt i projekt och presentera tekniska lösningar inför kund på olika nivåer.
 • Proaktivt bidra till att utifrån din roll och ansvar skapa nya affärer för Telenor Inpli
 • Utarbeta ”best practice” tillsammans med teknikavdelningen.
 • Genomföra riskanalyser, värdering av informationstillgångar samt bedömning av säkerhetsnivåer.

Din profil

Telenor Inpli söker en utåtriktad Presale som är social och nyfiken. Du är en god lyssnare som gillar att ställa frågor och dra ur kunden det som krävs för att ta fram en plan för långsiktig utveckling av nätverks- och säkerhetsområdet. Du kommer att arbeta med kollegor från flertal olika avdelningar i Norge, Sverige samt externa partners.

 • Du är van att hålla presentationer och workshops och du har god kommunikativ förmåga och social kompetens.
 • Minst 5 års erfarenhet av en kundinriktad roll inom nätverk och IT-säkerhet, t ex som konsult, presale, produktledning, systemspecialist, säljspecialist, säkerhetsansvarig på IT-avdelning etc.
 • Du får gärna vara CISSP eller SANS/GIAC-certifierad, dock ej ett krav. Det är en fördel om du har en certifiering som motsvarar CCNP-nivå inom nätverk, men beteende, attityd till att lära sig nya saker samt kundfokus är viktigare än certifieringar.
 • Rollen kräver intresse för och gärna god kunskap om säkerhetsarkitekturer, PKI, certifikathantering, kryptering samt erfarenhet av implementationer av säkerhetskoncept.
 • Du är flytande i både svenska och engelska i tal och skrift.

Erbjudande

Du erbjuds en utmanande tjänst i ett expansivt, stabilt och innovativt företag. Nyckeln till framgång för Telenor Inpli ligger i ett fokus på kärnverksamheten i kombination med ett fokus på den enskilde medarbetarens vidareutveckling. Vårt mål är att alla som arbetar hos oss skall må bra, utvecklas och ha kul tillsammans!

Rollen är utåtriktad mot våra kunder och erbjuder samtidigt stimulans tekniskt där du får möjlighet att arbeta i framkant med ny teknik.

Låter detta intressant?

Urval och intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan redan idag genom att klicka på “Sök jobbet”. Du behöver bara lägg in dina kontaktuppgifter samt bifoga cv och personligt brev eller söka med din LinkedIn-profil – det tar bara någon minut!

Har du frågor kring tjänsten är du varmt välkommen att kontakta rekryterande chef David Noorzoy på david.noorzoy@telenorinpli.se. För frågor som berör själva rekryteringsprocessen kontaktar du rekryteringsansvarig på Telenor Inpli Sverige, Emma Lindahl-Söderberg på +46723732173 eller emma.lindahl-soderberg@telenorinpli.se .

Liknande jobb

Liknande jobb