Förvaltningsledare IT

Rekryterare
Svenska kyrkan
Plats
Uppsala (Län)
Annonserat
den 16 augusti 2018
Stängs
den 16 september 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Kyrkokansliet i Uppsala, avdelningen för gemensamma funktioner

IT-sektionen utvecklar Svenska kyrkans gemensamma IT-plattform. Systemförvaltning och IT-drift är en central del av sektionens verksamhet. För att möta framtidens krav sker nyutveckling parallellt med ett samordnat arbetssätt. Hela IT-området står inför stora utmaningar.

Enheten för IT-förvaltning vid kyrkokansliet förvaltar IT-system som nyttjas inom hela Svenska kyrkans organisation. Vi har en blandad leverans där de flesta av våra IT-komponenter förvaltas och utvecklas av externa leverantörer.

Vi söker nu en förvaltningsledare IT som kan blir en del av vårt team på IT. I förvaltningen tillämpar vi förvaltningsstyrningsmodellen Pm3 med vissa anpassningar.

Arbetsuppgifter
Du kommer tillsammans med förvaltningsledare i verksamheten planera och leda förvaltningen av de IT-komponenter (system) som tillhör dina förvaltningsobjekt. Vilka system du ansvarar för över tid kommer variera, men vi tror att du ansvarar för 2-3 förvaltningsobjekt (grupper av system) parallellt. Du kommer både vara ansiktet mot verksamheten för IT, samt arbeta för att olika funktioner på IT ska samarbeta på bästa sätt. Mycket av förvaltningsarbetet utförs av externa leverantörer, så det ingår att följa upp och rapportera avtalsefterlevnad och leverantörernas prestationer. Du säkerställer att budget och tidsplan hålls, samt att verksamheten är ändamålsenlig och kostnadseffektiv.

Kvalifikationer
Du har högskoleexamen inom IT, ekonomi eller personaladministration, eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Du har flerårig erfarenhet av förvaltning av IT-system i större organisationer.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att beställa eller utföra IT-konsulttjänster. För tjänsten krävs god kommunikationsförmåga såväl muntligt som skriftligt på både svenska och engelska. Vi söker primärt en förvaltningsledare med god generalistkunskap (PM3, förvaltning, effektivitet, förändringsarbete, kommunikation), snarare än någon som är insatt i den kärnverksamheten vi stödjer.

Meriterande är utbildning i förvaltningsstyrningsmodellen Pm3 och/eller projektledarutbildning.

Du har lätt att göra din tekniska kompetens nyttig i samarbete med den som kan mer om verksamheten än om tekniken. Du är van att fatta egna beslut och själv prioritera inom ditt ansvarsområde. Som person är du lösningsorienterad, smidig och delar gärna med dig av din kompetens. Vi förutsätter att du delar Svenska kyrkans värderingar.

Tillträde
Enligt överenskommelse.

Närmare upplysningar om tjänsten lämnas av 
Enhetschef Pelle Djerf,  070-773 89 80.

Fackliga företrädare
Thomas Ekelund (Vision), Susanna Henriksén (Jusek) och Anders Göranzon (KyrkA). Samtliga nås med fördel via mail.

Välkommen med din ansökan via knappen nedan. Ansökan ska ha inkommit senast den 16 september 2018


Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering.

Att arbeta inom Svenska kyrkan innebär en stor spännvidd; allt från teologi och rättvisefrågor till fastighets- och finansfrågor. Vi bedriver ett långsiktigt arbete, både nationellt och internationellt. Här får du chans att göra verklig skillnad och bidra till en hållbar samhällsutveckling med människovärdet i centrum. Svenska kyrkan har idag ca 22 000 anställda, varav ca 550 hör till den nationella nivån – kyrkokansliet i Uppsala. Kyrkokansliets uppdrag är att ansvara för frågor som är gemensamma för hela Svenska kyrkan. Den nationella nivån är kyrkans röst utåt såväl i det svenska samhället som internationellt.

 

Liknande jobb

Liknande jobb