Systemutvecklare

Rekryterare
SMHI
Plats
Norrköping (Stad), Östergötland
Annonserat
den 21 augusti 2018
Stängs
den 23 september 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

smhi-bild

Vill du vara med och ge SMHIs verksamheter användbara, effektiva och flexibla stödsystem? Vill du komma till en modern arbetsplats där utveckling är ett ledord? Välkommen till en spännande myndighet som bidrar till ett hållbart samhälle! 

Vi vill välkomna dig till SMHI där IT är en röd tråd i hela verksamheten. IT-avdelningen på SMHI hanterar olika typer av IT-miljöer, tekniker och områden, allt med koppling till SMHIs bidrag till ett hållbart samhälle. SMHI har en utblick mot omvärlden med projekt kopplade till andra länder och kontinenter och det finns en internationell känsla på myndigheten.

Vi som jobbar här har olika bakgrund, utifrån flera aspekter, och bidrar med olika perspektiv och infallsvinklar på arbetet. Detta ger oss en sammantagen drivkraft som genererar utveckling och innovation. Du får möjlighet att i jobbet utveckla både dig själv och verksamheten.

Vår arbetsplats utgår till stor del från dialogens betydelse för både ett bättre resultat och en välmående arbetsplats där vi gör varandra bättre. Vill du vara med och bidra med din kompetens?


Systemutvecklare verksamhetsstödjande system
Vi söker en systemutvecklare för gruppen Administrativt verksamhetsstöd och den digitala arbetsplatsen. Gruppen består av 12 personer som arbetar med samordning, förvaltning och utveckling av bland annat intranät, personalsystem, ärendehanteringssystem, dokumenthanteringssystem samt kontorsstöd.

Du kommer att arbeta med utveckling av system för administrativt verksamhetsstöd som dokumenthantering, diarium, e-arkiv och arkivredovisning.


Din profil
Du har relevant högskoleutbildning eller motsvarande erfarenhet. Meriterande är om du har tidigare erfarenhet av dokumenthantering, diarie- och arkivapplikationer, förvaltning av system eller av att agera som systemarkitekt. Likaså om du har kunskaper om IT-säkerhet relevant för applikationsutvecklare.

Kompetens inom följande är ett krav:

  • Systemutveckling Java
  • Linux- och Windows-operativsystem
  • Versionshantering och byggservrar
  • Databaser

Kunskap inom något/några av följande är meriterande: python, applikationstestning, Spring Framework, .net-kompetens, powershell, kontorsstödsprogram, användbarhet/tillgänglighet, upphandling.

Som person har du förmåga att ta initiativ och driva frågor på egen hand. Du är analyserande och har en helhetssyn samt ett strategiskt tänkande som du har förmåga att omsätta i det operativa arbetet. Vi tror att du är en person som tycker om variation och stimuleras av kontakten med användarna. Tjänsten passar dig som klarar av att din arbetsdag kan skifta beroende på vad som händer.

Du är kommunikativ och har förmåga att skapa goda relationer eftersom ditt arbete innebär nära samarbete med många andra. Service är en självklar del av arbetet för dig. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Mycket goda kunskaper i svenska och goda kunskaper i engelska, både i tal och i skrift, är ett krav.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Norrköping. 


Mer om oss
SMHIs IT-avdelning består av cirka 100 medarbetare som arbetar med samtliga delar inom utveckling och förvaltning - från idé till drift inom applikation och infrastruktur. SMHI består av verksamheter som har mycket olika förutsättningar, vilket ställer stora krav på IT-verksamheten.


Vill du veta mer?
För ytterligare information kontakta gärna gruppchef Setareh Yousefi eller HR-specialist Susanne Gullmar. Fackliga representanter är för SACO Annika Söderlund och för ST Madelene Eriksson. Samtliga nås via telefon 011-495 80 00 eller via e-post Fornamn.Efternamn@smhi.se.


Din ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2018-09-23.

 

Kontaktpersoner

Setareh Yousefi
Gruppchef

Susanne Gullmar
HR-specialist

Madelene Eriksson
ST

Annika Söderlund
SACO

Liknande jobb

Liknande jobb