Polismyndigheten

Mobil systemutvecklare till Polismyndigheten IT-avdelningen!

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Norrköping (Stad), Östergötland
Annonserat
den 22 augusti 2018
Stängs
den 24 september 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi bygger inga virtuella världar eller pokerbord – det vi utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att brottsligheten ska minska och för att alla i Sverige ska känna sig trygga.


Arbetsplatsbeskrivning
Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Polisens IT-avdelning har ca 750 anställda och ansvarar för all it som används av myndighetens ca 30 000 medarbetare.


Arbetsbeskrivning
Du kommer att jobba i ett positivt och engagerat team på tretton personer fördelat på systemutvecklare, testare, uppdragsledare, scrum-master och kravare. Teamet ansvarar för att utveckla och förvalta system för nationella och internationella efterlysningssystem samt inrese- och gränskontroll.

Som systemutvecklare hos oss kommer du att arbeta med utveckling av befintliga och nya mobila appar för tjänster/funktioner inom teamets ansvarsområde.

Vi arbetar enligt moderna agila principer och alla i teamet är aktivt med och bidrar. Vi jobbar nära verksamheten och det är viktigt att ha god förståelse för hur polisen arbetar och vilka behov de har. Du kommer därför att få möjlighet till studiebesök och verksamhetspraktik i den operativa polisverksamheten.

Som anställd på Norrköpingskontoret får du både fördelarna av att arbeta på ett litet och familjärt kontor där alla kan påverka samtidigt som du är viktig del av en av Sveriges största och mest spännande myndigheter.


Kvalifikationer
Vi söker dig som har:

 • Akademisk examen inom datavetenskap, systemvetenskap eller motsvarande akademisk examen inom IT. Alternativt att du har motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten bedömer som likvärdig.
 • Erfarenhet Java EE samt har en allmän Linux kunskap.
 • Erfarenhet av IOS mobilutveckling, ex Swift/ObjectiveC, Xcode, Apple API:er
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.


Meriterande
Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet av moderna ramverk såsom React, Angular, NodeJS, Vue.js eller Jquery
 • Erfarenhet av GIT
 • Erfarenhet av Bitbucket
 • Erfarenhet av biometrisk funktionalitet, ex fingeravtryck
 • Erfarenhet av att arbeta agilt
 • Erfarenhet av JIRA eller motsvarande verktyg för agil utveckling
 • Har erfarenhet av att arbeta på ett större företag eller myndighet


Personliga egenskaper
Vi söker dig som har en personlig drivkraft och som är orädd för att ta dig an komplexa arbetsuppgifter. Det är viktigt för oss att du är en lagspelare som har lätt för att samarbeta och att du är kommunikativ eftersom vi jobbar agilt mot gemensamma mål. Du är tekniskt skicklig, prestigelös, analytisk och har god problemlösningsförmåga.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

 

Kontaktpersoner
Vill du veta mer? Du är välkommen att kontakta Katarina Westmar, gruppchef för Inrese- och Gränskontrollsystem, tfn 010-56 65 888.

Fackliga företrädare

Facklig information lämnas av: Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 211; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 38710; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010 5677092; Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 16 627


Övrig information

Anställningen
Arbetsort: Norrköping
Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Enligt överenskommelse

 Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet, säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.                  

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi erbjuder en arbetsplats med många intressanta arbetsuppgifter och yrkesgrupper. Vi bedriver vår verksamhet med det engagemang, den tillgänglighet och den effektivitet som vårt uppdrag kräver. Polisen arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald och strävar efter att skapa en arbetsplats där skiftande erfarenhet och bakgrund tas till vara. Våra anställda har tillgång till ett friskvårdsutbud med goda träningsmöjligheter.


Ansökan:
Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt personuppgiftslagen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, ta kontakt med hr-support@polisen.se

 Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg). Vi tar endast emot bilagor i pdf- och doc-format.

Sista ansökningsdag är den 12 september 2018!

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg