IT-FÖRSVARSFÖRBANDET SÖKER UNDERRÄTTELSEANALYTIKER IT-HOT

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Enköping (Kommun), Uppsala
Annonserat
den 24 augusti 2018
Stängs
den 7 oktober 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

OM TJÄNSTEN

Vill du värna om Sverige och bidra till att förhindra antagonistiska it-angrepp mot Försvarsmaktens kritiska system och på så vis verka för att Försvarsmakten (FM) ska kunna utföra sin uppgift att försvara Sverige? IT-försvarsvarsförbandet (ITF) är FMs elitförband för utveckling och genomförande av dator- och nätverksoperationer. Vi verkar för att skydda och utveckla IT-säkerheten i Försvarsmaktens ledningssystem. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Ditt arbetsområde ryms inom ramen för vad FM benämner som dator- och nätverksoperationer (CNO – Computer Network Operations). CNO är en verksamhet som utnyttjar datorer och nätverk av datorer samt dess delsystem för olika typer av militär verksamhet. Syftet med CNO är att skydda och försvara den egna verksamhet på informationsarenan i datoriserade lednings- och informationssystem, samtidigt som en motståndares verksamhet försvåras eller förhindras.

Som underrättelseanalytiker vid ITF arbetar du med analys och produktion av underrättelser inom ramen för förbandets verksamhet. Du har en teknisk bakgrund som möjliggör att du kan tolka data och information för att bidra till att identifiera hoten vi möter och bedöma vilka kommande hot vi behöver förberda oss inför. Detta arbete bedriver du som del i ett lag men med en hög grad av självständighet.
Arbetet som underrättelseanalytiker vid ITF är i grunden långsiktigt men även hastigt uppkomna situationer av operativ karaktär kan komma att hanteras. Ditt arbete präglas av en hög grad av sekretess och ställer stora krav på personlig integritet.
Vår verksamhet är under ständig utveckling och det krävs att du självständigt kan ta till dig ny kunskap samt anpassa metoder för analys och produktion. Internutbildning genomförs fortlöpande och det finns stora möjligheter till personlig utveckling.

Kompetenskrav
• Akademisk examen eller annan bedömt likvärdig utbildning inom IT-området
• Utbildning inom IT-säkerhet eller motsv kunskaper
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
• Körkort lägst B

Meriterande 
• Bakgrund inom FM och/eller genomförd militärtjänstgöring
• Kunskap om FMs ledningssystem
• Erfarenhet eller kunskaper i underrättelseanalys
• Grundläggande programmeringskunskaper
• Erfarenhet av liknande arbete inom annan statlig myndighet eller större företag
• Språkkunskaper utöver svenska och engelska

Personliga egenskaper
Du har god förmåga att samarbeta och samverka med andra men är även bekväm med att arbeta självständigt. Du är som person nyfiken samt analytisk och din förmåga till struktur och noggrannhet värderas högt. Likaså besitter du en vilja och förmåga till utveckling inom ditt verksamhetsområde, både vad avser teknik och metoder. Stor vikt i rekryteringen kommer att läggas på personliga egenskaper.
Vi söker sammanfattat dig som är intresserand av att långsiktigt kunna bidra till försvaret av Sverige och tillsammans med oss möta nuvarande och kommande hot.

Övrigt
För anställning vid FM krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer nationell och internationell arbetsskyldighet. Tjänsten har kombattantstatus vilket innebär att du skall kunna hantera och bruka vapen. Denna utbildning får du hos oss. En säkerhetsprövning med registerkontroll och hälsokontroll kommer att genomföras före anställning. Urvalsprocessen kommer att kompletteras med tester. Vid arbete inom FM har du möjlighet att träna upp till tre timmar i veckan på arbetstid.

Tillsvidareanställning, 6 mån provanställning tillämpas för dig som f n inte är anställd inom FM. 
Placeringsort: Enköping. 
Tillträde enligt överenskommelse.

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS: 
SACO Mika Laitanen, OFR/O Hans Skoog, OFR/S Martin Sparr, SEKO Ola Markgren - Telefon: 019-39 35 00

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta: Jonas Eriksson, tfn 0171-49 24 53

OBS! Du kan inte söka via ansökningsknappen på hemsidan. Ansökan skickas via mail till: rekrytering-itf@mil.se, ange referens ”1812” på din ansökan.
Välkommen in med din ansökan senast 2018-10-07. Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev.


Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra. 

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar. 

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb