NÄTVERKSTEKNIKER SÖKS TILL IT-FÖRSVARSFÖRBANDET (ENKÖPING)

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Enköping (Kommun), Uppsala
Annonserat
den 24 augusti 2018
Stängs
den 30 september 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

OM TJÄNSTEN

IT-Försvarsförbandet
IT-Försvarsförbandet har till uppgift att skydda Försvarsmaktens infrastruktur inom informations- och ledningssystem emot angrepp samt att upprätthålla hög IT-säkerhet inom myndigheten. Detta görs genom såväl förebyggande säkerhetsarbete som intrångsdetektering, incidenthantering och bevakning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Arbetsuppgifter kommer innefatta att upprätta och vidmakthålla olika system baserade på Linux eller BSD, samt nätverken mellan dessa. Att automatisera den större delen av administrationen i dessa system och att hålla dem uppdaterade. Arbetet sköts varierat, antingen enskilt eller i en mindre grupp. I arbetsuppgiften ingår också att planera för säkerhet och föra noggrann dokumentation över åtgärder i system, samt att omvärldsbevaka information som rör produkter som används i de olika systemen. Resor, i Sverige och utomlands för vidareutbildningar och konferenser ingår också som arbetsuppgift.

Kompetenskrav
• Goda kunskaper inom Linux/BSD.
• Goda kunskaper inom IP-nätverk.
• Goda kunskaper inom VPN och tunnlad trafik.
• Goda kunskaper med Iptables/PF.
• Erfarenhet i något skript-språk, t.ex. Bash eller Python.

Meriterande 
• Utbildning/Erfarenhet med säkerhetsarbete i Linux/BSD-miljöer.
• Erfarenhet av Cisco IOS.
• Programmeringskunskaper.
• Erfarenhet av felsökning i nätverk med hjälp av Wireshark eller motsvarande mjukvara.
• Erfarenhet av Ansible.

Personliga egenskaper
Du som person bör vara nyfiken, teknisk intresserad och hålla dig själv uppdaterad med vad som händer inom området. Du finner det underhållande att fundera på nya sätt att använda existerande programvaror för att förbättra funktionalitet i miljöerna. Du är noggrann och vill leverera produkter med hög kvalitet till användaren.

Övriga krav
För anställning vid Försvarsmakten krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer nationell och internationell arbetsskyldighet. En säkerhetsprövning med registerkontroll och hälsokontroll kommer att genomföras före anställning. Urvalsprocessen kommer att kompletteras med tester. 

Fackliga kontaktpersoner vid FMTIS är: 
SACO Mika Laitanen 
OFR/O Hans Skoog 
OFR/S Martin Sparr 
SEKO Ola Markgren
samtliga nås via telefon: 019-39 35 00

Anställningsform: Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas för dig som f n inte är anställd inom Försvarsmakten.
Placeringsort: Enköping
Tillträde: Enligt överenskommelse.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta: Jonas Eriksson, tfn 0171-49 24 53

OBS! Du kan inte söka via ansökningsknappen på hemsidan. Ansökan skickas via mail till: rekrytering-itf@mil.se, ange referens ”1811” på din ansökan. Din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev. 

Välkommen med din ansökan senast den 2018-09-30Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra. 

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar. 

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb