Innovativa systemutvecklare

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 28 augusti 2018
Stängs
den 20 september 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du bidra till att skydda Sverige och vårt demokratiska samhälle? Säkerhetspolisen söker nu skickliga systemutvecklare till teknikenheten med placering i Stockholm. Hos oss får du arbeta i en mångfacetterad verksamhet där tillit, kollegialitet och professionalism värdesätts högt. Tillsammans gör vi skillnad – för ett säkert Sverige.


Ditt uppdrag
I rollen som systemutvecklare på teknikenheten kommer ditt huvudsakliga fokus att vara utveckling och förvaltning av våra mest verksamhetskritiska system. Här kommer du främst att arbeta med Microsoftbaserade komponenter så som .Net C#, Visual Studio, SQL Server och BizTalk för utveckling av back end, databaser, webbutveckling (MVC) och olika former av systemintegrationer (REST och WCF) och kommunikationslösningar. Utöver detta förekommer det projekt även på andra plattformar.

Du kommer att vara delaktig i hela utvecklingsprocessen från utformning av krav tillsammans med beställare till programmering och testning, men även arbeta med att ta fram dokumentation för det arbete du utfört. Du blir en viktig del i ett team som arbetar med nyutveckling, systemintegrationer och ändringar i bearbetnings- och övriga administrativa system. Du följer och vidareutvecklar vår modell för utveckling enligt agila principer. Vidare deltar du i design- och arkitekturdiskussioner samt hanterar problem, arbetar med konfiguration och utför förbättringar i systemen.


Din kompetens
Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning inom relevant område. Du har minst fem års arbetslivserfarenhet av systemutveckling i Microsoftmiljö såsom .Net C#, Visual Studio och SQL Server samt erfarenhet och metodkunskap gällande utvecklingsprojekt inom IT. t.ex. Scrum. Vidare behöver du ha god förmåga att kommunicera på svenska och engelska i tal och skrift.

Meriterande för tjänsten är akademisk utbildning inom systemvetenskap eller motsvarande samt erfarenhet av systemutveckling i andra miljöer än i Microsoft och programmerings- och skriptspråk. Vi ser också positivt på om du tidigare arbetat med systemdesign och systemarkitektur samt om du har erfarenhet av arbete med testramverk i Visual Studio, webbutveckling enligt MVC, prestandaoptimering, systemintegrationer/BizTalk och datamodellering. Vidare är det en fördel om du har erfarenhet av arbets- eller projektledning.


Dina egenskaper
Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har förmåga att ta egna initiativ och självständigt driva ditt eget arbete framåt. För att lyckas i rollen behöver du även ha god samarbetsförmåga och ha lätt för att skapa och upprätthålla goda relationer såväl internt som externt.


Om Säkerhetspolisen
Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Det gör vi genom att förhindra och avslöja brott mot rikets säkerhet såsom terrorism och spionage samt att skydda den centrala statsledningen.

Vi har drygt 1 200 medarbetare med olika bakgrund såsom polis, samhällsvetare, tekniker, administratör, språkvetare, jurist, ingenjör och psykolog. Tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”, för att värna det öppna och demokratiska samhället. Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet. Läs mer om Säkerhetspolisen på www.sakerhetspolisen.selänk till annan webbplats och i vår årsbok som du hittar på vår hemsida.


Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning. Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänt resultat efter säkerhetsprövning med registerkontroll, som genomförs i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.


Mer information
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 75 82. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 71 29, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

I denna rekrytering kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.

Inför denna rekrytering har vi redan gjort vårt val av annonseringskanaler. Vi undanber oss därför samtal från externa rekryteringsföretag och annonsförsäljare.


Ansökan
Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och vi eftersträvar också en jämn könsfördelning.

Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev samt ifyllt försättsblad. Försättsbladet finner du härPDF (pdf, 562.4 kB) (OBS! Måste sparas om lokalt på din dator innan den bifogas). Samtliga handlingar ska vara i MS Word eller PDF-format.

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav. Märk din ansökan med ref nr 2018–16049. Om du skickar e-post, ange även ref nr i ämnesraden.

Via e-post: sakerhetspolisen@sakerhetspolisen.se

eller via post:

Säkerhetspolisen

Registratorsexpeditionen

Box 12312

102 28 Stockholm

Observera att ansökan inklusive bilagor ska skickas direkt till oss och inte via någon länk.

Ansökan ska ha kommit in senast 2018-09-20.

Liknande jobb

Liknande jobb