Verksamhetsutvecklare IT

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 30 augusti 2018
Stängs
den 30 september 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Hälso- och sjukvård är en av de största och viktigaste samhällsfrågorna. För att styra Sveriges största sjukvårdssystem med allt från akutsjukhus till små privata vårdcentraler krävs tillgång till data och fantastiska stödsystem.

Vill du tillsammans med oss vara med och utveckla den möjligheten? 

Hälso- och sjukvårdsförvaltningen, ansvarar för att befolkningen i Stockholms län har tillgång till en effektiv och säker hälso- och sjukvård samt tandvård. Det innebär beställning och uppföljning av hälso- och sjukvården, men också kunskapsstöd genom olika vårdprogram, riktlinjer och e-hälsotjänster.
"Läs mer"

Verksamheten ska digitaliseras och automatiseras så långt som möjligt. Utvecklingsbehoven för att kunna erbjuda ett modernt och sammanhållet IT-stöd är både omfattande och utmanande. Nu behöver vi dig en drivande, ambitiös och snabb person som kan kavla upp ärmarna och hugga i. Som Verksamhetsutvecklare IT tillhör du Utvecklingsavdelningen som består av fyra enheter och har ett brett uppdrag i att analysera och utveckla sjukvårdsystemet, samt stödja beställaravdelningarna på Hälso- och sjukvårdsförvaltningen. Tjänsten är placerad på enheten Beställarens systemstöd. På enheten arbetar 17 personer. 

Ansvar/Om tjänsten 

Verksamhetsutvecklare IT är en strategisk roll som ansvarar för att i tidig fas utreda nya verksamhetsbehov och vara stöd till portfölj- och beredningsfunktionen. Verksamhetsutvecklare IT ansvarar också tillsammans med utvecklingsansvarig, verksamhets-, informations- och lösningsarkitekter för det långsiktiga strategiska perspektivet i arbetet med att beskriva, kravställa och implementera IT-lösningar inom vårdbeställaruppdraget.  

Som Verksamhetsutvecklare IT har du många kontaktytor inom organisationen och du samarbetar med IT-arkitekter, förvaltningsledare, kravanalytiker, verksamhetsrepresentanter, chefer och IT leverantörer. Du arbetar i projekt, utredningar och annan verksamhetsutveckling där du stödjer verksamheten i deras utvecklingsbehov. Du deltar i arbetsgrupper och olika forum där du ibland även leder presentationer och workshops. Du kommer självständigt få planera och organiseraleda ditt arbete. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter 

• i tidig fas: driva, utreda, analysera verksamhetens behov 

• tillsammans med portfölj- och beredningsansvarig ansvara för beredningsfunktionen 

• genomföra utredningar och förstudier 

• modellera och visualisera 

• tillsammans med verksamhets- och lösningsarkitekter översätta verksamhetsbehov i tänkbara IT-lösningar 

• tillsammans med utvecklingsansvarig skapa strategiska/långsiktiga handlingsplaner/roadmaps 

• initiera projekt och uppdrag 

Kvalifikationer

För denna roll krävs att du har en relevant högskoleutbildning alternativt arbetslivserfarenhet som bedöms som likvärdig. Lämplig bakgrund kan vara från en eller flera roller som t.ex. utvecklare, projektledare, förvaltningsledare, förstudieledare, kravanalytiker eller IT-arkitekt. Du har praktisk erfarenhet från förstudiearbete, förstudieledning, projektledning och verksamhetsutveckling. Du har god förmåga att utreda, beskriva, modellera, visualisera och analysera komplexa strukturer, skeenden och samband. Du har också förmåga att omsätta verksamhetsbehov till krav och tekniska lösningar och goda kunskaper i svenska och engelska. Vi tror att du har flera års erfarenhet från liknande arbetsuppgifter. 

Andra meriterande erfarenheter är om du har utbildning och certifieringar som arkitekt, inom projekt och förändringsledning och inom PM3. Praktisk erfarenhet från arkitekturarbete (verksamhets-, informations- och lösningsarkitektur) 

Personliga egenskaper  

Som person har du ett strategiskt synsätt, förmåga att tänka långsiktigt och du är uthållig. Du är nyfiken, kreativ och analytisk. Du är strukturerad i ditt arbetssätt och i din kommunikation och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Du kan ta ett självständigt ansvar för ditt arbetsområde och har lätt för att tala inför och koordinera en ibland ganska stor grupp experter eller verksamhetsrepresentanter.  

Anställningsform och omfattning
Tillsvidareanställning, heltid  

Övrig information 
Arbetsplatsen ligger för närvarande på Hantverkargatan 11 på Kungsholmen. Under 2019 kommer avdelningen att flytta till nya moderna lokaler på Lindhagensgatan, där flera av landstingets verksamheter kommer att samlas.  

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo

Stockholms läns landsting är en av landets största arbetsgivare med ett livsviktigt uppdrag. Vi ger två miljoner invånare en effektiv kollektivtrafik och en god hälso- och sjukvård i landets snabbast växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/
 

Kontakt
Mikael Stranne 
Utvecklingsansvarig

contacticon phone 08-123 138 56 mikael.stranne@sll.se

Fackliga representanter
Vårdförbundet: Birgitta Cornelius, 08-123 136 12
Vision: Heléne Söderholm, 08-123 140 54
SACO: Thomas Österberg, 08-123 133 50

Referensnummer
155841

 

Liknande jobb

Liknande jobb