Scania

Business Analyst/Applikationsexpert

Rekryterare
Scania
Plats
Södertälje
Annonserat
den 30 augusti 2018
Stängs
den 17 september 2018
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Scania genomgår en omvandling från renodlad lastbilstillverkare till att erbjuda hållbara och kompletta transportlösningar. Transformationsprocesser, självkörande lastbilskonvojer och logistiklösningar är grundpelare i en framtid som bara börjat. En fascinerande utveckling som till stora delar är IT-driven. Där inget kommer att vara som det är. Där vi ska vara världsledande. Och det börjar med dig.

Är du strukturerad och noggrann och har lätt att sätta dig in i och förstå komplexa IT-miljöer? Då är du den vi söker!

Vi kan erbjuda dig en grupp med stort engagemang, mycket arbetsglädje och en arbetsmiljö som ger dig goda möjligheter till utveckling. Det team du kommer att tillhöra ansvarar för system som supporterar prissättningsprocessen hos Part & Services. Rollen innebär mycket nära samarbete med både kollegor samt Part & Services. Du kommer snabbt att få ett stort kontaktnät både inom IT och verksamhet.

Dina arbetsuppgifter
Som Business Analyst arbetar du på IT i ett nära samarbete mellan IT och Parts & Service inom Sales & Marketing, i både operativa och strategiska frågor. Din arbetsplats blir ca 50 % i vardera organisation.

Du kommer att:

  • vara en viktigt länk mellan verksamhet och IT
  • förstå och omvandla prisproccessen till IT-behov
  • beskriva IT-behov för av prissystem både intern och externt
  • driva CR-arbetet
  • verifiera krav-lösningsförslag så att de stämmer med behoven
  • acceptanstesta lösning från leverantören
  • genom genuint intresse skaffa dig djupare kunskap i våra applikationer för att kunna ger råd till användare hur de bäst använder dessa
  • delta i diverse projekt och där vara en viktig länk mellan IT och affärsutvecklingen

Din profil
Du har relevant akademisk utbildning och ett stort intresse för att använda IT lösningar för att stötta och göra verksamheten effektivare. Som person är du strukturerad och kan arbeta med detaljer men ändå ha förmågan att se helheten. Du har även god analytisk förmåga samt är kommunikativ och gillar att nätverka mellan grupperna.

Vi erbjuder
Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter i en internationell miljö andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi genom Scania GO direktbuss mellan Stockholm och Södertälje.

Ytterligare information
För att få veta mer om tjänsten kontakta Ylva Ögren (Gruppchef), 08-553 706 51 eller Annette Skeppström (Scania Rekryteringscenter), +46 8 553 717 15.

Ansökan
Din ansökan ska innehålla personligt brev och CV samt gärna relevatna betygskopior/examensbevis. Vi intervjuar löpande under ansökningsperioden.

Liknande jobb

Liknande jobb