Scania

IT-koordinator till Scania i Oskarshamn

Rekryterare
Scania
Plats
Oskarshamn
Annonserat
den 30 augusti 2018
Stängs
den 20 september 2018
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Scania genomgår en omvandling från renodlad lastbilstillverkare till att erbjuda hållbara och kompletta transportlösningar. Transformationsprocesser, självkörande lastbilskonvojer och logistiklösningar är grundpelare i en framtid som bara börjat. En fascinerande utveckling som till stora delar är IT-driven. Där inget kommer att vara som det är. Där vi ska vara världsledande. Och det börjar med dig.

Vill du vara en nyckelperson inom en spännande verksamhet under utveckling?  Vi söker nu en IT-koordinator till vårt utvecklingsteam på Scania i Oskarshamn, som kommer jobba med samordning för underhåll och utveckling av våra IT-lösningar. Några av våra IT-system återfinns på flera av Scanias produktionsorter i Europa, vilket skapar bra förutsättningar för spännande kontakter och givande samarbete.

IT organisationen på Scania i Oskarshamn består av ett 30-tal personer som arbetar med att stödja Scanias Hyttproduktion med IT. Scanias systemstöd för produktion står inför en stor utmaning med implementering av IT-stöd i flera av verksamhetens produktionsprocesser.

Dina Arbetsuppgifter
Som IT-koordinator är du en nyckelperson som tidigt fångar verksamhetens IT-behov i både linjeverksamhet och i projekt. Du arbetar nära verksamheten för att förstå behoven som sedan ska omsättas till IT-uppdrag, vilket till stor del kommer att bygga på att skapa samförståelse mellan IT och verksamheten. 

Vardagen som IT-koordinator styrs utefter verksamhetens behov med oftast snabba beslut som kräver samordning och prioriteringar. Här arbetar du tillsammans med ett team, både från verksamhet och från IT, för att säkerställa IT-leveranser med rätt funktion i rätt tid.

Du deltar i arbetet att skapa och följa upp strategier, roadmaps och mål för IT på produktionsenheten där både lokala och globala perspektiv tillgodoses.

Du ansvarar för uppföljning och rapportering gällande leveranser och kostnader på både IT-uppdrag och på löpande underhållsarbete av IT-lösningarna som sker enligt avtal med verksamheten. TIllsammans med kollegor och övriga produktionsorter i Europa  deltar du även i budgetarbetet och utvecklingen av arbetssätt samt metoder för processer i arbetsområdet, exempelvis Demand och Portfolio Management.

Vi arbetar ofta med externa partners där du driver kravställning, beställning och uppföljning av systemlösningar och förändringsbehov gentemot leverantörer.

Tjänsteresor kan förekomma i tjänsten.

Din Profil
För att lyckas i rollen tror vi att du har erfarenhet från samordnande roller med stora kontaktytor, samt har en god kännedom om utveckling och förvaltning av IT-system. Det är meriterande om du har erfarenhet från arbete med produktionsnära IT i tillverkande industri liksom projektledning och ITIL.

Du är en strukturerad person som tycker om när det händer saker och är flexibel att hantera oförutsedda händelser på ett bra sätt. Din sociala och positiva personlighet gör att du lätt skapar nya kontakter och du trivs i en samordnande roll. Dessutom är du analytisk, metodisk och har erfarenhet från arbete med ekonomi och leverantörshantering.

Engelska är vårt koncernspråk som du, förutom svenska, behöver behärska i både tal och skrift.

Vi erbjuder

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. 

Ytterligare information

Kontakta rekryterande chef Annica Hedberg, 0491-762334 eller Tobias Viklund (Scania Rekryteringscenter) 08- 553 703 90.

Ansökan

Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden. Sista ansökningsdag 19 september.