Mälarenergi AB söker IT-projektledare, kundsystem

Rekryterare
Mälarenergi AB
Plats
Västerås
Annonserat
den 31 augusti 2018
Stängs
den 19 september 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

malarenergi

Om arbetsplatsen

Vill du göra skillnad där du är? 

På Mälarenergi är vi 700 medarbetare som hela tiden jobbar med att göra din och hundratusentals andra människors vardag i Mälardalen bättre. Ett arbete som bidrar till att göra närområdet, samhället – ja, till och med världen – lite bättre. Våra produkter och tjänster utgör grunden i flera viktiga samhällsfunktioner, som energi -, vatten – och bredbandslösningar. 

Dessutom säljer vi el till privat- och företagskunder i hela Sverige. Koncernen ägs av Västerås stad och omsätter cirka 3 miljarder kronor. 

Vår affärsidé 
Vi skapar förutsättningar för ett bekvämt liv och tillväxt i Mälardalen genom att erbjuda människor hållbar och trygg infraservice dygnets alla timmar. 

Vår vision 
Alla trivs och utvecklas i ett livskraftigt Mälardalen. 

Vi söker dig som vill vara med och bygga framtidens samhälle och har viljan och potentialen att utvecklas med Mälarenergi. 
 

Arbetsuppgifter
Mälarenergi arbetar aktivt för att nyttja möjligheterna med digitalisering och automation. En långtgående digitalisering ställer ökade krav på våra verksamhetssystem och däribland våra kundsystem. Idag är vi 20 personer på IT avdelningen. 

Som IT-projektledare kommer du tillsammans med en kollega att utveckla och förvalta Mälarenergis kundsystem. Det innebär ett nära samarbete med våra användare för att fånga upp behov i verksamheten, hålla i leverantörssamarbeten och skapa effektiva processer. 

Vidare innebär rollen att 
• Ha budgetansvar 
• Ansvara för uppdateringar 
• Testa systemen 
• Utbilda användare 
• Projektleda 

Till 2019 skall vi genomföra en stor uppgradering av vårt kundsystem med dig som projektledare. Du kommer samverka med IT-avdelningens systemansvariga och verksamhetens företrädare så att koncerns systemflora når en hög digitaliseringsgrad. 


Kvalifikationer

DIN BAKGRUND 
Vi söker dig som gärna är högskoleutbildad systemvetare eller ekonom och du har erfarenhet som projektledare inom IT-området. Det är viktigt att du har god förståelse för ekonomi och det är meriterande med erfarenhet från kundsystem. Svenska och engelska i tal och skrift är ett krav. 

DIN PROFIL 
För att trivas i rollen som IT-projektledare hos oss så ser vi att du är en person som uppskattar utmaningar. Du har en förmåga att se helheten och översätta verksamhetens krav och behov till effektiva IT-lösningar. Du drivs av att jobba med allt från idé till färdig lösning. Vidare har du ett genuint intresse för IT-verktyg, är strukturerad och har god problemlösningsförmåga. Som person är du ödmjuk fast samtidigt kravställande, då det är viktigt för dig att få framdrift i projekten. Du vågar också fatta beslut för att säkerställa att vi når de uppsatta målen. 

Du identifierar dig med våra värderingar, Vi vill framåt, Vi är modiga och Vi bryr oss. 

 

Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid
 

 

Ansökan

Ansök senast:   2018-09-19

Referensnummer:   A808819/2018

 

Välkommen att söka genom att:

 

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt
Kontaktperson

 

Stig Olaisen
IT-Chef - Mälarenergi AB
stig.olaisen@malarenergi.se

 

Övrigt
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Vårt koncernspråk på Mälarenergi AB är svenska och kan erbjuda språkkurs till kandidater som i övrigt uppfyller kraven och är aktuell för tjänsten. 

Besök gärna Jobba i Västerås på www.jiv.se, som ger dig information om staden och vilket stöd Medflyttarakademin kan ge till dig och din respektive vid eventuell flytt till Västerås. 

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 

Dina personuppgifter behandlas i Visma Recruit under rekryteringsprocessen och i den utsträckning detta är nödvändigt för att uppfylla lagstiftningen. Ansökan raderas 18 månader efter avslutad rekrytering.

 

Läs mer: Jobba hos Mälarenergi AB

 

Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här.

 

Liknande jobb

Liknande jobb