Agil kravanalytiker till AFA Försäkring

Rekryterare
AFA Försäkring
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 31 augusti 2018
Stängs
den 21 september 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Hos oss får du jobba med experter och människor som brinner för att
hjälpa våra kunder. Vi erbjuder dig goda utvecklingsmöjligheter i ett
företag med schyssta anställningsförmåner. Dessutom finns vi mitt i
centrala Stockholm – perfekt för dig som pendlar.

Det som gör AFA Försäkring annorlunda jämfört med andra försäkringsbolag
är att vi drivs utan vinstsyfte och att vi försäkrar cirka 4,7 miljoner
människor – eller 90 procent av alla anställda i Sverige, genom kollektivavtal.

Välkommen till ett lite annorlunda försäkringsbolag!

Hos oss får du jobba med experter och människor som brinner för att hjälpa våra kunder. Vi erbjuder dig goda utvecklingsmöjligheter i ett företag med schyssta anställningsförmåner. Dessutom finns vi mitt i centrala Stockholm – perfekt för dig som pendlar.

Det som gör AFA Försäkring annorlunda jämfört med andra försäkringsbolag är att vi drivs utan vinstsyfte och att vi försäkrar cirka 4,7 miljoner människor – eller 90 procent av alla anställda i Sverige, genom kollektivavtal.

Avdelningen för projekt, krav och test ansvarar för att förse våra utvecklingsteam och projekt med kompetens kring projektledning och kvalitetssäkring samt se till att ändamålsenliga rutiner och verktyg finns för detta arbete. Våra medarbetare och konsulter arbetar i projekt eller våra agila utvecklingsteam där varje grupp själv, utifrån givna ramar, säkerställer kvaliteten på leverans. 

Vi söker nu en kravanalytiker med erfarenhet av agila metoder för att omvandla behov till systemlösningar. Du kommer att ingå i ett utvecklingsteam som jobbar med våra anmälningsflöden och elektronisk kundkommunikation.

Vad du kan förvänta dig
Som kravanalytiker kommer du att jobba med att, tillsammans med resten av teamet, omvandla våra olika intressenters behov till bra systemlösningar. Alla våra utvecklingsteam jobbar självständigt och har, tillsammans med produktägaren, ett gemensamt ansvar för det som teamet utvecklar och levererar. Teamens arbete genomsyras av kreativitet, kvalitet och samarbete.

Dessutom kommer du att, med stöd av övriga krav- och testexperter, bidra till att vi ständigt utvecklar och förbättrar vårt kvalitetssäkringsarbete.

Vad vi förväntar oss av dig
Hos oss förväntas du släppa tanken på strikta roller och istället omfamna att jobba tvärfunktionellt och bidra med alla förmågor du har som gynnar teamet. Det innebär att du själv utifrån just dina styrkor kan komma att hålla workshops med våra användare, genomföra kundundersökningar, dokumentera krav i form av visuella modeller, skriva testbara acceptanskriterier, testar, hjälper till att designa bra automatiserade tester eller parar ihop dig med en utvecklare för att utveckla rätt kundnytta. Du är inte en traditionell kravanalytiker som skriver kravdokument och lämnar över till teamet utan du jobbar tillsammans med teamet i tätt samarbete och har ett ständigt fokus på hur vi kan förbättra oss. Du måste vara självgående och driven och förstå hur just du kan bidra för att på effektivaste sätt eftersträva en hög kvalitet på våra leveranser. Oavsett om det gäller att granska krav eller releasehantering så agerar du ambassadör för kvalitet i din arbetsgrupp. Du gör löpande riskanalyser och säkerställer att vi följer de riktlinjer vi har för vår kvalitetssäkring.

Som person hoppas vi att du:

Är ifrågasättande på ett vänligt och intresserat sätt snarare än kritiskt

  • Vågar uttrycka idéer och föreslå förändringar
  • Är en team player som ställer upp med den kompetens teamet behöver för stunden
  • Gillar att ständigt lära dig nya saker, oavsett om det är nya verktyg eller nya system
  • Vill dela med dig av din kunskap, och att ta del av andras
  • Trivs som bäst när du får använda dina kunskaper och ditt intellekt till att hitta bästa möjliga lösning med de förutsättningar som finns 

Vi ser gärna att du har en akademisk bakgrund men det viktigaste är att du har driv och intresse för konstant förbättring. 

Allt arbete sker på svenska vilket gör att du måste behärska svenska och engelska i tal och skrift.

Detta kan vi erbjuda dig
Vi strävar efter samverkan, tjänster och automatisering och har ett stort antal kommunikationspartners som vi utbyter data med på olika sätt, allt från öppna API:er till klassiska filöverföringar. 

Vi jobbar med kompetensgrupper för att öka och sprida kompetensnivån på våra anställda, du är välkommen att delta i de du känner intresse för oavsett om det är krav, test, testautomatisering eller något annat. 

Som företag är vi måna om balans, hälsofrämjande ledarskap och kundnytta. Våra chefer har höga betyg i medarbetarundersökningar och vår ledarskapsfilosfi bygger på ett coachande och situationsanpassat ledarskap.

Våra värdeord är nytta, enkelhet och omtanke och det ska prägla allt vi gör som företag och medarbetare. Vi erbjuder dig ett jobb på ett företag där vår medarbetare trivs och kan rekommendera oss som arbetsgivare. Vi värnar om balansen mellan jobb och fritid så att du kan känna dig motiverad och ha mycket energi både på jobbet och privat. Klicka här för att se filmen om hur det är att jobba på AFA Försäkring.

Välkommen med din ansökan  
Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt. Sista ansökningsdag är 21 september 2018 men vi kommer att intervjua löpande under tiden.

I denna rekrytering samarbetar AFA Försäkring med Experis IT. Frågor besvaras av rekryteringskonsult Anki Snis, 08-508 954 53, anki.snis@se.experis.com

Våra fackliga företrädare är:
FTP facket för försäkring och finans, Benny Nyberg, telefon 08-696 46 12
Akademikerföreningen, Maria Schütt, telefon 08-696 49 74 

Fakta om oss
AFA Försäkring ger trygghet och ekonomiskt stöd vid sjukdom, arbetsskada, arbetsbrist, dödsfall och föräldraledighet. Våra försäkringar är bestämda i kollektivavtal mellan arbetsmarknadens parter och vi försäkrar 4,5 miljoner människor i privat näringsliv, kommuner, landsting och regioner. AFA Försäkring drivs utan vinstsyfte och förvaltar cirka 200 miljarder kronor. En viktig del av vår verksamhet är att stödja forskning och projekt som aktivt syftar till att förbättra arbetsmiljön. AFA Försäkring har cirka 650 medarbetare och ägs av Svenskt Näringsliv, LO och PTK. Läs mer på www.afaforsakring.se

Följ oss gärna via LinkedIn, Twitter eller Facebook.

Liknande jobb

Liknande jobb