Linuxtekniker

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 4 september 2018
Stängs
den 20 september 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Ref nr: 2018-16400
Sista ansökningsdag: 20 September
Placering: Stockholm

Vill du bidra till att skydda Sverige och vårt demokratiska samhälle? Säkerhetspolisen söker nu en driven Linuxtekniker med placering i Stockholm. Hos oss får du arbeta i en mångfacetterad verksamhet där tillit, kollegialitet och professionalism värdesätts högt. Tillsammans gör vi skillnad – för ett säkert Sverige.

Säkerhetspolisens teknikenhet ansvarar för de gemensamma IT-system som används för att avslöja och förhindra allvarliga brott. Vi arbetar i en komplex miljö som kräver ständig förändring och utveckling. Vi söker nu kunniga och engagerade medarbetare som vill vara en del av vårt lag.

Ditt uppdrag
Som Linuxtekniker kommer du arbeta med daglig drift av befintliga system och servrar samt installation och konfiguration av nya Linuxservrar. Du kommer också vara med i projektarbeten för applikationer som körs på Linux.

Din kompetens
Vi söker dig som har minst två års erfarenhet av drift, förvaltning och utveckling. I tidigare befattningar har du arbetat med Linux och Unix. För tjänsten krävs det att du kan kommunicera obehindrat på svenska, både i tal och skrift, och det är en fördel om du även kan kommunicera på engelska i tal och skrift.

Meriterande är erfarenhet av att arbeta med Nagios/OP5, skripting och brandväggar. Andra fördelaktiga meriter är om du har kunskap kring routing, server-virtualisering och containertekniker. Det är även en fördel om du har eftergymnasial utbildning med inriktning på IT, t.ex. högskole- eller civilingenjör. Det är även meriterande om du har B-körkort.

Dina egenskaper
Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som har förmåga att arbeta självständigt likaväl som i grupp, beroende på uppdrag. Du vill ta ansvar och vara delaktig i utvecklingen av myndighetens system. Vid behov behöver du kunna kliva fram och ta uppdrag utanför din egen spetskompetens.

Om Säkerhetspolisen
Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Det gör vi genom att förhindra och avslöja brott mot rikets säkerhet såsom terrorism och spionage samt att skydda den centrala statsledningen.

Vi har drygt 1 200 medarbetare med olika bakgrund såsom polis, samhällsvetare, tekniker, administratör, språkvetare, jurist, ingenjör och psykolog. Tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”, för att värna det öppna och demokratiska samhället. Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet. Läs mer om Säkerhetspolisen på www.sakerhetspolisen.selänk till annan webbplats och i vår årsbok som du hittar på vår hemsida.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning. Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för att få anställning är godkänt resultat efter säkerhetsprövning med registerkontroll, som genomförs i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

Mer information
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 82 44. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 71 29, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid Säkerhetspolisen som omfattas av sekretess.

I denna rekrytering kan vi komma att använda arbetspsykologiska tester som en del i processen.

Inför denna rekrytering har vi redan gjort vårt val av annonseringskanaler. Vi undanber oss därför samtal från externa rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansökan
Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och vi eftersträvar också en jämn könsfördelning.

Din ansökan ska innehålla CV, personligt brev samt ifyllt försättsblad. Försättsbladet finner du härPDF (pdf, 562.4 kB) (OBS! Måste sparas om lokalt på din dator innan den bifogas). Samtliga handlingar ska vara i MS Word eller PDF-format.

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav. Märk din ansökan med ref nr 2018–16400. Om du skickar e-post, ange även ref nr i ämnesraden.

Via e-post: sakerhetspolisen@sakerhetspolisen.se

eller via post:

Säkerhetspolisen

Registratorsexpeditionen

Box 12312

102 28 Stockholm

Observera att ansökan inklusive bilagor ska skickas direkt till oss och inte via någon länk.

Ansökan ska ha kommit in senast 2018-09-20.

Personuppgifterna du angivit i din ansökan behandlar vi enligt EU:s dataskyddsförordning. Vidare information om hur Säkerhetspolisen hanterar personuppgifter i samband med rekrytering finner du härPDF (pdf, 168.3 kB) (PDF).

Liknande jobb

Liknande jobb