CGI

Arkitekt eller lösningsarkitekt till samhällskritiskt system

Rekryterare
CGI
Plats
Stockholm
Annonserat
den 5 september 2018
Stängs
den 23 oktober 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Position Description:

Har du erfarenhet som arkitekt, lösningsarkitekt eller utvecklare som arbetat med teknisk ledning kan du vara rätt person att leda omvandlingen av vårt stora samhällskritiska system Treserva, från monolit till microtjänstarkitektur med modern Angular front end. 

Treserva stödjer individ- och familjeomsorg, äldreomsorg, funktionsnedsättning, kommunal hälso- och sjukvård samt flyktingverksamhet och finns hos ungefär en tredjedel av landets kommuner. Treserva håller ihop dessa verksamheter i ett gemensamt system och stödjer arbetsprocesserna. Vi söker dig som sporras av att göra kommunerna till bättre arbetsplatser genom att utveckla Treserva till Sveriges bästa digitala verktyg för kommunal omsorg. Ditt jobb kommer främst att handla om tekniskt ledarskap samt att vara förändringsagent för en starkare ingenjörskultur.


Your future duties and responsibilities:

I din roll som arkitekt kommer du att arbeta för att tekniskt styra alla våra Scrum-team i mål mot den arkitekturella roadmap som du och ditt arkitektteam tar fram tillsammans med våra produktägare. Vi söker dig som intresseras av att tekniskt leda globala utvecklingsteam, samt att vara mentor åt teamen i både tekniska val och utvecklingsmetodik. Där du ser brister i kompetens, är du typen som ser möjligheten att göra skillnad genom att vara coach/mentor. Du har god förståelse för vedertagna designmönster och vet när du ska använda dem. Du kommer i din roll också få lägga tid på omvärldsbevakning på av nationella tjänster, ramverk och plattformar som stödjer utvecklingen inom nationell eHälsa och angränsande områden. 

Som arkitekt är du med och utvecklar produkten på alla nivåer – från databas till gränssnitt, samt vid integrationsarbetet med externa parter. Arbetet med mentorskap och uppföljning är en viktig del av din roll, och du ansvarar för att produkten utvecklas enhetligt samt möter de icke-funktionella krav och den produktstrategi som du är med att definiera och följa upp på. 

Som person är du drivande med stort tekniskt intresse. Du kommer att arbeta med de senaste teknikerna för att ta fram nya kreativa lösningar för både web och mobila enheter genom att stötta teamen med hjälp av skelett-kod, Proof of Concepts och lösningsförslag. 

Exempel på teknik som används vid utveckling är Angular 2, Asp.net MVC, JavaScript, WindowsForms, .Net 4.0, Sql Server, IIS, WS, TFS, Swift samt Java för Android.


Required qualifications to be successful in this role:

- Högskoleutbildning inom systemutveckling (civilingenjör/dataingenjör/datavetare) 
- Stort intresse för systemutveckling och problemlösning 
- Minst 6 års erfarenhet av utveckling i .Net projekt. 
- Erfarenhet som arkitekt 
- Engelska och svenska i tal såväl som skrift 
- Du är drivande, energisk och social 
- Erfarenhet av att arbeta med Scrum och storskalig agil utveckling 

Som person delar du med dig av din kunskap, är ödmjuk och lätt att samarbeta med. Du respekterar och värdesätter dina kollegor, har förmåga att själv hitta lösningar på problem och är självgående. Du bidrar med ditt tekniska perspektiv till ett system med god kvalitet och hög användarvänlighet. Vi förväntar oss att du uttrycker dig väl i såväl tal som skrift, både på svenska och engelska (som är vårt koncernspråk). Som stöd i ditt arbete finns CGI:s verksamhetsledningssystem och beskrivna processer för enheten. 

Vi ser gärna att du arbetar på någon av följande orter; Stockholm eller Göteborg. 

Kontakta gärna:
Mikael Sjöman, M: +46 705-21 99 78, mikael.sjoman@cgi.com 

Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum. Sista ansökningsdatum 2018-10-22. 

Lösningsarkitekt, Arkitekt, Treserva, agile, scrum, .Net, sklett-kod, Proof of Concepts,


Skills:

  • .NET
  • Agile / Collaborative Method
  • Communication (Oral/Written)
  • English
  • Problem Solving/DecisionMaking
  • SCRUM
  • Swedish
  • Technical Architecture

What you can expect from us:

Utveckla din karriär hos oss.

Det är en extraordinär tid i vår bransch. Den digitala transformationen accelererar och CGI är i centrum för förändringarna – som hjälp för våra kunders digitala resor och med spännande karriärmöjligheter för våra medarbetare.

På CGI når vi framgång genom våra medarbetares talang och engagemang. Som ett team delar vi de utmaningar och belöningar som kommer genom att vi skapar ett växande företag, vilket stärker vår ägarskapskultur. Alla våra medarbetare drar nytta av det värde vi gemensamt skapar.

Var med och bygg ett av världens största oberoende tjänsteföretag inom IT och affärsprocesser.

Liknande jobb

Liknande jobb