Verksamhetsanalys, IT-arkitektur och IT-strategi på Folksam

Rekryterare
Folksam
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 5 september 2018
Stängs
den 23 september 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Delar du vår passion för utveckling och vill vara med och forma framtidens IT på Folksam?

Vi står inför en spännande förändring i att möta krav och förväntningar från både kunder och omvärld. Nya tekniker kräver nya angreppssätt som i sin tur ställer helt nya krav på infrastruktur, medarbetare, ledare och mindset. Vi förflyttar människor, kultur och teknik för att lyckas med vår strategi. Om du också tror på en digitaliserad framtid, då är det här platsen för dig!   

Det här gör du inom verksamhetsanalys och IT-arkitektur på Folksam 

 • Lösningsarkitekt. Vi söker ett flertal lösningsarkitekter inom säkerhet, liv och pensionsområdet, PEGA och med teknisk inriktning. Du tar fram lösningsförslag och utreder arkitekturella förändringsbehov. Du ansvarar för att lösningar kan leva vidare under en lång tid.
 • Områdesarkitekt. Du ansvarar för att ta fram en strategisk arkitekturplan för området och att operativt stödja och kvalitetssäkra projekt och satsningar i realiseringen av arkitekturförflyttningen.
 • Verksamhetsarkitekt. Utifrån verksamhetens förändringsbehov beskriver och analyserar du verksamhetens arkitektur samt tar fram styrande och stödjande strategier och principer som behövs för att stödja en realisering av förändringsbehovet.
 • Systemarkitekt SAP. Genom din breda kunskap om alla SAP-produkter säkerställer du att rätt lösningar byggs för Folksamgruppen.
 • Verksamhetsutvecklare. Ansvara för att identifiera förbättringsområden och aktivt arbeta med utveckling och effektivisering av verksamheten. Du leder, samordnar och utför arbete inom uppdragen för att nå resultat. Meriterande med erfarenhet från försäkringsbranschen samt agila metoder och principer.
 • Digital Strategy Lead. IT-strateg med förmåga att bygga upp en funktion för att kunna realisera digital transformation inom en rad områden.
 • Information Model Architect. Som Model Architect/Specialist är du Folksams resurs för hantering och modellering av vår gemensamma informationsmodell.
 • Business Analytics Lead. Du ansvarar för etablering av Business Analytics/Data science tvärs över alla delar i verksamheten. Tydligt verksamhetsansvar för att driva analyticsmognad/strategi inom Folksam.

Som du ser så händer det mycket hos oss på Folksam just nu och vi utvecklar spännande lösningar för framtiden, läs mer här.

Är du den vi söker? 
Vi tror att du: 

 • Har erfarenhet av någon av rollerna och områdena ovan. 
 • Är väl bekant med och tilltalas av att arbeta efter agila metoder. 
 • Har goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift. 

För att trivas hos oss bör du vara nyfiken, driven och gilla förändring. Du är kommunikativ och trivs i sociala miljöer med kontaktytor både internt och externt. Då vi är en stor organisation med många IT-lösningar kräver vissa rollergod analytisk förmåga och hantering av komplexa frågor samtproblemlösning. Vi ser gärna att du är strukturerad och kan organisera samt prioritera utifrån behov och förutsättningar. 

Hos oss gör du karriär i ett ansvarstagande företag 
Vi är ett stort kundägt företag med många spännande jobb och goda chanser till karriär. Vi stöttar din utveckling och har bra anställningsförmåner. På vårt kontor i Stockholm finns många förutsättningar för en enklare vardag. Vi har förråd för dig som cyklar till jobbet, möjlighet att hyra garageplats, subventionerad lunchrestaurang, café och en stor träningsanläggning där du kan använda ditt friskvårdsbidrag. Se filmen om hur det är att jobba på Folksam.

Så söker du jobben 
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev via vårt rekryteringssystem redan idag, men senast 23 september 2018. Urval till intervju sker kontinuerligt under ansökningstiden.

Vill du veta mer om jobben är du välkommen att kontakta rekryterare Jonatan Lindoff 0724-68 70 64 eller Mats Jalmert 0724-68 70 65.

Fackliga företrädare: FTF Tomas Berkesten 0708-31 65 12, Akademikerföreningen Pekka Mårtensson 0708-31 60 23 eller Per Hansson 0708-31 60 67 och Handels Mikael A Carlsson 0708-31 51 32.  


Vi är cirka 3 900 medarbetare inom Folksamgruppen som erbjuder försäkringar och pensionssparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Nära varannan svensk är försäkrad hos oss och vi är en av Sveriges största kapitalförvaltare. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och vår vision är att de ska känna sig trygga i en hållbar värld. Därför är vi måna om att våra kunder är rätt försäkrade och arbetar långsiktigt med bland annat trafiksäkerhet, miljöarbete och ansvarsfulla investeringar.

Liknande jobb

Liknande jobb