Utvecklare kund/fordons -teknik till Skånetrafiken i Hässleholm

Rekryterare
Region Skåne
Plats
Hässleholm (Kommun), Skåne
Annonserat
den 5 september 2018
Stängs
den 30 september 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Om arbetsplatsen

Gör skillnad. Varje dag. 

Avdelning Digitalisering & IT (DoIT) på Skånetrafiken i Hässleholm med cirka 44 medarbetare förvaltar och utvecklar de systemlösningar och den teknik som används av verksamheten för att planera, genomföra och följa upp de trafikuppdrag som bedrivs. 

Teknikutveckling består av 18 glada kollegor och är en av avdelningens enheter. Vår primära uppgift är att ta fram och förvalta teknik- och systemlösningar för trafikinformation och presentation samt försäljnings- och fordonsteknik. Detta inkluderar utrustning på våra fordon, hållplatser och stationer. 

Skånetrafiken arbetar febrilt för att revolutionerna kollektivtrafiken de kommande åren och i ett led av detta söker vi nu ytterligare en kollega till team Fordon.


Arbetsuppgifter

Lockas du av att arbeta med hela teknikkedjan? Förstår du vikten med integrationer och bakomliggande system likväl som hårdvaran och den verklighet som den ska verka i? I så fall kan du vara den vi söker.

Skånetrafikens trafiksystem hanterar planering, presentation, försäljning och uppföljning av trafiken. Realdatasystemen hanterar information från våra fordon, linjer och enheter. Detta för att kontinuerligt kunna presentera information till resenärerna, likväl som att följa upp och övervaka vår utrustning och händelser. 

I rollen som utvecklare/förvaltare fokuserar du på teknikstödet i vår tjänsteutveckling. Du arbetar med framtagande av funktionsdesign, kravställning av lösningar och integrationer för vår fordonsplattform och dess system. Vidare arbetar du med införande av teknik på bussar och tåg och det arbete som föreligger detta med tillstånd, certifieringar och anpassningar för fordonen. Du deltar och leder även olika arbeten och projekt. Detta tillsammans med dina kollegor i team Fordon, enhet Teknikutveckling, avdelning DoIT och i samverkan med övriga verksamhet. Teamets ansvar är att följa upp och vidareutveckla våra tekniska informations-, försäljnings- och operativa lösningar på våra fordon (cirka 1100 bussar och 200 tåg) tillsammans med våra underleverantörer och i form av upphandling och kravställning. 

Team Fordon består av fyra personer. Ditt ansvarsområde omfattar våra tåg och kommande spårvagnar. Vidare har du ansvar för några leverantörsavtal och ett antal tekniska tjänster för fordon. Tillsammans med de andra i teamen följer ni upp och kvalitetssäkrar vår leverans till kund. Teamets totala ansvar omfattar leverans av realdata från fordon, förarens verktyg, försäljningsutrustning ombord samt kundens stöd och utveckling av framtidens IOT lösningar för att förbättra och optimera våra kostnader och kundens resa. Du kommer även att delta i det största arbetet sedan Skånetrafiken skapades, nämligen att lyfta vår kundinformation genom bättre realtidstrafikledning, information till kund, samordning vid trafikstörningar samt statistiskt och heuristiskt underlag för förbättringar och beslutsstöd. Detta i samverkan med enhetens andra två team för framtidens digitala lösningar för hållplatser, stationer och fordon för att stötta resenärerna med trafikinformation.


Kvalifikationer
Vad gäller den formella utbildningen så vill vi att du har högskoleutbildning eller av arbetsgivaren bedömd motsvarande utbildning inom systemvetenskap, datalogi eller informatik. Du bör ha några års arbetslivserfarenhet inom systemutveckling.

Du som söker är en professionell kommunikativ lagspelare. Du är analytisk och har en utvecklad förmåga att lösa problem. Vidare är det viktigt att du är lyhörd och strukturerad. För tjänsten krävs att du har goda kunskaper i svenska och engelska. 

På Skånetrafiken lever vi våra värderingar; välkomnande, drivande, omtanke och respekt – och det vill vi att du också gör! 

Du arbetar på vårt huvudkontor i Hässleholm. Dit reser du enkelt med tåg på 20 minuter från Kristianstad, 30 minuter från Lund, 45 minuter från Malmö och 1 timme från Helsingborg. 

I denna rekrytering tillämpar löpande urval. Välkommen med din ansökan redan idag!

Anställningens omfattning
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansökan
Referensnummer:   A808707
 

Övrigt Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne. 

Skånetrafiken finns till för alla som bor, verkar och reser i Skåne. Varje dag reser hundratusentals människor med någon av våra 14 000 dagliga turer med buss och tåg samt 5 000 serviceresor – till jobbet, familjen och vännerna. Genom att resa kollektivt bidrar vi till en bättre miljö, ett levande landskap och ger hela Skåne kraft. Eller skjuts om man så vill.

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna. 

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: 
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

 

Liknande jobb

Liknande jobb