IT-FÖRSVARSFÖRBANDET SÖKER OPERATÖRER TILL FM CERT

Rekryterare
Försvarsmakten
Plats
Enköping (Kommun), Uppsala
Annonserat
den 6 september 2018
Stängs
den 21 oktober 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

OM TJÄNSTEN

Vill du bidra till att förhindra kvalificerade it-angrepp mot Försvarsmaktens kritiska system och på så vis verka för att myndigheten ska kunna försvara Sverige?

FM CERT är en del av IT-försvarsvarsförbandet (ITF), ett elitförband som utgör Försvarsmaktens förmåga till väpnad strid på cyberarenan. Vi verkar för att försvara Försvarsmaktens ledningssystem genom både proaktiv uppsökande verksamhet och reaktiv hantering av it-säkerhetsincidenter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som operatör på FM CERT kommer du att ingå i eller leda ett team som kan lösa en rad olika typer av uppgifter, exempelvis:
• Underrättelsedriven jakt efter en motståndare i Försvarsmaktens it-system
• Utredning av komplexa kvalificerade angrepp
• Tillfälliga insatser för att snabbt etablera närvaro i utpekade system
• Root cause-analys i syfte att höja försvarbarhet och skydd i Försvarsmaktens system.

I arbetsuppgifterna ingår också att vidareutveckla sin egen och teamets förmåga genom t.ex. kurser och certifieringar, egna laborationer samt deltagande i konferenser och CTF-tävlingar m.m.

Kompetenskrav
Vi söker dig som har akademisk utbildning eller kunskaper förvärvade på annat sätt, med inriktning mot it-säkerhet och datorteknik. Du ska ha stor erfarenhet/kunskap inom flera av följande områden:
• Datornätverk
• Operativsystems uppbyggnad och funktioner
• Tekniska säkerhetsfunktioner, t.ex. brandväggar, IDS, honeynet, proxies, sandboxing, etc.
• Design av system med höga säkerhetskrav
• Systemadministration och drift av storskaliga miljöer
• IT-säkerhetsinriktad forensisk analys av lagringsmedia, minne och nätverkstrafik
• Analys av skadlig kod och/eller reversing
• Penetrationstester
• Goda språkkunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift

Erfarenhet av och kunskap om Försvarsmaktens it-system är meriterande.

Personliga egenskaper
Personalen som arbetar vid FM CERT präglas av ett stort personligt driv och ett engagemang för att hantera det okända. Nu ska teamet utökas och vi söker dig med liknande egenskaper. I den löpande verksamheten ställs krav på noggrannhet, struktur, säkerhetsmedvetande och förmåga att arbeta i grupp. Vi lägger mycket stor vikt vid personliga egenskaper.

Övriga krav
För anställning vid Försvarsmakten krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer nationell och internationell arbetsskyldighet. Tjänsten har kombattantstatus vilket innebär att du skall kunna hantera och bruka vapen. Denna utbildning får du hos oss. En säkerhetsprövning med registerkontroll och hälsokontroll kommer att genomföras före anställning. Urvalsprocessen kommer att kompletteras med olika typer av tester. Vid arbete inom Försvarsmakten har du möjlighet att träna upp till tre timmar i veckan på arbetstid.

Anställande förband
ITF är en del av Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS), som har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas för dig som f n inte är anställd inom Försvarsmakten. 

Placeringsort: Enköping.

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Fackliga kontaktpersoner
Telefon: 019-39 35 00
SACO, Mika Laitanen
SEKO, Ola Markgren
OFR/O, Hans Skoog
OFR/S, Martin Sparr

Frågor om tjänsten
Jonas Eriksson, telefon 0171-49 24 53


Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2018-10-21.
 Ansökan skickas till rekrytering-itf@mil.se, din ansökan ska innehålla CV samt ett ansökningsbrev. Ange referens ”1813”. 

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS) har ett samlat ansvar för drift, underhåll och förvaltning av alla ledningsstödsystem i Försvarsmakten. FMTIS verkar kontinuerligt i fred, kris och krig vilket innebär att förbandet är ständigt insatt såväl nationellt som internationellt. Förbandet har mer än 1400 medarbetare spridda på drygt 30 orter i landet.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra. 

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar. 

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Liknande jobb

Liknande jobb