eHälsomyndigheten

Enhetschef test till eHälsomyndigheten

Plats
Kalmar (Län)
Annonserat
den 6 september 2018
Stängs
den 21 september 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du leda vår nybildade enhet för test?

Vi söker nu en enhetschef till enheten för test, som är en av fyra enheter inom avdelning digitalisering. På avdelning digitalisering arbetar vi med utveckling, drift och förvaltning av myndighetens digitala tjänster. Avdelningen har idag ett hundratal medarbetare knutna till sig och fler är på väg in. Just nu befinner vi oss i en expansiv fas som gör att vi behöver utöka vår kapacitet på avdelningen inom flera områden, bland annat inom systemutveckling, test, arkitektur och it- och informationssäkerhet.

Vi står just nu inför ett nytt regeringsuppdrag som innebär att vi ska utveckla en nationell läkemedelslista. Den nationella läkemedelslistan blir en rikstäckande informationskälla som ska ge vården, omsorgen, apoteken och patienten själv tillgång till samma information om patientens förskrivna och uthämtade läkemedel.

Som medarbetare hos oss får du vara med och driva ett av de mest intressanta utvecklingsområdena i det svenska samhället: e-hälsa. För dig innebär det en möjlighet att kombinera din kompetens med ett samhällsengagemang och en vilja att skapa nytta för Sveriges invånare.

Om tjänsten
Du leder enheten test som samlar myndighetens övergripande testkompetens från verksamhet till teknik, och har personal- och budgetansvar. Du skapar tydliga processer och metoder för uppföljning, för att standardisera och kvalitetssäkra arbetet inom test och skapa en strategisk och framtidssäkrad road-map. Du utvecklar och förvaltar myndighetens arbete inom test och upprättar riktlinjer och andra styrande dokument.

Du bevakar utvecklingen avseende test såväl nationellt, internationellt som inom de lösnings- och teknikområden som är tillämpliga för myndigheten. Du ser också till att myndigheten representeras vid olika branschforum.

Vi söker dig som har:
·  Akademisk examen inom relevant område eller likvärdig erfarenhet    förvärvad på annat sätt.
·         Minst tre års erfarenhet av att arbeta med testfrågor på en strategisk nivå.

·         Minst två års erfarenhet av budget- och personalansvar.

·         God kännedom om testledning, testautomatisering, system- och integrationstest samt acceptanstest.

Som person har du ett väl utpräglat strategiskt tänk och kan se och förstå helheten. Du är en drivande person med förmåga att bygga upp verksamheter och du är en engagerad ledare för ditt team. Du är van att tala inför stora grupper och är tydlig och pedagogisk i ditt sätt att kommunicera. Du är bra på att samarbeta och skapa relationer.

Meriterande för tjänsten är:
ISTQB-certifiering
Erfarenhet av agila arbetsmetoder
Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Vad erbjuder vi
Vi erbjuder en stor möjlighet att vara med och skapa samhällsnytta i dagens och framtidens system inom e-hälsa. Vi arbetar med stora och transaktionskritiska system som påverkar samhället. Du kommer att omges av trevliga arbetskamrater som har kul på jobbet. Du får självklart förmåner som t.ex. friskvårdsbidrag och vi har förtroendearbetstid med flexibla arbetstider.

Anställningen är tillsvidare. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Placering för anställning är Kalmar eller Stockholm. Arbetet kan innebära tjänsteresor, företrädesvis till Stockholm.

eHälsomyndigheten vill ta tillvara de kvaliteter som en jämn könsfördelning och en etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Är du intresserad?
Frågor angående tjänsten besvaras av rekryterande chef, Kristina Fridensköld, avdelningschef Digitalisering, tel 010-458 63 35, HR-specialist Carolin Gullberg, tel 010-106 07 18, Emmeli Gross, Saco, tel 010-458 63 04 och Ingela Gångfeldt, ST, tel 010-458 62 90.  

Välkommen att skicka in din ansökan via vårt rekryteringssystem med cv och personligt brev senast den 21 september 2018!

Om eHälsomyndigheten
eHälsomyndigheten skapar ett bättre informationsutbyte inom hälsa, vård och omsorg. Det gör vi genom att leda regeringens initiativ inom e-hälsoområdet och erbjuda effektiva, kvalitetssäkrade tjänster till professionerna och privatpersoner. Enkelt uttryckt: Med hjälp av e-hälsa kan vi få ett friskare och jämlikare Sverige.

Vi erbjuder dig ett spännande arbete med många utvecklingsmöjligheter på en arbetsplats i centrum för den nationella utvecklingen av e-hälsa. Läs mer på www.ehalsomyndigheten.se

Rekryteringen sköts av eHälsomyndighetens HR-avdelning och därför undanber vi oss säljsamtal från rekryteringsföretag och annonssäljare.