Scania

Storagetekniker till Scania Oskarshamn

Rekryterare
Scania
Plats
Oskarshamn
Annonserat
den 6 september 2018
Stängs
den 24 september 2018
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Scania genomgår en omvandling från renodlad lastbilstillverkare till att erbjuda hållbara och kompletta transportlösningar. Transformationsprocesser, självkörande lastbilskonvojer och logistiklösningar är grundpelare i en framtid som bara börjat. En fascinerande utveckling som till stora delar är IT-driven. Där inget kommer att vara som det är. Där vi ska vara världsledande. Och det börjar med dig.

Vill du vara en nyckelperson inom en spännande verksamhet under utveckling?  Vi söker nu en systemtekniker till vårt driftsteam på Scania i Oskarshamn, som kommer jobba med support, drift och underhåll av vår virtuella plattform. Plattformen bygger på Vmware, Windows Server och Networker.  Lösningarna återfinns på flera av Scanias produktionsorter i Europa, vilket skapar bra förutsättningar för spännande kontakter och givande samarbete.

IT organisationen på Scania i Oskarshamn består av ett 30-tal personer som arbetar med att stödja Scanias Hyttproduktion med IT. Scanias systemstöd för produktion står inför en stor utmaning med implementering av IT-stöd i flera av verksamhetens produktionsprocesser.

Dina Arbetsuppgifter


Support, drift och underhåll:

  • Supportera ett team som ger 24/6 support till verksamheten för IT-system i produktionen.
  • Kort och långsiktigt underhåll av lagring och backup lösningar.
  • Installation och uppgraderingar av Windows Server och Vmware.
  • Medverka i utvecklingen av industriella IT-lösningar för produktion.
  • Driva utveckling av arbetssätt och metoder för support och underhåll av vår plattform tillsammans med kollegor på övriga produktionsorter i Europa.
  • Supportera Backoffice i Södertälje vid lokala incidenter för våra kontorsanvändare i Oskarshamn.

Din Profil
Vi söker dig som är intresserad av IT och har ett naturligt driv i allt du tar dig för. Du är strukturerad och noggrann, det är viktigt för dig att göra bra leveranser. Du är en person som tycker om när det händer saker och är flexibel nog att hantera oförutsedda händelser på ett bra sätt. Vidare har du har förmågan att göra IT lättförståeligt för den verksamhet vi stödjer.

För att lyckas i rollen behöver du ha bred kunskap från IT driftverksamhet gärna i kombination med industriell produktion, med andra ord kunskaper i Microsoft operativsystem, Vmware, SAN samt Networker backuplösningar. Engelska är vårt koncernspråk som du, förutom svenska, behöver behärska i både tal och skrift.

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, lunch till reducerat pris och mycket mer.

Ytterligare information

Kontakta Martina Pettersson, 0491-768588 eller Tobias Viklund (Scania Rekryteringscenter) 08- 553 703 90.

Ansökan

Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden.
Ansök via HR InLine/Jobbsök senast den 23 september.