Infrastrukturarkitekt med inriktning itsäkerhet

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 7 september 2018
Stängs
den 17 oktober 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Kungliga Biblioteket

Är du infrastrukturarkitekt med inriktning IT-säkerhet och kan de processer som behövs för att uppnå god säkerhetsstandard? Då kan du vara den vi söker.

Kungliga biblioteket (KB) har många spännande uppdrag och nu behöver vi dig som kan hjälpa oss sätta upp processer och dokumentation för att säkra framtiden för KBs infrastruktur. Som infrastrukturarkitekt hos oss tillhör du enheten för IT-drift. Enheten består av ca 20 medarbetare som driftar, förvaltar och supportar alla system som finns på KB, såväl nationella som interna system, både egenutvecklade och standardsystem. Utveckling sker i främst Unix/Linux miljö. Läs mer om KB och vår verksamhet på www.kb.se. 

Arbetsuppgifterna innebär att ta fram processer för att uppnå god IT säkerhet enligt ISO27000, GDPR, etc. Det innebär t.ex. att säkerställa behörighetsprocesser. Vidare kommer du att tillsammans med andra genomföra sårbarhetsanalyser, hot- och riskmodellering samt säkerhetsgranskningar. I arbetet ingår också att arbeta med teknisk it-säkerhetsarkitektur, infrastrukturdesign, modellering av infrastruktur med hjälp av systemarkitektur och applikationssäkerhetsfrågor. Det innebär bl. a. att sätta upp planer för tillgängliggörande av KBs data samtidigt som fullgod säkerhet uppnås oavsett systemens ålder eller komplexitet. Vidare ingår samarbete med övriga medarbetare på avdelningen för Informationssystem för att skapa en god standardarkitektur och IT-säkerhet.

Kvalifikationskrav
- relevant akademisk utbildning, exempelvis systemvetenskap, eller motsvarande kompetens inhämtat på annat vis.
- flerårig arbetslivserfarenhet av liknande uppgifter
- kunskaper inom såväl hårdvara som mjukvara, både fysiska och virtuella miljöer
- kunskap i databaser som mysql, postgresql, men även MSSQL, liksom de vanligaste operativsystemen till dessa
- djup teknisk förståelse kring infrastruktur inom såväl Microsoft- som Unix/Linuxmiljö

Meriterande är kunskap om/erfarenhet av:
- ITIL-processer
- high availability-lösningar
- nätverksadministration
- central logghantering
- verksamhetskunskap från liknande verksamhet

Som person är du strukturerad och självgående. Arbetsuppgifterna ställer krav på att du är målmedveten och drivande. Du tycker om att arbeta såväl självständigt som i grupp. Du har god förmåga att planera, prioritera och driva arbetet framåt. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Varaktighet och tillträde
Detta är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta Ellenor Axelsson, enhetschef, 010-709 31 09. Vill du veta mer om anställningsvillkor kontaktar du Anna Sundquist, HR-generalist, tfn: 010-709 31 40.

Fackliga kontaktpersoner är Anneli Granholm, ST-KB, 010-709 33 28, 010-709 33 19 eller Anneli Modén, SACO-KB, 010-709 34 35.

Välkommen med din ansökan senast 2018-09-23 märkt med diarienummer 2.3-2018-689.

Kungliga biblioteket, KB, är Sveriges nationalbibliotek. Våra samlingar sträcker sig mer än tusen år bakåt i tiden och växer varje dag. Vi har allt från handskrifter, böcker och tidningar till musik, film och datorspel. KB bevarar och tillgängliggör vårt kulturarv och främjar samverkan mellan Sveriges bibliotek. Ytterst handlar uppdraget om demokrati, jämlikhet och fri åsiktsbildning. Dessutom är KB en arbetsplats för forskare, studenter och ca 320 medarbetare. Vi vill ge lika möjligheter för alla och värdesätter jämlikhet och mångfald i vår verksamhet. Kungliga biblioteket har gjort medieval för denna rekrytering. Vi undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster

Liknande jobb

Liknande jobb