Polismyndigheten

Teknikspecialist inom Utvecklingsstöd och Virtualisering

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 10 september 2018
Stängs
den 27 september 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi bygger inga virtuella världar eller pokerbord – det vi utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att brottsligheten ska minska och för att alla i Sverige ska känna sig trygga.

Arbetsplatsbeskrivning

Som anställd på polisens it-avdelning är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Polisens it-avdelning har cirka 800  anställda och ansvarar för all it som används av myndighetens cirka 30 000 medarbetare. Vårt fokus är att generera verksamhetsnytta – med hög utvecklingstakt och modern teknik utifrån agila principer och förhållningssätt.

Arbetsbeskrivning

Vår grupp ansvarar för det centrala stödet till utvecklingsteamen på polisen och ett stort fokus är nu på CI/CD-pipelines, DevOps och testautomatisering. Gruppen ansvarar för Jenkins, Bitbucket/Git, Maven, Nexus Repository Manager, SonarQube, Selenium och Protractor, med flera verktyg. Det är från oss som utvecklingsteamen får hjälp att automatisera alla steg från kod till nytta för polisen. Idag består CI/CD-teamet av tre medarbetare, som ska bli fem stycken.

Som teknikspecialist i CI/CD-teamet inom Utvecklingsstöd stöttar man utvecklingsteamen kring hur produkterna kan användas och tillsammans tar man fram optimala lösningar per team. Man ansvarar även för livscykelhantering av befintliga verktyg samt för omvärldsbevakning. Du arbetat tätt med dina kollegor i gruppen och känner ett gemensamt ansvar för att optimera det interna stödet till polisens utvecklingsteam.

En typisk arbetsvecka kan exempelvis följande aktiviteter pågå i teamet: En i teamet kan förbereda en uppgradering av Bitbucket och sitter med hörlurar djupt försjunken framför skärmen, en annan är veckans dispatcher i vår JIRA-bräda och har två utvecklare vid sin plats för att lösa ett problem med deras pipeline-skript. Medan den tredje av oss läser in sig på nya format och funktioner i Nexus 3. Medan vår gruppchef ordnar med administrationen inför att teamet ska till Jenkins World för omvärldsbevakning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • examen inom it eller annan relevant högskoleutbildning eller KY-utbildning, alternativt kunskaper förvärvade på annat sätt som kan bedömas likvärdig
  • erfarenhet av något eller några av följande verktyg: Jenkins, Maven, Nexus Repository Manager, Bitbucket/GIT, Selenium och Protractor

Du måste behärska svenska flytande, både i tal och skrift

Meriterande

Vi söker olika profiler för att uppnå ett balanserat team, men det är meriterande om du har erfarenhet av följande:

  • praktisk erfarenhet av att bygga CI/CD-pipelines
  • utveckling och/eller systemadministration i Linux
  • erfarenhet av verktygsstöd för app-utveckling, iOS
  • erfarenhet av att införa och implementera testautomatisering
  • Java och JBoss applikationsserver

Personliga egenskaper

För att trivas i teamet tror vi att du har en god samarbets- och kommunikationsförmåga som kännetecknas av en prestigelös och inkluderande framtoning. Du behöver också ha en god förmåga att samarbeta med representanter för andra teknikområden inom it-avdelningen. Arbetsuppgifterna ställer också krav på initiativförmåga och att jobba självständigt och strukturerat.

Det är viktigt att du är proaktiv i din egen kompetensutveckling, då finns det alla möjligheter att utvecklas hos oss.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och personliga egenskaper. 

Kontaktpersoner

Vill du veta mer? Välkommen att kontakta gruppchef Liv Larsen, tfn 010-56 37196

Fackliga företrädare

Facklig information lämnas av: Kent Svärd, SACO, tfn 010-56 34 21; Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92 Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-5616627

Övrig information

Arbetsort: Stockholm, Kungsholmen 

Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Dagtid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning (med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen) genomförs före anställning. Anställningen kräver svenskt medborgarskap. 

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.  

Vi erbjuder en arbetsplats med många intressanta arbetsuppgifter och yrkesgrupper. Vi bedriver vår verksamhet med det engagemang, den tillgänglighet och den effektivitet som vårt uppdrag kräver. Polismyndigheten arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald och strävar efter att skapa en arbetsplats där skiftande erfarenhet och bakgrund tas till vara.  Våra anställda har tillgång till ett friskvårdsutbud med goda träningsmöjligheter. 

Ansökan,

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg). Vi tar endast emot bilagor i pdf- och doc-format.

Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt dataskyddsförordningen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är även en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämplig att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta kontakt med hr.support@polisen.se

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 

Varmt välkommen med din ansökan senast 27 september 2018!

Liknande jobb

Liknande jobb