Teknisk leveransansvarig till SLL IT

Rekryterare
Region Stockholm
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 10 september 2018
Stängs
den 30 september 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Stockholms län växer snabbt vilket öppnar för många spännande möjligheter. Men det innebär också stora utmaningar. Nya och ökade behov av samhällsservice gör att vården behöver vidareutvecklas och bli mer effektiv. Vi behöver också förbättra möjligheterna till resor och rörelse för att knyta samman länet bättre.

Teknisk leveransansvarig till SLL IT 

Inspireras du av komplexa IT-lösningar? Vill du jobba med IT för framtidens sjukvård? Vill du kombinera teknik med ledarskap? 

Till avdelning Applikation och enheten IT-nära förvaltning söker vi dig som vill arbeta i rollen som tekniskt leveransansvarig ledare för flertalet system och tjänster som berör journalsystem. 

SLL IT är landstingets gemensamma IT-organisation. Vårt grunduppdrag innebär att leverera säker och pålitlig IT-drift, ansvara för och modernisera IT-infrastrukturen, medverka till lösningar för framtidens hälso- och sjukvård samt svara för gemensam upphandling av IT-tjänster. SLL IT erbjuder också ett helhetsansvar för IT samt tillgång till IT-specialister och metodstöd.

Arbetsuppgifter

Du kommer att leda och koordinera arbetet inom olika system och tjänster utifrån ett IT-tekniskt helhetsperspektiv, tillsammans med ett team av tekniska förvaltare, SLL IT internt, verksamheten och externa leverantörer.  

Vilket t.ex. innebär att du: 

• Har en aktiv, arbetsledande och koordinerande roll vid, teknisk förvaltning, implementering och felsökning i applikationer och tjänster.  

• Arbetar ur ett devOps perspektiv med snabba cykler och samarbete mellan olika parter. 

• Delegera de uppdrag som kommer in till förvaltningen från beställare till tekniska förvaltare inom teamet alternativt tar uppdraget själv och leder detta inom SLL IT internt.  

• Delta och föredrag på flertalet olika möten med förvaltningsteamet, uppdragsgivare, leverantörer och driftpersonal gällande tekniska lösningar och leveransuppföljning. 

• Arbeta proaktivt avseende tekniska förbättringsåtgärder. 

• Medverkar med din och förvaltningsteamets kompetens vid incident- och problemhantering.  

• Samverkar i kravhantering. Förstå och översätter verksamhetens behov till genomförbara tekniska lösningar enligt gällande regler och policys.  

• Koordinera aktiviteter internt inom SLL IT, tillsammans med verksamheten och leverantören.  

Personliga egenskaper:  

Vi söker dig som är trygg och tydlig i din yrkesroll. Rollen ställer krav på att du har goda ledaregenskaper. Du är en god kommunikatör som kan hantera många kontaktytor samt ha god förmåga att arbeta både självständigt och i grupp. Du ska ha vana och intresse att delta och vara engagerad på möten. Du är proaktiv och har ett lösningsorienterat förhållningssätt. Du är strukturerad, analytisk och kan skifta fokus mellan helhet och detaljer. Du är nyfiken och vill utvecklas och lära dig mer. Det är viktigt för oss att du är engagerad, tekniskt skicklig, strukturerad, prestigelös, analytisk, och inspirerande! 

 

Kvalifikationer  

Vi söker dig som har bred it-teknisk bakgrund med flera års erfarenhet inom applikations- och databasområdet.  

Vi ser att du som söker har: 

• Praktisk erfarenhet av förvaltning av Microsoftbaserade applikations- och databaslösningar (MS SQL och Windows Server) i organisationer med komplexa IT-miljöer. 

• Praktisk erfarenhet och förmåga att leda uppdrag av teknisk karaktär. 

• Vana och intresse av att samverka och föra dialog med flera parter. 

• Grundläggande ITIL kunskap. 

• Vana att följa ramverk och avtal. 

• Förmågan att behärska svenska väl, både i tal och skrift.  

Det är meriterande om du har praktisk erfarenhet av en eller flera av följande:   
 

• Arbete med drift av server, databas och applikationer inom stora organisationer.  

• Lastbalansering (t.ex. Netscaler), övervakning (t.ex. Nagios) 

• Federation och SAML 2.0 

• Unix/Linux 

• Tidigare arbetat inom offentlig sektor. 

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet vid tillsättning av denna tjänst. 

6 månaders provanställning kan komma att tillämpas.

 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar. 
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser. 

logo

Stockholms läns landsting är en av landets största arbetsgivare med ett livsviktigt uppdrag. Vi ger två miljoner invånare en effektiv kollektivtrafik och en god hälso- och sjukvård i landets snabbast växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Liknande jobb

Liknande jobb