Lösningsarkitekt inom Cloud & Hosting till SEB

Rekryterare
SEB
Plats
Stockholms län, Stockholm
Lön
Fast lön
Annonserat
den 6 september 2018
Stängs
den 8 oktober 2018
Ref:
E11055F3-2176-41A0-B59C-E468A5412AF1
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du ta lead i den arkitekturella förändringen mot Cloud, PaaS-lösningar & agila arbetssätt? Som arkitekt hos SEB får du det!

Som Lösningsarkitekt inom Hosting & Integration på SEB väntar en strategiskt utmanande och spännande resa för en organisation i transformation. Här är din insats som lösningsarkitekt avgörande för att beskriva och möjliggöra adaptering av ny teknologi samtidigt som grunduppdraget med livscykelhantering hänger ihop. Du får en bred och strategisk roll i en crossfunktionell organisation med högt kundfokus.

OM JOBBET

Som Lösningsarkitekt inom Hosting och Integration förväntas du ta lead tillsammans med specialister inom ditt område för att driva förändring och utvecklingen av lösningsarkitektur inom Cloud, Hosting och Integrationer. Du kommer bland annat:

  • Övergripande ansvara för strategier och roadmaps
  • Möjliggöra stabila och skalbara lösningar inom Hosting med ny teknik som Cloud, Paas-tjänster, och Containerteknologier
  • Förbättra användarupplevelsen, time to market och utvecklingsmiljöerna på SEB
  • Stötta, coacha och inspirera våra Lead designers och tekniska specialister i ett tätt samarbete.
  • Operativt bidra till effektiva och gynnsamma cross collaborations inom organisationen

Du blir en del av ledningsgruppen för området och jobbar nära såväl intressenter i verksamheten, Enterprise architect, Lösningsarkitekter inom infrastrukturdomänen och Lead designer. Du kan vänta dig en strategisk utmaning där du tillsammans med andra Lösningsarkitekter drar nytta av förändringar på den kommersiella marknaden och regulatoriska krav.

Du ingår i organisationen IT Services som består av sex områden. Du är en del av området Hosting och Integration som består av 120 personer. Då organisationen är distribuerad i Stockholm och Vilnius kan resor förekomma. Du sitter i det helt nya kontoret i Solna, Stockholm.

VEM ÄR DU?

För att lyckas i rollen behöver du vara kunnig inom specialistområdet Application Hosting, Cloud och Integration. Du behöver trivas med att driva förändring och att se lösningar i ett långsiktigt och strategiskt perspektiv. Du behöver vara prestigelös och gilla att dela med dig av kunskap till kollegor inom området.

Det här är en roll där ditt inflytande är avgörande varför vi söker dig som är trygg kommunikatör och med förmågan att få med dig andra. För att axla den här rollen behöver du också ha en god förståelse och intresse för affären och stakeholder management. Tekniskt behöver du ha god kunskap containerteknologi, funktionalitet och stabilitet i en miljö som går mot Cloud-lösningar. Här jobbar du med produkter från bland annat IBM, Oracle, Microsoft och RedHat.

Vi ser gärna att du att du har kunskap om att bygga Self service och automatiserade miljöer. Då SEB och området påverkas av reguljära krav ser vi gärna att du har erfarenhet av miljöer där du behöver ta hänsyn till externa krav.

LÄS MER OM HUR DET ÄR ATT ARBETA PÅ SEB

www.sebgroup.com/career

 

INTRESSERAD?

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med Ada Digital som strävar efter en transparent, inkluderande och snabbrörlig rekryteringsupplevelse. Vi vill veta mer om dig och din potential! Du söker tjänsten enkelt och behöver inte bifoga några dokument. Det räcker med en motivering till varför du söker tjänsten och om du saknar CV kan du bifoga din LinkedIn-profil. Följ sedan din ansökan live via vår hemsida. Urvalet sker löpande och tjänsten kan bli tillsatt före sista ansökningsdatum. Är du nyfiken och vill veta mer innan du söker? Hör av dig till ansvarig rekryterare. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!

SEB är en ledande nordisk finansiell koncern. Vi tror starkt på att entreprenöriellt tänkande och innovativa företag behövs för att skapa en bättre värld, och med ett långsiktigt perspektiv stöttar vi våra kunder i både med- och motgång. I Sverige och i de baltiska länderna erbjuder vi ett brett utbud av finansiella tjänster och rådgivning. I Danmark, Finland, Norge och Tyskland är vi inriktade på företagsaffären och investment banking utifrån ett fullservicekoncept till företag och institutioner. Vi finns representerade i ett 20-tal länder runt om i världen med cirka 15 500 anställda.

Liknande jobb

Liknande jobb