IT-arkitekt inom Data Warehouse till Handelsbanken

Rekryterare
Handelsbanken
Plats
Stockholms län, Stockholm
Lön
Fast lön
Annonserat
den 16 augusti 2018
Stängs
den 17 september 2018
Ref:
6D9AF6D2-E4A7-4E49-AF35-949AFF914538
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Skulle du som IT-arkitekt inspireras av att ta fram framtidens Data Warehouse? Sök då till Handelsbanken i Stockholm!

Hos Handelsbanken värderas din kompetens högt, du kommer ha en stor möjlighet att kunna påverka, samt vara en avgörande faktor för bankens fortsatta utveckling inom informationsförsörjning. Du kommer jobba brett mot stora delar av banken och ha många kontaktytor, där fokus främst kommer att ligga på att förnya, utveckla och effektivisera området DAWA (Enterprise Data Warehouse).

VI ERBJUDER DIG

Här erbjuds du vara en del av en organisation som förespråkar samarbete och prestigelöshet, där ni tillsammans som team kommer jobba mot gemensamma mål. Du kommer få en hög tilltro i din yrkesroll och få en stor frihet att kunna påverka beslut och processer.

Som IT-arkitekt inom Data Warehouse hos Handelsbanken kommer du att få möjlighet att ingå i arbetet med att ta fram och implementera en ny målarkitektur som bättre stödjer nuvarande och kommande informationsbehov för koncernen; en utveckling som kommer påverka stora delar inom hela banken. Du kommer verka i en mycket komplex och transaktionsintensiv miljö som håller en hög nivå, där du kommer utmanas tekniskt och utvecklas som arkitekt både på ett professionellt- och personligt plan.

DET HÄR GÖR DU HOS OSS

Handelsbanken är nu inne i en omfattande förändringsresa gällande koncerngemensam informationsförsörjning. Du kommer som IT-arkitekt få en viktig roll i detta förändringsarbete där regelverk ställer högre krav på rapportering, affären ställer krav på snabbare informationsåtkomst, samt allmänt en högre datakvalité på den data som lagras. Ett målbildsarbete har därav påbörjats för att möta dessa krav, vilket kommer få stor påverkan på det befintliga Data Warehouse, vilket ger stora möjligheter till spännande utveckling - både inom den egna rollen, men också som en del i utvecklingen av området.

Dina framtida arbetsuppgifter kommer bl.a. vara:

  • Utveckla målbildsarbetet för att möta ovan nämnda krav för att förnya och effektivisera området, samt kringliggande system.
  • Jobba brett mot många delar inom organisationen, där du kommer representera systemet DAWA.
  • Ta fram nya IT-lösningar och jobba nära och stötta utvecklingen.
  • Bevaka utvecklingen av ny teknik inom ditt område.

DITT TEAM OCH ARBETSPLATS

Området består idag av 26 medarbetare som ansvarar för hela leveransen. Du kommer jobba nära fyra andra seniora IT-arkitekter, där du kommer kunna inhämta mycket ny kunskap, samt dela med dig av din. Du kommer sitta på Torsgatan i centrala Stockholm.

MER OM DIG

Här trivs du som ständigt söker nya utmaningar och som har en gedigen kunskapstörst och nyfikenhet. Du trivs med stort ansvar och har ett pådrivande arbetssätt. Du har erfarenhet av att jobba som IT-arkitekt och har en god kunskap och intresse inom Data Warehouse, alternativt Business Intelligence och gärna då inom olika BI-plattformar inom IBM, Microsoft och Informatica PWC. Du har även kunskap och intresse inom systemintegration, samt kunskap att kunna skapa gränssnitt- och datamodeller.

Det är meriterande om du har en utvecklarbakgrund, samt erfarenhet av att jobba inom bank och finans. Det är även meriterande om du har ett agilt arbetssätt och erfarenhet av att jobba med Big Data.

Du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. Det är dessutom bra om du är strukturerad, har en god analytisk förmåga samt ett holistiskt synsätt.

SÅ HÄR FÅR VI KONTAKT

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med Ada Digital som strävar efter en transparent, inkluderande och snabbrörlig rekryteringsupplevelse. Vi vill veta mer om dig och din potential! Du söker tjänsten enkelt och behöver inte bifoga några dokument. Det räcker med en motivering till varför du söker tjänsten och om du saknar CV kan du bifoga din LinkedIn-profil. Följ sedan din ansökan live via vår hemsida. Urvalet sker löpande och tjänsten kan bli tillsatt före sista ansökningsdatum. Är du nyfiken och vill veta mer innan du söker? Hör av dig till ansvarig rekryterare. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!

Tycker du om att ta eget ansvar och egna initiativ? Drivs du av att tänka nytt, påverka, fatta egna beslut och vill utvecklas? Vill du vara med och utveckla framtidens bank? Då tror vi att du kommer trivas hos oss. Handelsbanken är en fullsortimentsbank med verksamhet i fler än 20 länder och har i dag närmare 12 000 medarbetare. Handelsbankens mål är att ha bättre lönsamhet än genomsnittet för jämförbara banker på hemmamarknaderna. Målet ska främst nås genom nöjdare kunder och lägre kostnader än konkurrenterna. Vi arbetar ständigt för att vår företagskultur med decentraliserat arbetssätt och tro på individen ska genomsyra verksamheten. Inom Handelsbanken handlar jämställdhet och mångfald om att ta tillvara hela bankens potential.

Liknande jobb

Liknande jobb