IT-arkitekt med inriktning mot infrastruktur

Rekryterare
Göteborgs Stad
Plats
Göteborg (Stad), Västra Götaland
Annonserat
den 11 september 2018
Stängs
den 25 september 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Om arbetsplatsen

Intraservice levererar interna tjänster till Göteborgs Stads olika verksamheter inom exempelvis välfärds-, utbildnings- och HR-området samt IT.
Utveckling, drift och support ingår som delar i många av våra tjänster. Vi är idag cirka 450 anställda. Läs mer om oss på www.goteborg.se/intraservice

Arbetsuppgifter

Har du djupa kunskaper inom server, backup, lagring, övervakning, säkerhet och nätverk? Har du även erfarenhet av molntjänster? Då kan du vara den IT-arkitekt vi nu söker.

I rollen som IT-arkitekt har du en central roll som arkitekturstöd och rådgivare i olika uppdrag och utvecklingsprojekt. Du kommer tillhöra ett en grupp som arbetar med övergripande utvecklingsfrågor där ditt fokus ligger på infrastrukturområdet. Din uppgift blir att i samarbete med våra andra arkitekter ta fram och upprätthålla nuläge och målbild över vår IT-arkitektur. Som IT-arkitekt ansvarar du för att utvecklingsplanerna leder mot de framtagna målbilderna. Du deltar även i arbetet med den strategiska målbilden för vår IT-arkitektur och framtagande av arkitekturprinciper och riktlinjer.

Rollen som IT-arkitekt innebär också att du bland annat arbetar med:
• analysera och driva utveckling inom området IT-infrastruktur
• skapa en kostnadseffektiv arkitektur med fokus på effektiva lösningar och långsiktig förvaltningsbarhet
• beskriva och utveckla arkitekturen och komponenterna inom området
• kommunicera och förmedla en översikt av infrastrukturområdet till andra relevanta grupperingar och utvecklingsprojekt
• ingå som lösningsarkitekt i uppdrag och utvecklingsprojekt, primärt i de inledande faserna med förstudier och därefter utformning och fastställande av lösningsförslag
• stötta och vägleda olika uppdrag och utvecklingsprojekt
• översätta verksamhetens krav till tekniska krav på infrastrukturen
• bistå med teknisk expertis vid upphandlingar av komponenter och programvara

Kvalifikationer

Du har en utbildning på högskolenivå inom IT eller annan inriktning som vi bedömer likvärdig. Du har jobbat som lösningsarkitekt eller IT-arkitekt och har minst 5 års erfarenhet från infrastrukturområdet. Har du dessutom arbetat med olika typer av molnlösningar är det meriterande. Du är tekniskt intresserad med ett större fokus på helhet än på detaljer. Det är meriterande om du är certifierad IT-arkitekt.

Som person är du driven och nyfiken med en strävan efter att ständigt utveckla dina kunskaper och skapa nya relationer. Du är strukturerad och har en förmåga att bygga upp modeller och rutiner samtidigt som du gillar att arbeta framåtblickande och visionärt. Det är också viktigt att du är en lagspelare och har ett positivt och samarbetsinriktat förhållningssätt. För att lyckas i rollen behöver du ha en förmåga att se helheten och jämka olika krav för att hitta den optimala lösningen. Du har tydligt användarfokus och en förmåga att se den långsiktiga påverkan en teknisk lösning har på drift och slutanvändare.

Som medarbetare på Intraservice delar du självklart stadens gemensamma förhållningssätt:
vi vet vårt uppdrag och vem vi är till för, vi bryr oss, vi arbetar tillsammans och vi tänker nytt.
På Intraservice arbetar du i en kunskapsorganisation som kontinuerligt utvecklas och förändras. Hos oss får du stora möjligheter till kompetensutveckling och kreativt arbete. Vi erbjuder dig flexibel arbetstid för att du ska kunna få balans mellan arbete och privatliv. Intraservice har ett aktivt hälsoarbete och du erbjuds olika friskvårdsförmåner. Sedan flera år tillbaka är vi en miljödiplomerad arbetsplats.
Vi vill att Intraservice ska präglas av öppenhet och respekt för olikheter och vi vet att mångfald bidrar till att utveckla vår verksamhet.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning:   Heltid

Antal annonserade arbetstillfällen:   1

Kontakt

Kontaktperson

Peter Tollesson enhetschef  

Fackliga företrädare

Katrin Pålsson Saco 031-367 81 65

Markus Leonsson Vision 031-367 8219

Liknande jobb

Liknande jobb