IT-tekniker till Åkers AB

Rekryterare
Åkers AB
Plats
Strängnäs (Stad), Södermanland
Annonserat
den 14 september 2018
Stängs
den 10 oktober 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Arbetsuppgifter
I din roll som IT-tekniker har du en viktig del i det dagliga operativa IT-arbetet som innebär att du kommer säkerställa tillgängligheten för verksamhetens 300 användare. Du kommer även att ha hand om felsökning och felavhjälpning, samt konfiguration och underhåll av driftsmiljöer och driftsättning av nya releaser av applikationer.

Det dagliga arbetet innebär huvudsakligen att fungera som problemlösare och serva och avhjälpa organisationen med de problem som kan uppstå, vilket innefattar handhavandesupport där du även går ut till fabrikens olika enheter.

Du kommer ingå i ett team bestående av två seniora och kompetenta kollegor med olika specialistområden. Tillsammans kommer ni arbeta för att säkerställa en stabil applikationsdrift som bidrar till viktiga funktioner för tillverkningsenheten Åkers Sweden där de flesta användarna finns. Det finns även användare runt om i världen på ett antal platser där säljorganisationen finns. Åkers IT-avd. ingår som en del i Ampco koncerners IT-grupp med huvudkontor i Carnegie i USA.

Du kommer jobba med dessa tekniska plattformar och applikationer:

  • Windows Server 2012 - 2016 i virtuell miljö (VMware och Hyper-V)
  • IBM Power-7
  • Terminalserver och Citrix
  • Movex RPG 11.3
  • SharePoint
  • Office 365

Placeringsorten är Åkers Styckebruk där Åkers Sweden har sin stora fabrik.

Vem är du?
Vi söker dig med utbildning inom IT och har flera års erfarenhet från liknande ansvarsområden och arbetsuppgifter. För att trivas i denna roll ser vi att du har ett brinnande intresse för IT och en förmåga att hjälpa andra människor samt att du anstränger dig för att leverera lösningar. Vidare tar du ansvar för dina arbetsuppgifter och driver självständigt dina processer framåt. En god dokumentation ser du som en naturlig del i ditt arbete.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper såsom att du äger stort personligt driv, är noggrann, har helhetssyn och är ansvarskännande. Du har ett genuint intresse att leverera en bra användarupplevelse och har en förståelse för hur din arbetsinsats kan bidra till detta. 

Meriterande är en god förståelse för tekniska frågor. God muntlig och skriftlig förmåga i såväl svenska som engelska är ett krav då du kommer ha internationella kontakter. 
Givetvis är du öppen och "service minded", samt har lätt för att kommunicera med andra personer.

Kontaktperson
Ansök via experis.se. För mer information kontakta gärna Experis rekryteringskonsult Thomas Andersson, Tel 016-15 57 33. Visst urval kan ske löpande så välkommen in med din ansökan.

ANSÖK

Liknande jobb

Liknande jobb