Informationssäkerhetsspecialist, Enhet för säkerhet och intern miljöledning

Rekryterare
Region Skåne
Plats
Lund (Kommun), Skåne
Annonserat
den 14 september 2018
Stängs
den 14 oktober 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Om arbetsplatsen

Gör skillnad. Varje dag.

Vi står nu inför utmaningen att på bästa sätt möta den ökande befolkningens behov av vård- och hälsoinsatser på ett effektivt sätt. Digitaliseringen av vården har påbörjats och kommer att leda till stora förändringar. Region Skåne har som mål att vara bäst i Sverige på e-hälsa år 2025. Därför söker vi nu dig som vill vara en del i denna spännande och omfattande utveckling av digitaliseringen av vården och skapandet av e-hälsotjänster. 

Enheten för säkerhet och intern miljöledning ansvarar för att upprätthålla och ständigt förbättra säkerhets- och miljöarbetet inom Region Skåne. Vi arbetar regionövergripande i att stödja regiondirektören, koncernledningen och förvaltningarna att uppnå en väl avvägd säkerhet med inriktningen att förhindra och begränsa negativa konsekvenser för människor, verksamheter, information, lokaler, anläggningar, miljö samt ekonomiska åtaganden. Vidare ansvarar vi för Region Skånes e-tjänstekort och verksamhetskatalog Skånekatalogen. Vid enheten arbetar specialister inom informationssäkerhet, personsäkerhet, fysisk säkerhet, säkerhetsskydd och allmänna säkerhetsfrågor.

Enheten är centralt placerad på Region Skånes koncernkontor vid Koncernstab kansli och utgör en del av Område för krisberedskap, säkerhet och miljöledning, vilket förutom enhetens ansvarsområden även består av incident och krisberedskap, katastrofmedicin, civila försvarsfrågor samt försäkringar. 


Arbetsuppgifter
Som informationssäkerhetsspecialist med inriktning mot identitet och åtkomst (IAM) arbetar du främst på strategisk nivå. Du leder dels det strategiska arbetet med att utforma, implementera och förvalta administrativa processer inom Region Skånes identitet- och åtkomsthantering, dels utforma strategier för den tekniska arkitekturen inom identitet och åtkomst (IAM) inom Region Skåne.

Du kommer vara verksamhetsansvarig, enligt Region Skånes styr- och förvaltningsmodell, för de system som har sitt huvudsakliga ändamål att hantera identiteter eller behörigheter och åtkomst. Du tar fram underlag till beslut om strategiska vägval avseende behörigheter och åtkomst i enskilda system i samarbete med berörda förvaltningsgrupper och andra intressenter. 

Du ger råd och stöd, är delaktig i utbildningsinsatser och medverkar i att ta fram rapporter, PM, riktlinjer och informationsmaterial. Arbetet kräver hög grad av samverkan med Region Skånes olika förvaltningar och särskilt med Koncernstab HR och Avdelningens för digitalisering och IT. Du är även delaktig i enhetens utveckling och effektivisering av arbetsrutiner och arbetsformer. I rollen som informationssäkerhetsspecialist arbetar du nära Region Skånes informationssäkerhetschef som också är placerad vid enheten. Tjänsten erbjuder stora möjligheter till kompetensutveckling. 


Kvalifikationer
Vi söker dig med relevant akademisk utbildning, gärna som systemvetare eller civilingenjör alternativt motsvarande kompetens som bedöms som likvärdig. Vidare har du flera års erfarenhet inom området, med god förståelse främst inom administrativ informationssäkerhet. Det är meriterande om du har relevanta certifieringar inom området så som CISM eller CISSP. Tidigare erfarenhet av IT- och informationssäkerhetsarbete inom myndighet och/eller inom vård- och omsorgssektorn är meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet inom systemförvaltning, PM3 och ITIL. Det är även meriterande om du har erfarenhet av olika lösningar inom IAM. 

Du har vana att självständigt leda arbetsgrupper och driva arbetsuppgifter mot uppsatta mål. Tidigare erfarenhet av arbete som projektledare är meriterande. En förutsättning för tjänsten är att du har goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal som i skrift. Då resor ingår i tjänsten är B-körkort meriterande. 

Som person förstår du helheten och kan realisera den i tekniken. Du har en stor vilja till ständigt lärande och utveckling samt drivs av viljan att alltid förbättra och effektivisera. Vidare tycker du om att lösa problem och se nya möjligheter. 

För att trivas i rollen är det av vikt att du är analytisk, systematisk och strukturerad med förmågan att självständigt eller som sammankallande i arbetsgrupper ta fram underlag som förbättrar Region Skånes identitets- och behörighetshantering. Det är även viktigt att du är ansvarskännande samt har en hög personlig mognad och ett gott omdöme. Du har en hög integritet tillsammans med ödmjukhet när du leder arbetet framåt. God social kompetens och samarbetsförmåga är andra egenskaper vi värdesätter. En förutsättning för tjänsten är att du är bekväm med att tala inför grupp, hålla presentationer och genomföra workshops. Självklart har du också ett förhållningssätt som bidrar till trivsel och utveckling. Vi ser det som en självklarhet att du arbetar utifrån Region Skånes värderingar. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper. 

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. 

Välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning
Tillträde snarast enligt överenskommelse.
Tillsvidare.
 

Ansökan
Referensnummer:   A810968

Gör ansökan


Övrigt
Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör. 
Koncernkontorets uppdrag är att stödja regionstyrelsen, som har ansvaret för den samlade förvaltningsorganisationen i Region Skåne. Koncernkontoret arbetar bland annat med frågor som rör regional utveckling, folkhälsa och miljöfrågor, hälso- och sjukvårdsplanering, kommunikation, ekonomi och HR. Vi är drygt 800 medarbetare och våra arbetsplatser finns främst i Kristianstad och i Västra Hamnen i Malmö. 

På http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: 
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

 

Liknande jobb

Liknande jobb