Finansinspektionen söker lösningsarkitekt

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 17 september 2018
Stängs
den 7 oktober 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Är du finansmarknadens skarpaste?

Som lösningsarkitekt på Finansinspektionens (FI:s) IT-avdelning 
arbetar du med operativ leverans i samband med verksamhetsutveckling. Tillsammans med kravanalytiker och leveransteam utvecklar du arkitekturbeskrivningar som används för att kommunicera förändringarna till de olika intressentgrupperna. För att vara framgångsrik behöver du kunna bidra till kravarbetet tillsammans med beställare och kravanalytiker och lika viktigt är kompetens att föra tekniska resonemang med systemarkitekter och seniora utvecklare som krävs för att utveckla den tekniska lösningen. Du är nyfiken på den senaste tekniken och följer utvecklingen av arbetsmetoder och processer.

I rollen förväntas du ta initiativ och driva utveckling av våra metoder och verktyg för arkitekturarbetet samt förankra och kommunicera dessa. Under ledning av chefsarkitekten kommer du vara central i att utveckla vår EA genom att formulera och kommunicera konkreta målbilder och utvecklingsplaner för att utveckla verksamheten med fokus på IT-organisationens förmåga att driva förändring. Du är skicklig i din kommunikation och kan tålmodigt förklara komplexa lösningar.

Genom ditt arkitekturarbete bidrar du till formulering och kommunikation av FI:s och It-avdelningens strategi.

Vi har ett öppet klimat och inför successivt moderna arbetssätt och metoder.  Rollen innebär stort eget ansvar och många kontakter både internt, externt bl.a. med andra europeiska tillsynsmyndigheter.

Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning, gärna med examen i systemvetenskap eller civilingenjör. Du har flera års erfarenhet av en liknande roll, inom t.ex. verksamhetsutveckling och arkitekturarbete. Du har tidigare arbetat med modellering och jobbat i Sparx EnterpriseArchitect eller liknande verktyg för arkitekturframställning. Meriterande är certifieringar på modeller och verktyg inom arkitekturdomänen.

Som person är du serviceinriktad och kommunikativ med en väl utvecklad pedagogisk förmåga. Du är självgående, framåtblickande och bidrar med ett gott samarbete. Arbetet på FI förutsätter hög integritet och att du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i tal och skrift. 

För ytterligare information är du välkommen att kontakta biträdande avdelningschef Stefan Sundman, 08-408 985 66.

Vi tillämpar normalt sex månaders provanställning. 

Välkommen med din ansökan med cv, personligt brev och relevanta betyg senast 7 oktober 2018. Arbetspsykologiska tester kommer att ingå som en del av rekryteringsprocessen.

FI arbetar för finansiell stabilitet och ett gott konsumentskydd. Här arbetar cirka 500 personer med olika erfarenhet och bakgrund på en arbetsplats som präglas av samarbete och kunskapsutbyte. På FI är du med och påverkar den finansiella marknaden. Tillsammans arbetar vi för samhällsnyttan och du kan göra skillnad!

Liknande jobb

Liknande jobb