IT-Strateg till Läkarförbundet

Plats
Stockholm
Annonserat
den 17 september 2018
Stängs
den 17 oktober 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Sveriges läkarförbund är en facklig och professionell organisation för alla läkare, under hela karriären. Läkarförbundet är en del av Saco. Förbundet arbetar med fackliga frågor som löner, arbetsmiljö och anställningsvillkor samt professionsfrågor som utbildning, forskning, etik, sjukvårdspolitik, företagande och ledarskap. Läkarförbundet bildades 1903 och är ett förbund med gedigen historik som nu satsar för framtiden.

De står nu inför spännande resa där digitalisering står i centrum. Man är på väg ur startblockarna och inne på sin första sprint. Med helhetsperspektiv servar förbundet sina medlemmar och föreningar. Vill du vara den som fullföljer loppet och är med och formar förbundets framtid?

 

Om Tjänsten

Förbundet moderniserar den tekniska miljön som är outsourcad och nu vill man ta nästa steg. Målet är att vara ett modernt förbund i digitaliseringens framkant. Man befinner sig i ett läge där man vill implementera nya stödsystem och med det också nya processer.

Du tillhör Avdelningen för Verksamhetsstöd och kommer ha dina kontaktytor inom hela förbundet och dess föreningar med medarbetare, förtroendevalda och ledning. Men också med leverantörer och externa partners. Förmåga att kommunicera, samarbeta och operativt lösa dagliga problem kommer krävas. Förbundet söker dig som har operativ erfarenhet kombinerat med strategisk höjd. Du kommer behöva rulla upp ärmarna och ta tag i det som behöver göras. Långsiktigt kommer rollen bli mer strategisk. För att lyckas eftersöker förbundet en som kan skapa långsiktiga relationer, skapa tillit till IT och är helt självgående.

Du kommer arbeta både i projekt och som projektledare. En av uppgifterna kommer vara att driva upphandling av IT-partner och ta fram strategier och policies. Du kommer ha stor möjlighet att påverka förbundets digitalisering och dess framtida IT-stöd och arbetssätt.

 

Vem är du?

Du är prestigelös och lösningsorienterad. Du tycker det är lika kul att hjälpa dina kollegor med deras IT-relaterade problem som att ta fram en IT-strategi. Du är strukturerad och metodisk samtidigt som du gillar att hitta nya lösningar. Samtidigt som du är genuint service minded har du också integritet och en personlig trygghet som gör att du har förmågan att förstå och förmedla tekniska lösningar på ett tydligt sätt till medarbetare och ledning.

Troligtvis jobbar du idag som IT-strateg eller är IT-ansvarig och vill ta nästa steg. Det är viktigt att du är självgående och kan driva både dig själv, andra och arbetet framåt. Du gillar att stötta både interna och externa användare operativt i IT- och supportfrågor samtidigt som du kan stötta ledningen genom att ta fram strategier och översätta deras mål och inriktningsbeslut till handling.

 

Kvalifikationer

  • Högskole- eller universitetsutbildning
  • Minst 5 år arbetslivserfarenhet
  • Minst 1 års erfarenhet av strategiarbete inom IT och 3 år av operativt arbete inom IT
  • Erfarenhet av leverantörsstyrning och förhandlingsvana
  • Erfarenhet som IT-kravställare gentemot projekt och leverantörer
  • Erfarenhet av budget och kostnadsuppföljning
  • Meriterande med ledarerfarenhet ex. som projektledare

 

Anställning

Lön: Månadslön, individuell lönesättning. Premiebestämd pensionslösning.

Omfattning: Heltid. Tillträde omgående eller enl. överenskommelse

 

Läkarförbundet vill vara en arbetsplats med ett öppet och icke-diskriminerande förhållningssätt och arbetar för jämn könsfördelning och ökad mångfald.

 

Kontakt

Fackliga företrädare: Stefanie Friberg (Akademikerföreningen), kontakt: stefanie.friberg@slf.se

Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan annonstiden gått ut.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare, Dennie Roserell på 070-7258875 alt. dennie@transformationhub.se

Liknande jobb

Liknande jobb