Riksarkivet söker systemutvecklare

Rekryterare
Riksarkivet
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 17 september 2018
Stängs
den 15 oktober 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Riksarkivet är en kulturmyndighet, med uppgift att vara statlig förvaltningsmyndighet för arkivfrågor. Vi har sedan 1618 bevarat statens handlingar, alltifrån medeltida pergamentsbrev till dagens digitala uppgifter. Vi säkrar morgondagens samhällsinformation och möter kraven på snabb och enkel tillgång till information ur arkiven.

Med vår kunskap och initiativkraft säkerställer vi samhällets arkivinformation och gör den möjlig att använda. Tillsammans skapar vi framtidens historia.

Om tjänsten 

Vill du hjälpa till att göra vår arkivskatt mer tillgänglig och skapa samhällsnytta? Vi har stora ambitioner! Därför finns det riktigt bra möjligheter att utvecklas tillsammans med oss.

Som systemutvecklare kommer du att tillhöra vår utvecklingssektion och jobba i ett eller flera av våra utvecklingsprojekt. Vi är ett positivt och stöttande gäng som hjälper varandra att växa. Vi driver vår utveckling agilt i projekt med korta sprintar där du bidrar med din kompetens.

Du kommer att arbeta både med nyutveckling och med förvaltning av Riksarkivets befintliga system. Här finns bland annat vår publika söktjänst på https://sok.riksarkivet.se/, kontrollsystem för digitalt bevarande och förstås arkivinformationssystem.

Vi erbjuder dig en arbetsplats

 • som med kunskap och initiativkraft säkerställer samhällets arkivinformation
 • med en varierande teknisk miljö med intressanta och utvecklande arbetsuppgifter
 • som stimulerar till kreativitet, lärande och utveckling
 • med en god balans mellan arbete och fritid
 • en miljö med kompetenta medarbetare som utöver sin profession vill påverka samhället positivt
 • med möjligheter till deltagande i projekt på nationell och internationell nivå
 • som värnar din hälsa – hos oss får du friskvårdsbidrag och friskvårdstimme

Vi söker dig som har

Du har relevant utbildning från högskola/universitet med inriktning såsom datateknik, systemvetenskap eller motsvarande förvärvad kompetens.

Du trivs med att utveckla tillsammans i ett team, men har inget emot att ibland lösa uppgifter på egen hand. Du är prestigelös, lösningsorienterad, har god kommunikativ förmåga och förstår värdet av att leverera nytta till verksamheten.

Du har utvecklat webbapplikationer i Microsofts .NET-miljö och skriver kod som andra kan förstå. Du är nyfiken och gillar att lära dig nya saker. Precis som vi så delar du gärna med dig av din kompetens. Följande är meriterande:

 • Erfarenhet av systemutveckling baserad på .NET-plattformen med C#
 • Praktisk erfarenhet av SQL Server, T-SQL, Entity Framework, Windows Server, IIS
 • Goda kunskaper i JavaScript och JavaScript-bibliotek
 • Goda kunskaper i HTML, XML och CSS

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tjänstgöringsgrad: Heltid
Arbetsplats: Stockholm

Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse

Ansök senast: 2018-10-08

 

Du måste vara svensk medborgare eftersom tjänsten är placerad i säkerhetsklass. Vi kommer därför att göra en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (1996:627). 

Inför rekryteringsarbetet har Riksarkivet tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktpersoner

Mats Berggren
Sektionschef
010-476 71 16

Jenny Modig
SACO
010-476 75 63

Anna Forslund
ST
010-476 8462

 

 

Liknande jobb

Liknande jobb