Drifttekniker

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 19 september 2018
Stängs
den 2 oktober 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

It-avdelningen på Åklagarmyndigheten söker en tekniker med driv, som kan hjälpa oss att ligga i framkant med drift och utveckling av vår Windows och SharePoint miljö.

Din viktiga vardag- dina arbetsuppgifter

Enheten för drift på it-avdelningen består av c:a 15 personer fördelade på tre funktionsområden. Windows, Linux och Kommunikation. Enheten stöttar hela myndigheten och våra åklagare runt om i landet med verksamhet som kräver tillgänglighet dygnet runt. Avdelningen präglas av hög servicekänsla och ett ständigt pågående förbättrings- och utvecklingsarbete för att kunna erbjuda framtidens tekniklösningar för Åklagarmyndighetens samhällskritiska verksamhet.

I dina arbetsuppgifter ingår att:

 • Designa lösningsförslag för nya och befintliga miljöer och delta i tekniska införandeprojekt
 • Ansvara för underhåll, förvaltning och utveckling av Sharepoint/Windows miljön, samt säkerställa att Åklagarmyndigheten lever upp till de högt ställda tillgänglighetskraven
 • Säkerställa rätt versioner och patchnivåer-, backup och övervakning-, uppdaterade drifthandböcker och dokumentation
 • Hantera incidenter och genomföra djupare problemanalyser och felsökning
 • Ta fram lösningar/script för att underlätta administrativa rutiner
 • Vara rådgivande och drivande vid implementering av ny teknik och lösningar.

Dina kvaliteter och kvalifikationer

Vi söker dig med eftergymnasial utbildning inom it/teknik och många års erfarenhet av Windows/SharePoint/SQL-miljöer med krav på hög tillgänglighet och redundans. Du är bekväm med att använda Powershell för administration och automatisering. Du har goda kunskaper i svenska och engelska, både muntlig och skriftlig framställan

Det är meriterande om du har kunskaper inom:

 • Microsoft System Center Suite
 • Microsoft Active Directory
 • Hyper-V eller andra hypervisors
 • Hyperkonvergerad infrastruktur, Nutanix, ODA
 • Commvault
 • PKI

Som person vill vi att du är en självgående och initiativrik. Det är viktigt för oss att du har stark egen drivkraft och är lösningsorienterad. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Om anställningen

Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Tjänsten är placerad på Åklagarmyndighetens huvudkontor på Östermalm och innefattar beredskapstjänstgöring var femte vecka med en inställelsetid på en timme.

Tester kan förekomma i rekryteringsprocessen.

Tjänsten är säkerhetsklassad och ställer krav på svenskt medborgarskap. I Åklagarmyndighetens rekryteringsprocess genomförs säkerhetsprövning av de sökande. Vidare information om vad säkerhetsprövningen innebär finns på Åklagarmyndighetens hemsida.

På grund av arkivbestämmelser sparar vi ansökningar i två år. När du ansöker kommer dina personuppgifter att behandlas enligt offentlighetsprincipen samt personuppgiftslagen. När du skickar din ansökan till oss, samtycker du till detta.

Välkommen med din ansökan!

Åklagarmyndigheten som arbetsgivare

Som en del av Åklagarmyndigheten får du över 1 400 kollegor över hela landet. Vi har en central roll inom rättsväsendet och bidrar alla till att upprätthålla rättssäkerheten i vårt samhälle – oavsett vilka våra arbetsuppgifter är. Det gör varje dag till den viktigaste. 

Du möter en modern och platt organisation, med fokus på det goda ledarskapet, där vi hjälps åt över kompetensgränserna. Vi är övertygade om att olikheter berikar och strävar därför efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald. Här får du goda möjligheter till utveckling och att skapa balans mellan arbete och fritid.

Liknande jobb

Liknande jobb