Analyschef till ny enhet inom ekonomi och styrnin

Rekryterare
Trafikverket
Plats
Solna (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 19 september 2018
Stängs
den 5 oktober 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi söker en enhetschef för Analys som är intresserad av att leda arbetet med att stärka och utveckla Trafikverkets förmåga avseende analys och uppföljning av myndighetens verksamhet och resultat.

Digitaliseringen ger allt större möjligheter till analys av information och vi vill därför anpassa vår kompetens och våra arbetssätt så vi går i takt med utvecklingen. Ny enhet skapas på Central funktion Ekonomi och styrning för att förstärka analysförmågan och skapa bättre beslutsunderlag och ledningsinformation för hela Trafikverket. Enheten kommer att organiseras inom avdelning Controlling.

Uppdraget
Som chef för analysenheten kommer du att leda arbetet med att modernisera och förstärka Trafikverkets analysförmåga, och därigenom skapa bättre beslutsunderlag och ledningsinformation. Detta genom att initiera och leda analysarbetet av verksamheten, aktivt stödja verksamheten genom att förbättra och utveckla styrningen på kort och lång sikt, utveckla hanteringen av data som beslutsunderlag, samt koordinera och utveckla informations- och systemhantering av datadriven analys.

Som enhetschef har du resultat- och budgetansvar, samt personalansvar för din enhet.

Förväntningar
Vi tror att du drivs av att vilja utveckla, förändra och effektivisera. Förutom att du givetvis har en god analytisk förmåga, eftersöker vi en person som har ett kritiskt tänkande, god struktur samt ett stort intresse av förändringsledning. Du har en mycket god kommunikativ förmåga, såväl i tal som skrift. Du har en helhetssyn på uppdraget, är genuint intresserad av att leda, samt bidrar till engagemang och arbetsglädje. Du har en högskoleexamen, 180(120) hp, med relevant inriktning, alternativt annan utbildning i kombination med erfarenheter som vi bedömer likvärdig. Du har erfarenhet av arbete med ledningsinformation, analysarbete och styrningsfrågor. Du har ett intresse för hur datadriven analys kan bidra till ett modernt och effektivt Trafikverk, och du har tidigare erfarenhet av arbete i ledande befattning. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Trafikverket erbjuder
En tjänst som är unik i sitt slag där du får möjlighet att utveckla en enhet från grunden, vars verksamhet är komplex till sin natur och omfattar högaktuella frågor i samhällsdebatten. Du blir en del av, tillsammans med kompetenta medarbetare, att skapa ett modernt och tillgängligt Sverige till nytta för medborgare och näringsliv. Som chef för analysenheten leder du en verksamhet som har stor bäring på Trafikverkets resultat och för samhällsplaneringen i stort. Du har goda möjligheter att växa som individ, öka din kompetens inom digitalisering/BI då Trafikverket önskar gå i takt med utvecklingen.

Övrigt
Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställningen är placerad i säkerhetsklass. Det innebär att registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Placering i Solna.

Intresseanmälan

I denna rekrytering samarbetar vi med SOURCE, och du är välkommen 
med din intresseanmälan till SOURCE hemsida: http://www.source-executive.se senast fredagen den 5 oktober 2018. 

Vid frågor och för en första konfidentiell kontakt, välkommen att ta kontakt med Maria Lahne på SOURCE, 072-888 60 07, maria.lahne@source-executive.se, eller Jonna Ramm-Schmidt, 070-864 13 34 jonna.ramm-schmidt@source-executive.fi. 

Välkommen med din intresseanmälan senast 
fredagen den 5 oktober 2018.

 

Liknande jobb

Liknande jobb