Riksdagens ombudsmän (JO) söker en it-ansvarig

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 19 september 2018
Stängs
den 19 oktober 2018
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

JO-söker en it-ansvarig. I rollen ingår även ansvar för informations- och it-säkerhet samt fysisk säkerhet. Befattningen är nyinrättad och underställd kanslichefen inom den administrativa avdelningen.

Vi söker dig som har:

  • Akademisk eller annan utbildning inom it eller motsvarande erfarenhet som är relevant för tjänsten.
  • Erfarenhet av strategiskt och operativt arbete inom it, därtill har du arbetat med kravställning och system- och applikationsförvaltning i minst 5 år.
  • Erfarenhet av arbete med it- och informationssäkerhetsrelaterade frågor.
  • Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.


Personliga egenskaper
Vi söker dig som är initiativtagande, lösningsorienterad och noggrann. Du behöver vara analytisk och kunna driva arbetet framåt genom ett strukturerat arbetssätt. Dessutom är det viktigt att du är prestigelös, serviceinriktad och har god förmåga att samarbeta. För att lyckas i arbetet krävs att du är pedagogisk, har hög social kompetens och kan knyta kontakter både internt och externt. Mycket stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.


Arbetsuppgifter
JO:s it-miljö hanteras till största del av externa leverantörer. Rollen som it-ansvarig innebär att du ansvarar för it- och teknikfrågor inklusive telefoni i stort och driver arbetet framåt, strategiskt, taktiskt och operativt. Tillsammans med verksamhetsföreträdare ansvarar du för att ställa krav på leverantörerna och följa upp leverantörernas leverans. Rollen innebär att du löpande kommer att få ta ställning till vilka behov av förändringar som föreligger och hur systemförändringar ska prioriteras. Du håller JO:s systemförvaltningsorganisation aktuell. Det strategiska arbetet innebär bl.a. att du följer den digitala utvecklingen med fokus på användarvänlig digital teknik för att se hur denna kan appliceras i JO:s arbete.

JO är inne i en process för att utveckla informationssäkerheten. Du kommer att ansvara för det arbetet. Inom detta område och it-säkerhetsområdet säkerställer du att JO gör relevanta risk- och säkerhetsanalyser.

Du ansvarar för att ta fram beslutsunderlag och nödvändiga styrdokument inom dina ansvarsområden och bedömer och utvärderar kostnaderna. Du är ett stöd till verksamhetsansvariga och håller interna utbildningar.


Riksdagens ombudsmän
Riksdagens ombudsmän (JO) är en myndighet under riksdagen. JO granskar på riksdagens uppdrag att statliga och kommunala myndigheter följer lagar och andra författningar i sin verksamhet. Hos JO arbetar cirka 75 personer, varav cirka 50 är jurister.


Anställningsvillkor:
Tjänsten är en tillsvidareanställning (sex månaders provanställning tillämpas).
Omfattningen är del- eller heltid, detta kan diskuteras. 
Tillträde enligt överenskommelse.
Allmänna löne- och anställningsvillkor för staten tillämpas.


Övrigt
JO:s lokaler är centralt belägna vid Kungsträdgården i Stockholm.

JO eftersträvar att ta till vara de kvaliteter som etnisk och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten.

Upplysningar lämnas av kanslichefen Agneta Lundgren, tel. 08-786 50 82 eller administrativa direktören Yvonne Knutsen 08-786 50 73. Fackliga företrädare för Saco är Lars Eriksson, tel. 070-631 26 03 och för ST Bertil Hansson, tel. 08-786 65 30.

Skriftlig intresseanmälan med meritförteckning och de handlingar som åberopas ska senast fredagen den 19 oktober 2018 ha kommit in till Riksdagens ombudsmän (JO), Box 16327, 103 26 Stockholm eller till e-postadress rekrytering@jo.se. Uppge i ansökan diarienummer ADM 206-2018.

Liknande jobb

Liknande jobb